[]

Yazılım uzman yardımcısı oldum ama...

İşe başladığım bu şirket ilk defa bünyesine bir yazılım uzmanı ve yazılım uzman yardımcısı aldı. Amaç, kendi içinde bir ekip kurup dışarıdan yazılım satın almayı bitirmek.
Uzman Yardımcısı kişisi ben oluyorum. Uzmanımız ise bir abla. Çok deneyimsizim bunu bile bile beni aldılar. Ben ilk defa bu sene iş hayatına atılmış oldum dolayısıyla üstlere nasıl davranılır, nasıl ağzım laf yapar bilmiyorum tabiri caizse yağ cekemiyorum ve bazen Müdüre sert çıkışıģım bile oluyor.

Her neyse, bu uzman ablamiz bir ay olacak hâlâ net bir şeye başlamadı. Bana bir görev de vermiyor ne yapacağımı bilmiyorum. Üstler bizden sonuç bekliyor ama uzman cok rahat. Ortam gerilmeye başlıyor gibi hissediyorum. Uzman hanım uzun süredir iş hayatında olduğundan olsa gerek ağzı çok iyi laf yapıyor hesap soramiyorlar. Ben çok stres yapmaya başladım. Şirket bir program istemisti acilen ona başlamanız gerekiyor ama ablada ilerleme yok, ben kendi başıma bi seyler yapmaya çalışıyorum ama kullanılır gibi değil çok sıradan. Uzmanda bir ilerleme goremeyince ben de göze batıyorum. Gün boyu kodlarla bogusmama rağmen ortaya düzgün bir şey çıkaramadığım için boş boş zaman geçiriyorum sanılıyor.

Bu uzman bana bir şey katamayacak gibi, kendi başıma çalıştığım kodda bir yere takilsam o da benim kadar çözüm bulmakta zorlanıyor. Uzman deyince insanın aklına bu tür sorunlar artık onun için çerez olduğu geliyor ama yanılıyor muyum?
sizce ne yapmalıyım, biraz daha bekleyeyim mi belki açılır Uzmanımız diye? Gerçi açılıp işe başlasa da benimle ilgilenmez benim peşinden koşup iş almam lâzım çünkü kendisi bile anca anlamaya çalışıyor gibi, başını kaldırıp bi de bana görev veremez sanki. Ben nasıl davranmaliyim?

Bir de şu var, yazılım uzmanını toplantıya çağırıyorlar ama beni çağırmıyorlar bu ne demek oluyor yani ben sadece uzmana mı bağlıyım? Eğer öyleyse müdür neden bana fırça atıyor uzmana atması gerekmez mi? Ben burda neyim ya ne toplantıya cagriliyorum ne değer veriliyorum güya yazılım uzman yardımcısıyım yani söyleyince havalı bişey gibi ama varlığım yokluğum bir

uzun oldu kusura bakmayın okuduğunuz için teşekkürler, önerilerinizi bekliyorum

 
Lütfen başka yerlerle görüşmeye başlayın ve tercihiniz en azından ilk işiniz için bir firmanın yazılım departmanı değil yazılım firması olsun. Orada size mentorluk yapabilecek birileri yok gibi gözüküyor ki şu aralar en çok ihtiyacınız olan şey bu.


  • montreal  (24.10.14 22:31:05 ~ 22:31:35) 
Okuduğunuz ve cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim evet burada olmak beni mutsuz ve umutsuz hissettirmeye başladı dediğiniz gibi yazılım firmalarına başvuru yapacağım ama onlar da artık deneyim istiyorlar sanki iş göstermekle uğraşmak istemiyorlar yine de şansımı deneyeceğim..


  • sessia  (24.10.14 22:37:45) 
@rm moral verdin cok tesekkur ederim aynen ya sabah git aksam gel elimden geleni yapicam bi sey patlak verse benim degil uzmanın başına patlar heralde, o düşünsün. Kendime daha faydali olacak yerler bakacağım


  • sessia  (24.10.14 22:42:01) 
Kendini gelistirmek istiyorsan yazilim firmasina gir bence.

Edit: soylemisler zaten.
  • delifaruk  (24.10.14 22:59:24 ~ 22:59:40) 
Yazılım işini yazılım firmasında öğrenmelisin. Uzman seni, firma ise ikinizi idare etmekten aciz. İş aramalısın.


  • arnold schwarzeneger  (24.10.14 23:33:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.