[]

baba için spor aleti önerisi

arada bir beli tutuluyor, doktor tavsiyesi ile biraz kilo vermesine karar verdik. gerçi kilolu değil ama iri yapılı, yinede 8-10 kilo verse sağlıklı olacak. yürüyüşe çıksa daha iyi olur ama birkaç güne sıkılır, o yüzden eve bir spor aleti almaya karar verdik. beli sakat olduğu için bisikleti eledim, koşu bandı veya başka bir alet arasında kararsız kaldık. kendimde kullanacağımdan biraz daha kardiyo ağırlıklı bir alet düşünüyoruz. bu durumda en mantıklısı koşu bandı mı olur veya başka bir alet tavsiye eder misiniz?

bonus soru, mekanik koşu bantları hakkında pek bilgi bulamadım. kullanıp da deneyimlerini paylaşacak var mı?

edit:
boy: 1.80
kilo: 100
yaş: 54

 
kilo verecekse bu durumda spor onemli ama beslenme daha onemli. buna oncelik verilmesi daha dogru olur.

kilolu degil dedin ama keske boy/Kilo/yaş falan verseydin.
yürüyüşten sıkılması, aslında şöyle, ona bunun keyif için olmadıgını anlatmanız gerekiyor. işe gidip seven var mı, yok, yürüyüşü de sevmesin ama bi zahmet hergün 40 dk sını falan ayırsın.

arada bir beli tutuluyorsa günlük hareketleri nasıl yaptıgına da onem versin. bel fıtığı başlığına bir şeyler yazmıstım, isimleri burada da vereyim, ing. varsa stuart mcgill ismine bak.
  • sage  (26.10.14 15:42:18) 
bisiklet sabit mi? neden eledin ki? bele hiçbir zorlama yapmaz o. pedalı belden aşağısı çevirir. sırt ve bele yüklenmek istemezse sadece sele ayarı yapman gerekir.
koşarsa daha çok sırtına yük biner hatta. eğimli yürüme yaparsa da sırtı sürekli gergin kalacak.
yüzmeye yazılsa daha iyi olur sanki.
  • namus ninjası  (26.10.14 15:45:30) 
sage'nin dediği gibi önemli olan beslenme; basit şeker alımını tümden kesip sebze ve protein ağırlıklı beslenirse kolaylıkla kilo verebilir. Onun dışında, dışarı çıkıp yürümekten sıkılan birisi ev tipi spor aletlerinden her türlü sıkılır. Dışarıda yürümek için motive ederseniz sıkılma sorununu da çözebilirsiniz. Ha ben sıkılıyorum yapamam diyorsa sorumluluk sizden gitmiş olur. Neticede kendi sağlığı.


  • angelus  (26.10.14 15:47:54) 
@sage, boy, kilo ve yaşı duyuruya ekledim. haftada 6 gün çalıştığı için yürüyüşe göndermekte zorlanabiliriz, hem vakti olmuyor hemde önümüz kış, terli terli soğuk yerse beli daha kötü olacak. o yüzden evde olursa ailecek vereceğimiz gazla çalışabilir. bu arada fıtık değil, kireçlenme varmış. bel kası güçsüz olduğu için sürekli sinir sıkışıyor bu yüzden kilo verip bel kasını güçlendirmek gerekliymiş.

@namus ninjası: bisiklet oturmalı olduğu için uzun süreli oturumlarda yine beli ağrıyabiliyor. belki sırt destekli bisikletler vardır ama onlarında fiyatı yüksek olur. koşu bandı dedim ama yürüyüş için kullanacağız.

@angelus: beslenmeye yeni yeni dikkat etmeye başladık, şekeri azalttı ama tamamen kesemedi henüz.
  • tolga asp  (26.10.14 15:56:03) 
hiçbir şey yazmadan once sunu belirteyim de;
"Crunch tarzı aletler alcaksın bence." KESİNLİKLE HAYIR.

oh.. rahatladım.
bel kasları güclenmesine gerek yok, türkcenin azizligi, "dayaniklilasmasi gerekiyor".
doktordan iyi mi bileceksin diyebilirsin, ama bel kasları nasıl güclendiriliyormuş bana da ogretirlerse çok sevinirim :)

kilo vermesi gerekiyor bu arada. 1.80 e 100 inanilmaz fazla (benim de babam buna yakın bu arada, anliyorum seni)

ama söyle 2 tane 4-5 kg luk dambıl da eklesen yanına, hergün zorlasan da fiziksel hareket yapsa süper olur.

ben kosu bandı derim. ama yürürken düzgün yürümeli, dik durmalı yani.
  • sage  (26.10.14 16:15:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.