[]

Hiç adalarda oturan var mı? Adalarda oturmak nasıl bir deneyim?

İşim gereği dilediğim yerden çalışabiliyorum. Evden çıkmama pek gerek yok. Gece hayatı vesaire arayan bir insan değilim zaten. Adalarda evlere bakıyorum da, şu anda 1+1'e verdiğim ücretle 4+1, kral gibi bir evde yaşayabiliyorum. Fakat kafamda yine de bi ''sıkılırsam?'' sorusu yok değil.

Şu an veya daha önce hiç adalarda yaşayan/yaşamış olan var mı? Varsa ve deneyimlerini anlatırlarsa çok sevinirim. :)


 
imkanın varsa adalara taşın kurtar kendini. fakat kışın nasıl olur bilmem. eve erzak yap, ısınma sorununu da halledersen deme keyfine :)


  • thracian  (25.10.14 00:55:42) 
son zamanlarda gördüğüm en kral plan


  • hicunutmam  (25.10.14 00:58:02) 
bi fikrim yok ama sana şu şarkıyı armağan ediyorum benim de dinledikten sonraböyle bi fikir oluşmuştu
youtu.be

  • high hopes of the sozluk  (25.10.14 01:01:27) 
abi ada sıkar ya. gece hayatım yok, evden çalışıyorum diyorsun ki benzer bir hayat yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum. ama arkadaşlarınla bi plan yapsan yapamazsın. yani yılın 365 günü akşam 8'de adada olman lazım. o saatten sonra gelip giden oluyor mu bilmiyorum, deniz taksi mi ne o tarz bi şey var sanırım ama pahalıdır herhalde o da.

adanın kendisi güzel tamam ama orada yaşamak bence sıkıntı olur. ada sonuçta. çoğu hizmet işte kargo en basitinden mesela, problemli. bi de istanbul'da yaşıyosan zaten adada bi ay sonra sıkılırsın. çok yavan ve tatsız gelir herhalde. hani ada gibi minik, kendi halinde bi şehirde yaşasan sıkılsan bile idare edersin, "e sıkılsam nereye gitçem sanki amk" dersin. ama 1 saat mesafede istanbul varken, 15 milyon tane insan varken o adada uzun süreli yaşanmaz gibi. bence.
  • pescador  (25.10.14 01:02:32) 
Valla güzel plan da zombiler falan basarsa kaçma şansın yok. O biraz sıkıntı yaratabilir. Onun dışında güzel.


  • angelus  (25.10.14 01:07:40) 
adalarda yaşamadım ama yaşayan arkadaşım var.
bildiğim kadarıyla orada belli bir arkadaş çevresi var, o yüzden çok mutlu.
bence denemeye değer, zamanla oradan kendine bir çevre yapabilirsin belki.
dene ya ne kaybedersin. olmadı dönersin nolcak.
  • lily briscoe  (25.10.14 01:08:55) 
@pescador bildiğim kadarıyla saat gece 00:30-1:00e kadar vapur var. yanlış olmasın


  • razvan rat  (25.10.14 01:10:35) 
tavsiyem 1 ay denemek için bir ev tut tam yerleşme veya günlük haftalık eşyalı ev bul dene baktın çok iyi herşey yerleş 1hafta 1 ay da anlaşılır zaten ama hiç denemeden komple yerleşirsen pişman olabilirsin birde yalnız değilde bi arkadaşla/sevgiliyle geçilse çok eğlenceli olur


  • bluebey  (25.10.14 01:13:51) 
@razvan rat, şehir hatlarında son vapur 20:30'da mıydı neydi en son gittiğimde, onun dışında motor ya da bahsettiğim gibi deniz taksi tarzı zımbırtılar varsa bilemiyorum. ama bence yine sıkıntı. yani atıyorum arkadaşlarınla şampiyonlar ligi maçı izlemek istesen bi' nevizade'de dönemezsin işte. ben de hiç gece hayatı olan, dışarı çıkan bir adam değilim hatta senede 2 ya da 3 kez yaparım bu tarz atraksiyonlar. ama bunu yapamayacağımı bilmek çok rahatsız eder açıkçası. sanki "en geç 1'de evde olacaksın" diyen bi anneyle ömür boyu yaşıyomuş gibi.

şehir içinde de gece 2'de ulaşım kolay değil tabii eyvallah ama taksi var, metrobüs var vesaire. otobüs de vardır belki emin değilim. en kötü atlarsın taksiye en yakın metrobüs durağına falan gidersin. adada öyle bi şansın da yok. arada deniz var yav.

ha diyeceksin ki e maçı adada izleyin o zaman amk. e şimdi nevizade'de, ne bileyim kadıköy'de izlemek vaaaar, adada izlemek var.
  • pescador  (25.10.14 01:16:21) 
Yasama imkanim olsa yasardim, oyle diyim.


  • sayns  (25.10.14 01:23:13) 
Anakarada da arada kalabileceğin birileri varsa sıkıntı olmaz


  • phoenixboy  (25.10.14 01:23:54) 
Yaşanır. Çarşıda her şey var. Gece hayatı olmayan adamsan hayatın da düzenlidir. Her işini gündüzden halledebilirsin.

Ama tam kış vakti taşınmak meşakatli olacaktır
  • raskolnikov2  (25.10.14 02:42:10) 
sucuğun olduğu heryerde oturulur bence.sırf bu yüzden türkiyeye döneceğim yozgatta yaşamaya bile razıyım yeminlen yeter ki markete gittiğimde iki sucukla gözgöze geleyim


  • bili  (25.10.14 02:43:58) 
su arkadasa bir mesaj atin belki tasinmistir ve bilgi vermek ister: eksiduyu.ru

benim bu konuyla ilgili cevabim da orada duruyor, ozetle imkanim olsa bir saniye dusunmem.
  • John Finn  (25.10.14 03:15:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.