[]

tümör, kist vs. nasıl fark ediliyor?

özellikle beyindekileri merak ediyorum. illa MR'da falan mı çıkıyor bunlar? ne bileyim birisi ensemize paaat diye yapıştırdı mesela, "aaa sende tümör olabilir" diyemiyor mu? bu tip şeyleri görebilmek için düzenli olarak check-up mı yaptırmalıyız? ona verecek 600 liramız yoksa allaha mı emanetiz? nasıl oluyor?




 
tömür ya da kistine göre değişiyor durumlar.
eğer senin günlük yaşantında senin rutinini etkileyecek bir semptom varsa şikayet ile gittiğinde yapılan tetkikler sonucu ortaya çıkıyor.
ama uzun süre hiçbir şikayet oluşturmuyorsa, ele gelmiyorsa vs ya tesadüfi ortaya çıkar ya da şikayet oluncaya kadar ilerler (tümör için) ya da olduğu gibi kalır.
  • neferkitty  (25.10.14 22:20:33) 
direkt mr istemiyorlar. önce bt isteniyor. mr daha sağlıklı olduğu halde durum böyle, niye bilmiyorum.

check-up yaptırın mutlaka en azından kan, gaita ve idrar tahlili olarak. röntgen ve tomografi ise şikayetiniz olmadıkça, doktor talep etmedikçe çektirmeyin çünkü boş yere radyasyon almış olursunuz ve bu da kanser riskinizi yükseltir.

bir yeriniz ağrıdığı vakit, kendinizde bir anormallik hissettiğiniz vakit doktora gitmeyi ihmal etmedikçe allah'a emanet değilsiniz.
  • m e l t e m  (25.10.14 22:30:02) 
@m e l t e m, ya ben geçen seneye kadar hiç böyle kuruntuları olan birisi değildim. hastalık hastalarına biraz garip gözle bakardım hatta, abarttıklarını düşünürdüm. ama bir şey için gidiyorum hastaneye 20 farklı sorun çıkıyor. son günlerde dengede durmakta bile güçlük çekiyorum, 5-6 saatten fazla ayık kalamıyorum. acayip korkmaya başladım. doktora bu şikayetlerimi de söyleyeceğim ama muhtemelen bunlarla ilgilenmeyecek bile. asıl şikayetim daha farklı çünkü. devlet hastanesi doktorlarında öyle bir refleks var. öncelikli şikayetini dinledikten sonra "I DON'T CARE" diyerek dans etmeye başlıyorlar, ilk şikayetten sonra anlattıkların kimsenin umrunda olmuyor.


  • pescador  (25.10.14 22:34:01) 
aslında devlet hastanesi doktorları çok iyidir. daha doğrusu fakülte hastanesi doktorları.

cerrahpaşa'ya, çapa'ya gidebilirsin. hastane şartları kötü ama hekimler iyi.
  • m e l t e m  (25.10.14 23:05:21 ~ 23:07:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.