[]

çok garip bi ülkede yaşıyoruz.

ben anlamıyorum gerçekten, çok sıkıntılı işler. bi de şu ''kardeşim'' olayını anlamıyorum. hadi bak siyasetçilerin diline yapışır adı üstünce siyasetçi de sana ne oluyor be adam? yani ben normal çevremdeki görüştüğüm arkadaşlarıma/insanlara bile kardeşim gözüyle bakmam, çok kutsal bi laf ulan bu. fifa attığım cafe de oturduğum adam mı benim kardeşim?



''kürt kardeşim''....

öyle bir şey yok abi. ben kendi hemşerimi bile kollamam önce insan olup olmadığına bakarım ölçüp tartarım. kürt kardeşim ne? nerden kardeşim oluyor?


ben şu saate kadar kürtlere karşı nötr'düm ama bu bir değil 5 değil, bakın ben net söylüyorum sırf şu olaylar bile kürtlerin tamamına önyargıyla bakmam için bir sebep.

napalım yani anlamadım şu saatten sonra insanları ten rengi ve aksanına göre ayıralım mı? örneğin kürt esnaftan alışverişi mi keselim? aa bu usta yaramaz başka birini buluruz mu diyelim? sokakta görünce yüzümüzü mü çevirelim? böyle daha mı iyi?

2 gün sonra böyle olursa bunun sorumlusu pkk kadar bi hayırdır ya deyip sesini çıkarmayan ortayolcu kürtlerdir.


nedendir bu yapmacıklık? özellikle sözlükteki yazarlar ne ayak? kız falan mı düşüyor böyle sahte sol şekilleriyle?

milliyetçi ya da faşist değilim hatta hiç umursamam gayet umarsız bir adamım. amacım ilgi çekmek olsa bu saatte yazmazdım site zaten eski popülerliğinde değil. ama şu akşam haberlerini izlediğimden beri içim daralıyor, yazık be.


bugün üç asker şehit edildi belki duymuşsunuzdur. yüksekova'da çarşı iznine çıkmışlar. ikisi düz er, büyük ihtimalle 20 yaşında falan. gündüz vakti çarşıda gezerken arkadan yaklaşıp kafa kısmına ateş açmışlar.

bu işin aslı 2 gün önceye dayanıyormuş; pkk'lılar 2 gün önce akşam 9-10 gibi kars'ta bi hidroelektrik santraline saldırmışlar, kulübe felan yakmışlar araba gasp etmişler (bunlar ana akım medyada okuduğum şeyler ayrıntılar ne kadar doğru bilemem ama bir saldırı var) santralin yardımına gelen jandarmayla çatışıp 3 kişi eksilmişler.

şimdi bu 2 olay aynı değil gibi geldi bana. dediğim gibi ayrıntıları çarpıtmış olabilirler ama en azından bi yere saldırırken sonuçlarını göze alırsın demi işin ucunda ölüm var falan dersin, sonuçta saldıracak taraf sensin. e şimdi kötü senaryo gerçekleşince bunun hıncını alamayıp olayla hiç alakası olmayan er'i neden o şekilde arkadan yaklaşıp öldürüyorsun?
böyle bir şey var mı ya? belki aranızda sopranos ya da boardwalk izleyen vardır ordan gözünüzde canlandırın işte klasik. bi de ''it's not personal'' falan deseymişler tam olacakmış aq.

 
genel manada kürtler neden sevilmiyor dersek.çünkü özgürlük ve barış istiyoruz deyip, okulları yakan, memurları öldüren, kendilerine yararı olmayan, her fırsatta askere polise kurşun sıkan, sözde özgürlük ve devrim mücadelecileri dedikleri pkk gibi şerefsiz sürüsü bir örgüte çoğu destek verdiği için.

ayrıca bize hizmet gelmiyor deyip, gelen hizmeti talan ettikleri için, vergi kaçırdıkları için, gerilla öldü diye pkklı it sürüsüne canlı kalkan olmak isteyip aynı şeyi askerler için istemedikleri için, her yerde barışçı naralar atıp devlet düşmanlığı yaptıkları için, geldikleri her yere uyum sağlamayıp oranın içine ettikleri için, beş kuruş değeri olmayan adamları kendilerine lider dedikleri için, uçsuz bucaksız tarlaları olan para içinde yüzüp hala yeşilkart kullanan kürt ağaları olduğu için, ülkesi yararına olumlu olan her şeyi kendilerine zarar gördükleri için, sürekli ezilen biziz deyip, ezmeye çalıştıkları için. daha saymaya gerek yok sanırım.

ve buna etrafımızdaki komşumuz esnafımız okuldaki arkadaşımız olan kürtlerin ses çıkarmadığı için.
  • jamswety  (26.10.14 01:55:06) 
haklı olabilirsiniz fakat diğer taraftan düşündüğümüz zaman gerçekten ortada bir sorun var; sonuçta ateş olmayan yerden duman çıkmaz yani gerçekten zamanında ezilmiş, sürülmüş insanlar olabilir, canı yanmış insanlar olabilir. burda kürtlere de hak veriyorum fakat 2014 türkiyesinde nerde durduklarını kendileri de anlamış değiller, nereye gittiğimiz belli değil. zaten bizi rahatsız eden de odur. çok klişe olacak ama gerçekten doğru; oy oranlarına bakıyorsun doğuda ya hdp 1 ya da akp. e senin beğenmediğin tc'yi yıllardır akp temsil ediyor neden ona oy veriyorsun?

hdp'ye oy verenleri de şöyle anlamıyorum bunların kanatlarından birisi pkk, bu adamlar da dediğin gibi doğası gereği düzenli bir ordu olmadığı için tuzak kuruyor bomba düzenliyor yani kirli dövüşüyor ulan bunu geçtim sivilleri de hedef alıyor. şimdi bu yöntemle ne elde edilir? nasıl elde edilir? sana lazım olan halkı hedef alarak neyi amaçlıyorsun? sözlükteki trollerden farkı yok benim için.


şimdi gerçekten çok düz mantık gidiyorum hatalı olduğum bir yer varsa lütfen uyarın. ''bak burda şu da var, şundan dolayı böyle oluyor bu olaylar'' diyebileceğiniz bir örnek varsa beni aydınlatın lütfen. 14 yaşında bi ergene anlatır gibi anlatın.

bütün bunlar olurken siyasilerin vizyonunda 1 cm değişme olmaması da ayrı düşündürücü. sanırım ben geldiğim noktaya geri dönüyorum ve bi 5 yıl daha siyaset defterini kapatıyorum.
  • drystedb efficacious  (26.10.14 02:09:45 ~ 02:12:09) 
herifler açık açık anlatmış çok uzun sadece son başlıktan sonrasını oku yeter zihniyetlerini.
Kürtler Atatürk sevmez, sevmeleri için bir neden yok…
www.timeturk.com
  • jamswety  (26.10.14 02:30:25) 
aynen solculuk kisvesi altinda kurtculuk yapmaya bayiliyorlar, yeni moda bu.


  • pescador  (26.10.14 03:19:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.