[]

danca mı isveççe mi öğrenmek daha iyi olur

duolingo'dan çalışacağım, b2 seviye ingilizcem, b1 almancam var.
hangi dil daha eğlenceli olur, hangisi daha faydalı olur. ileride norveç-isveç-danimarka turu yapmayı düşünüyorum.



 
çok farklı olmadıklarını düşünüyorum. danimarkalı ve isveçli arkadaşlarım anlaşabiliyordu. biraz tane tane konuşmaları gerekiyordu ama genel olarak anlıyorlardı birbirlerini


  • ack3000  (25.10.14 11:26:25) 
danca'yi konusma dilinde danimarkalilardan baska kimse anlamaz. isvecce ve norvecce bilen iki kisi birbiriyle anlasabilir, danca'yi da ancak kagit ustunde anlayabilir. ayrica finlandiya'da ikinci dil olarak ogretildigini ve almancayla olan benzerligini de dusunursek, en genel geceri isvecce.

yalniz bir de soyle bir durum var. karsindaki anadilin olmadigini anlayinca direk ingilizceye donecek zaten. ogrenmeye caba sarfetsen de uzun sureli bu ulkelerde yasamadan pratik yapma imkani oldugunu dusunmuyorum.
  • sAINT  (25.10.14 11:27:43) 
açıkçası hiçbiri hiçbir işine yaramaz orada yaşamayacaksan. turist olarak iskandinavya'ya gidenler, ücra köylere gitmediği sürece sorun yaşamaz diye tahmin ediyorum ingilizceyle.

isveççe hem telaffuz hem gramer olarak daha kolay görünüyor gözüme. bir de nasıl desem, danimarka fazla avrupai bana göre. yani iskandinavya havasını isveç tattırıyor. iskandinav sevgisi yüzünden öğreneceksen, ben o yüzden isveççe derim. bi' de internette çok fazla isveçli veya isveççe yazı görebiliyorum ama dancaya neredeyse hiç rastlamadım.

bi' de danimarkalılarla isveçlilerin birbirini anlamasına güvenmeyin tabii, siz kendi dancanızla-isveççenizle diğer memleketi anlayamazsınız muhtemelen. daha çocuk yaşta oturup sağlam norveççe öğrenmiş, sonra pratiksizlikten neredeyse tamamen unutmuş birisi olarak hevesinizi kaçırmak istemem ama vakit kaybı iskandinav dillerini öğrenmek. eğer bu anlamda bir kariyer/yaşam hedefiniz yoksa.

ne bileyim fransızca, italyanca, ispanyolca, almanca, hintçe, çince, rusça öğrenilir ama isveççe bilseniz kiminle konuşacaksınız ki?

yine de hevesiniz ve vaktiniz varsa, "kimseyle konuşmasam da olur isveççe bilmek istiyorum!" derseniz yardırın tabii. ben isveççe diyorum. danca ı ıh. olmaz danca. güzel değil danca.

***

şimdi fark ettim sen diye başlayıp size geçmişim jsfhsjk
  • pescador  (25.10.14 11:30:49 ~ 11:37:26) 
almanca danca`ya isvecce den daha yakindir. daha kolay ogrenebilirsin.


  • eastanbool  (25.10.14 14:42:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.