[]

Acil! Evde bir adam var.

Bu akşam işten gelip asansörü beklerken apartmana biri girdi. Bir zile bastılar ve açtılar. Asansör 14. kattaydı, birlikte inmesini beklemeye başladık. Adam hem sağır-dilsizdi, hem de hareketleri de normal değildi. Asansöre binerken sabırsızlıktan dayanamadı, duvarlara vurdu. Asansöre binecekti ki kibarlık yapması gerektiğini düşündü ve durup kolunu çok sert bir hareketle kaldırarak yol verdi. Ben çıkacağım kata bastım. O da tuşları inceledi ve benim olduğum katın doğru kat olduğuna karar verir gibi kafasını salladı. İndik birlikte, o yan tarafa gitti ben eve girdim. Yan kapıyı kimse açmayınca, abime "Abi, yanlış yere gelmiş olmasın. Böyle bir durumda yakınını bırakanlar evde bekliyor olurdu" dedim. O sırada adam asansöre geri girdi ama 5-10 dakika bir tuşa basmadı. Biz de kapıcıya haber verdik, o geldi ve adamla anlaşmaya çalıştık. Öğrenebildiğimiz tek şey adamın adının Mehmet olduğu ve İsmail'i aradığı. İsmail de tesadüf ki bizim evimizin eski sahibi. Karşı komşu falan da çıktı, "İki saat önce de bruadaydı, çocukları korkutur diye gönderdim" dedi. Ben de "Arayanı soranı vardır kesin, merak etmişlerdir. Arayanları bulmak gerek" dedim ve adamı eve aldık, şu anda kapıcı, komşu, abi herkes bizde ve adam kibar ve tehlikesiz görünüyor ama anlaşamıyoruz. Anlaşamadıkça sinirleniyor ve evin içinde tur atıyor. Kulağında duyma cihazı var ama sanırım yeterince duymuyor buna rağmen. Polise haber verelim diyoruz ama ne yapalım?

Sinirlenmesin diye televizyonu açtık, televizyondakiler dikkatini çekti. Bizi duymuyor, ekrana bakıyor. Tanıdığımız İsmail'İ aradık, o da telefonunu açmıyor.

Edit: Aşağıya da yazdığım gibi polise haber verdik. Tüm olaylar 10-15 dakika içinde oldu. İLk aklıma gelen şey polise haber vermekti ama belki o an düşünemiyorumdur diye buraya da sorayım dedim. Aşağıya da yazdığım gibi birazdan çıkacağız. Bu yüzden ben biraz yemek ısıttım, polis gelene kadar apartmanın toplantı odasında misafir edeceğiz. Orada da koltuk, televizyon var. Kapıcı onunla duracak.

 
Polise haber ver.arayan varsa onu onlarinda yapacagi o.


  • cizgilipijama  (24.10.14 19:59:23) 
tabii ki polisi arayın, şu kadar beklediğiniz kabahat, onu kaybetmiş ve aramakta olan insanlar ilk iş karakola haber vermiştir, ondan haber alamadıkça endişeleniyorlardır. üstelik adam sizin evinizdeyken başına bir şey gelse(atıyorum kayıp düşse) ya da sonradan ailesi kendi imkanlarıyla size ulaşsa, size dava bile açabilirler. polise haber vermeyerek belki de fiil ehliyeti olmayan birini alıkoymuş oluyorsunuz.


  • alice practice  (24.10.14 20:09:08) 
Şimdilik polise haber verdik. Aşağıda apartmanın bir toplantı odası var, koltuklu masalı. Biraz yemek ısıtacağım. Polis gelene kadar orada beklemesi gerekecek çünkü biz de yarım saate evden çıkacağız. Çok fazla misafir edemeyeceğim.

İsmail Bey telefonunu açmadı, adamın kendisinin telefonu veya cüzdanı yok. Cebine baktı biraz önce kapıcı, belki bir not vardır "Kayıp durumunda şuraya haber verin" yazıyordur diye ama bir şey yok. (pantolonu cepsiz, üstündeki t-shirt'ün cebi var)
  • aychovsky  (24.10.14 20:10:05) 
@alice practice
Mesajı yazdığımda eve yeni girmiştik. Bir yandan abimle komşu "Göndersek mi göndermesek mi" tartışması içindeydi. Çok beklemişsiniz dediğin, her şey 10-15 dakikanın içinde oldu zaten.

Polise haber vermek ilk aklıma gelendi ama belki yapılacak başka bir şeyler de vardır da şu an düşünemiyorumdur diye sordum
  • aychovsky  (24.10.14 20:11:20 ~ 20:13:19) 
kusura bakmayın işten gelirken diyince, ben saat 6-7 gibidir eve almanız diye düşündüm. en iyisini yapmışsınız.


  • alice practice  (24.10.14 20:13:21) 
Rica ederim. TEM'de kaza vardı, yeni gelebildim. Haklısın, ben de olsam öyle düşünürdüm.


  • aychovsky  (24.10.14 20:14:13) 
yazarak anlaşm ihtimaliniz yok sanırım dimi :/

ismail'e biraz daha ulaşamazsanız polise haber verin. yada ismail'in etrafından kimse yok mudur? eşi falan gibi. bu tip durumdaki bir insanı hemen hatırlarlar çünkü.
  • c1b2k3  (24.10.14 20:18:03) 
Şimdi ben okudum ama çok anlam veremedim. Kağıt kalemle anlaşmayı denemek aklınıza gelmiştir herhalde ama heyecan halinde çok basit şeyler akla gelmeyebiliyor, bir hatırlatayım dedim kağıt kalemle anlaşma yolunu.

Ortada suç yok bir şey yok, polis ne yapsın? Siz kendi rızanızla evinize almışsınız adamı. Binaya da zorla girmemiş, zile basmış açmışlar. Artık durmasını gerektiren bir durum yok İsmail'e de ulaşamadığına göre. Gitsin yoluna. Polisin yapacağı bir şey yok. Tabi adamın gözünü korkutur eğer amaç oysa. Adam polisi görünce hepten sinirlenebilir de ayrıca.

Edit: Hukukçu olduğum için aklıma direkt suç şikayeti durumu geldi, daha düşünceli davranamadığım için özür diliyorum.
  • m e l t e m  (24.10.14 20:19:05 ~ 20:35:29) 
Okuma-yazmayı çok iyi bilmiyor. Televizyonda bir ton yazıdan Ahmet'i görünce Ahmet diye bağırmaya başladı. Sonra kendisini göstererek Mehmet dedi. Kağıt kalemi verdik ama kullanamıyor. Karalıyor kağıdı, anlaşılır bir yazı değil.

İsmail 4.5 sene önce taşındı. Sadece onun telefonu kapıcıda var. Bursa'ya taşındılar.

Polise şikayet için aranmadı, "Kayıp biri var mı, böyle böyle birini bulduk. Böyle birini arayan var mı" diye arandı.
  • aychovsky  (24.10.14 20:22:29 ~ 20:28:56) 
İsmail ismini rastgele söylemiş olmasın?
4.5 sene önce Bursa'ya giden adamdan hiç haber almadıysa neden onu arama gereği duysun? Haber aldıysa da neden ta 4.5 sene önce oturduğu adrese gelsin?

Belki akli dengesi yerinde değildir? Kaybolmuştur? Bilemedim. :/

Adam evden, binadan ayrılmak istemezse o zaman polise haber verebilirsiniz. Şimdi de belki bir arayanı vardır, kayıptır diye bildirim yapabilirsiniz. *Edit: Yapmışsınız zaten.

*Buraya da ilave edeyim: Hukukçu olduğum için aklıma direkt suç şikayeti durumu geldi, daha düşünceli davranamadığım için özür diliyorum.
  • m e l t e m  (24.10.14 20:29:06 ~ 20:37:38) 
Biz de bir yandan polis gelene kadar İsmail gerçekten tanıyor mu, atıyor mu; onu çözmeye çalışıyoruz. Herhalde tesadüfen tutuyor İsmail. Belki de uzak geçmişi hatırlıyor adam. Biz çıkacağız şimdi, adamı kapıcı ve komşumuz toplantı odasında misafir edecekler. Biz olmayacağamız için polisi de onlara arattık.


  • aychovsky  (24.10.14 20:34:02) 
Olayın sonunu da anlatayım. Gece geç döndük. Toplantı odasında kimse yoktu, kapıcı da yatmıştı. Şimdi kapıcı ile konuştuk. Adam gerçekten kaybolmuş ve aslında birkaç blok ötedeki abisine gitmeye çalışıyormuş. Burada apartmanlar 3-4 apartmanda bir aynı renk olunca karıştırmış olabilir diye düşünüyorum. İsmail de abisinin adıymış. Ona ulaşmaya çalışıyormuş. Polis de biraz geç gelmiş ama kayıp olarak belirtilmiş zaten adam.


  • aychovsky  (25.10.14 10:03:42) 
Ben de sonucu soracaktim:) Iyi, mutlu sonla bitmis.


  • delifaruk  (25.10.14 11:13:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.