[]

part-time iş için nerelere başvurabilirim?

Bir elektrik firmasında çalışıyordum, kendi isteğimle ayrılmak zorunda kaldım. DGS sınavına hazırlanıyorum, yaşım 25, aynı zamanda AÖF'den 4 yıllığa tamamlıyorum askerlik için. sınavı kazanamazsam bu yaz askere gideceğim. Evden dışarı arkadaşlarım deyim yerindeyse silah zoruyla çıkartıyorlar. Evde pc başında mal mal vakit harcayacağıma gideyim bir yerde part time çalışayım diyorum. Nerelere başvurabilirim?

Yakınlarında olduğum AVM'lerdeki çoğu giyim mağazalarına başvurdum.


 
starbuck's için her çalışan düzgün bir yer diyor. denenebilir.


  • alismadik gotte duran don  (25.10.14 22:39:42) 
tchibo.


  • zinozirtto  (25.10.14 22:46:19) 
--istanbul için konuşuyorum--

biraz farklı olabilir ama toplantı hostluğu yapmak ister misin?

kısaca detay vereyim: geneli otellerde düzenlenen toplantılarda, sempozyumlarda, kongrelerde hostluk yapıyorsun. organizasyon ekibinin bir üyesi olarak misafir karşılama, kayıt masasında gelen misafirlere yaka kartı verme, toplantı salonunda öylece bekleme gibi basit işler yapıyorsun. açıkçası bir organizasyonda gerekli olan her şeyi yapabilirsin ama hepsi çok basit şeyler zaten.

günlük 50 lira. ödeme işten 30 gün sonra. kıyafet olarak, beyaz gömlek ve siyah ayakkabını sen getiriyorsun üzerine ceket ve kumaş pantalonu adamlar veriyor.

işin en güzel yanı istersen gidiyorsun. adamlar arayıp 'x günü boş musun?' diyor. 'evet/hayır' bu kadar. istemezsen gitmezsin.

ayrıca herhangi bir alanda deli gibi çevre edinebilirsin. yabancıların geldiği işlere gidersen ingilizce'ni geliştirebilirsin. 4 gün süren kongre sonunda beyin ingilizce çalışmaya başlıyor :/

bir de mice alanında kariyer düşünürsen bu basamaktan başlayabilirsin.

işin kötü yanları?

net olarak belirlenmiş bir görevin yok. seni food n beverage'den sorumlu organizasyon görevlisi de yapabilirler. kayıt desk'inde oturup insanlara yaka kartı da verebilirsin. toplantı salonlarında düzeni de sağlayabilirsin. otel-kongre merkezi arasındaki otobüs transferlerini ayarlamanı da isteyebilirler. ama bilmen gereken şey, bütün bunların çok basit olduğu. bir iki zorlanırsın üçüncüde rahatlarsın.

bir diğer kötü yanı, etkinlik başlamadan alanda olursun ve etkinlik bittikten sonra alanı terk edersin. bu bazen 12 saat olur bazen daha fazla olur. bazen 3 saatlik toplantı olur 3 saat çalışıp bitirirsin vs.

sen ajansa bağlısın ve onlar seni organizasyon şirketine yardımcı personel olarak kiralıyorlar. eğer aranı iyi tutarsan sonraki işlerde doğrudan organizasyon şirketiyle çalışma şansın da olabilir. bu kısım biraz şans.

istersen, yönlendirebileceğim bir yer var. pm pls.
  • nodrap  (25.10.14 23:05:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.