[]

köpekten korkan birini nasıl alıştırabiliriz

Benim yaşadığım yer de bi köpeğim var sokakta. Mamalar yediriyorum falan ona. Çok sevyiorum keratayı öyle tatlı bişe ki. Ne zaman yürüsem peşimde nereye gidersem geliyor. İş yerime bile girmeye çalıştı bugün.

Acayip bir bağ oluştu aramızda yalan yok

ama nişanlım köpeklerden aşırı korkuyor. Günümüz zehir oluyor bi köpek çıksın karşımıza bittik.

Nasıl korkusunu yenebilirim. Vallahi napcam bilmiyorum..

not: köpek bizi yarın kesin takip etcek. o zaman delirecek bizimki. napsak. ya ısırırsa diyor. ya diyorum ısırmaz ya bi insanın seni ısırma ihtimali daha yüksek. dinletemiyorum...

akıl verinnolur..

 
alıştırmak iyi bir fikir ya da sizin aşılayabileceğiniz bir şey değil.

bence hiç zorlamayın.

köpeklerden korkmam kesinlikle korkan kişileri de anlamak lazım bence.
  • neferkitty  (24.10.14 21:11:04) 
yavru köpekle başlamak lazım işe...


  • mutevazi  (24.10.14 21:14:41) 
ben de köpekten aşırı korkuyordum. bir kere bir tanıdığımız sokakta köpek bulmuş eve getirmiş, onlara gittik. başta çekingen durdum, yaklaşamadım. sürekli etrafımda dolaşıyor. yavaş yavaş dokunmaya başladım. yürüyüşe çıkardım, elimden yemek yedi. artık hiç korkmuyorum. geçen gün de birkaç günlüğüne evimize misafir köpek geldi. hep ben ilgilendim. sakin bir köpek de değildi, böyle atlıyor, zıplıyor, ısırıyor (tabii amaç saldırma değil oyun yapıyor). kolumu, bacağımı dişledi ama hiç korkmadım. yani özetle cesur olsun, korktuğunda daha çok dikkatini çekiyor köpeğin.


  • rock n roll  (24.10.14 21:15:08) 
sokak köpeği ısırır. nişanlınız köpekten korkmakta haklı. ayrıca eğer durum bir fobi ise hiç bir şey yapamazsınız. öyle kabul etmeniz gerekir (lediden korkan bir arkadaşpamuk helva kıvamındaki bir kediyle bile aynı odada bulunmuyor. fobi).


  • tururo  (24.10.14 21:16:50) 
deli gibi korkardım ben de köpekten daha önce.

bi gün sarhoşken arkadaşlar dışarı çıkarmıştı beni. her gördüğüm köpeğin kafasını tutup okşamış kucağıma almışım. o günden sonra korku falan kalmadı.
  • akatreil  (24.10.14 21:17:39) 
o da kopegi isirsin :)

orumcegin isirma ihtimali de yok ama fobi iste, disari bile cikasim gelmedigi oluyor onlar yuzunden :)

fobileri yenmek icin bir terapi yontemi duydum ama adini hatirlamiyorum. guya korkunun ilk basladigi ana goturuyorlarmis seni ve neden korktugunu anladiktan sonra artik korkmuyormussun.

bir de barinaktan annesi olmus yavru bir kopek almayi dusunebilirsiniz, yavruyken alismasi daha kolay oluyor. bir de muhtac oldugunu bildigi icin nisanlinizin annelik ic guduleri devreye girebilir bilmiyorum nisanliniz kac yasinda gerci..
  • bir varmis bir yokmus  (24.10.14 21:20:24) 
Sokak köpeği ısırır diye genellemek de güzel kafaymış. Yanlış yetiştirilmiş, korkutulmuş veya koruması gereken bir şey olmayan evcilleştirilebilir hiçbir canlı durduk yere saldirmaz.

Fazla hareketli olmayan bir yetişkin evcil köpek veya yavru uslu köpekler ile temas kurabilir yavaşça. Direkt sokak köpeği veya sahipli bir tanımadığınız köpekle oynatmaya veyahut temas kurmasını saglamaya çalışmayın. Öncelikle sevgiliniz durumu gozlemleyip kendini rahat hissetmeli, ısırmayacağına veya ona zarar gelmeyecegine ınanıyorum ama yaklasmak istemiyorum demeli önce. Temas bundan sonraki aşama. Çabucak olacak bir şey değil, yerleşmiş bir korkusu vardır.
  • kaymaktutmayansicaksut  (24.10.14 21:27:35) 
mahallede boyle saldirgan birini gordugu zaman ustune atlayan bir kopek varsa cikartin karsi karsiya guressinler.
denendi % 100 calisiyor.

  • kutsalbok  (24.10.14 21:44:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.