[]

bir sürü fotoğraf bastırtmaca

merhaba duyuru sakinleri,

muhtemelen 400'den fazla fotoğraf bastırtacağım. hatıra olarak albümlerde saklama amaçlı, eski usul yani, fotoğraflar sadece usblerde hard disklerde durmasın diye. yani anlayacağınız aşırı kaliteli olmalarına gerek yok, fakat çok dandik olsunlar da istemiyorum. çok fazla bastıracağımdan aşırı pahalı da olmasa iyi olur sanki.

gönül istiyor ki iphoto'dan fotoğraf kitapları yapma uygulamasını artık türkiye'ye de getirsin apple, ama mağazalar açılmasına rağmen hala gelmedi o tür bir hizmet. fotoğrafları doğrudan kitap olarak bastırabilsem ona da mutlu olurdum, illa tek tek fotoğraf olarak elimde durmak zorunda değiller.

eski duyurulara bir baktım konuyla ilgili, bir dönemler teknosa gibi yerler basıyormuş ucuza ama sanırım artık yok öyle hizmetler, ya da ben bulamadım.

nasıl bastırayım ben bu fotoğrafları? fotoğrafçılarla mı konuşayım, yoksa mesela büyük ozalitçilere gitsem, belli bir kalite kağıt seçsem falan, oralarda da bir çoklu baskı yöntemi bulunur mu acaba, yoksa daha mı pahalı olur öyle? şehir istanbul bir de.

 
aşırı pahalıdan kasıt nedir? bütçe ne?

sıradan bir fotoğrafçıya gidip fotoğraf kağıdına tek tek bastırırsanız meblağ yüksek olabilir ama elbette 400 fotoğraf için sağlam bir pazarlık da yaparsınız. yine de "dijital baskı merkezi" ayarında bir yerler bulup orada yaptırırsanız daha ucuz olacaktır diye düşünüyorum. kitap/katalog vb baskılara hakim oldukları için 400 fotoğrafı kısa sürede kataloglaştırıp tek seferde baskısını yapabilir ve ciltlerler. işçilikleri çok daha az ve techizatları çok daha uzun ömürlü olduğu için size yansıtılan fiyat da düşük oluyor.
  • karaage  (26.10.14 12:04:31) 
1. gidip internet sitesinden baskı kağıtları alınır. kalitesine göre.

2. fotoğrafçıya gidilir. fiyat alınır pazarlık yapılır. uygun gelirse bastırılır.

3. çok pahalı gelirse alınan kağıtlarla özalitçi ya da adam gibi renkli baskı yapan makinesi olan bi kırtasiyeye gidilir. daha uygun olur ama sanırım kaliteden azcık ödün verilir. bu baskının kötü olacağı anlamına gelmez ama.

özalitçiler bu işi çoğu fotoğraf stüdyosundan daha iyi yapabilir hatta işi bilen bi yerse hem de daha uyguna yapar. çünkü oradaki adamın maliyeti daha düşük oluyor sürüm anlaşması yaptığından.
  • ergenpezeveng  (26.10.14 12:40:03) 
Tek fotoğrafı o kiosk gibi yerlerden 1 liraya, toplu olarak (50 tane) tanesini 30-35 kurusa basıyorlar. 400 için tanesi bundan da dusuk olmalı. Rakam konusunda fikir olsun diye söylüyorum.


  • Lim5  (26.10.14 13:08:04) 
lukapu.com Böyle bi site vardı, biraz pahalı olabilir ama bak derim.


  • Haldamir  (26.10.14 13:58:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.