[]

Psikolojik destek mi almalıyım ?

Son 4-5 yıldır devam eden bir sorundan bahsedicem. Toplu taşıma araçlarına binince sanki herkes bana bakıyormuş gibi geliyor ve ter basmaları yaşıyorum, çok rahatsız oluyorum bu durumdan. Aslında sokakta yururkende oluyor bu duygu. Bir kaç defa metroda oturduğum yerden kalkıp, inmem gereken duraktan önce inmişimdir. Sanki anormal bi insanmışım ve insanlar beni izliyor hissi. 22 yaşımdayım, oldukça pozitif bir insanımdır.Yaşadığım olumlu ya da olumsuz şeyleri paylaşırım, yani sorunları içe atma vs durumu söz konusu değil. Ne yapmam gerekiyor.




 
Basit aslında. Kimsenin umurunda bile değilsin (toplu taşımada ve sokakta tabi) öyle düşün. Birde profesyonel destek al yenemiyorsan.


  • Son Müzakereci  (25.10.14 20:57:08) 
muhtemelen öncelerden yaşadığın ve bilinç seviyesinde farkında olmağın bi travmanın yansıması. bi nevi fobi oluşmuş sanki topluluk halindeki insanlara karşı.

çare için EMDR diyorum başka bişey demiyorum. araştır soruştur, iyi bir psikoterapist bul. muhtemelen 1-2 seansta çözülür.

geçmiş olsun.
  • utq  (25.10.14 21:06:40) 
sen otobüsteyken, otobüse yeni binen birisi ne kadar umrunda oluyor? sen de milletin o kadar umrundasın.


  • tescillimarka  (25.10.14 21:20:35) 
psikolojik destek almak için çok ciddi sorunlarınız olması gerekmiyor. imkanı olan herkes bir profesyonele danışabilir. içinde sıkışıp kaldığımız gündelik sorunlarda bile sizi dinleyip önünüzdeki seçeneklere dikkatinizi çekebilir bir profesyonel.

şu anlattığınız sorununuz hayatınızı etkilemeye başlamış. gideceğiniz yerden önce inmeniz vs işlerinizi aksatır. o yüzden yardım almanızda fayda var.
  • mea maxima culpa  (25.10.14 21:30:35) 
tabi. önce hastalığına teşis konulması gerekiyor.

(bkz: sosyal fobi)

tr.wikipedia.org
  • mrthany  (25.10.14 21:37:03) 
Psikolog olarak diyim ki EMDR bu sikintinin cozumu icin bir iki tık yuksek, maliyetli ve gereksiz kalacaktır.

Ozel mesaj attim.
  • jesterdvine  (25.10.14 22:05:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.