[]

validedebag korusu hakkinda?

selamlar herkese. o taraflari cok bilmedigim icin soruyorum.bu konuda acikcasi bilgi kirliligi var. ozellikle koru etrafinda oturanlar cevaplandirirsa sevinirim. bu koru meselesinde bazilari orada agac bile yok diyor, bazilari agaclari katlediyorlar diyor, bazilari da agac yok; ama etrafta cami cok, camiye gerek yok diyor. bu isin asli astari nedir? kim hakli, kim haksiz? buyrun söhpete




 
çok olmasada yakın bir yerde oturuyorum. o civarda birsürü cami var ve cami ihtiyacı kesinlikle yok. bahsi geçen noktayı tam bilmiyorum ama kameraların sadece beton kesimi gösterdiğini düşünüyorum. belediye ve yandaş medyanın dezenformasyon yaptığını düşünüyorum.


  • vampir akrep  (24.10.14 19:27:28) 
Dün oradaydım. Cami yapılacak alan küçük bir alan. Yanımızda davayı açan avukat direkt belediye başkanıyla uzun bir telefon görüşmesi yaptı ve sonunda adam ısrarla mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen devam edeceğiz kazıya dedi. O küçük alanın içersinde çok fazla olmasa da onlarca ağaç vardı. Dün hemen hepsini kestiler. En son iki üç tane filan kalmıştı, onlar da bugün gitmiştir büyük ihtimal. Yani ağaç yok diye gösterdikleri fotoğraflar kesildikten sonrakilerdir. Evet, şu anda sayelerinde kalmadı ağaç orada. Durumun özeti ise dava açılıyor, mahkeme durduracaksınız diye karara varıyor. Ancak cinlik yapıp orada hiçbir alana verilmeyen parsel numarası vermişler cami yapacakları yere. Diyorlar ki mahkeme kararında bu parsel numarası yazmıyor fakat mahkeme kararı tam olarak o bölgeye çıkmış. Ayrıca evet, çevrede epey camii var. Hatta avukat diyanet işlerinin camii yapılabilmesi için gereken metrekareyi okudu, en küçük ölçekli camii için bile o alan küçük kalıyor, kendi çıkardıkları camii yapılabilme alanına bile uymuyor yani.

Edit: Bu arada koru etrafında oturan çoğu kişinin umrunda değil. Benim arkadaşım hemen arka tarafında oturuyor, o mücadele ediyor. Onun gibi olanlar da var elbet ancak yapılacak caminin 5 m yanında Bilfen özel okulu var, diğer yanında villalar var. Kimsenin umrunda değil.
  • pokepoke  (24.10.14 19:40:11 ~ 19:43:28) 
yıllarca korunun yanında bulunan bir okulda okudum. o çok sayıda olmadığını söyledikleri ağaçların çevrede yaşayanlar için önemini anlatamam. ben bile çok yakında oturmamama rağmen yürüyüş yapacaksam validebağ'a gidiyordum. ayrıca korunun çevresindeki altunizade, acıbadem ve koşuyolu mahallelerinde cami ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.


  • argadini  (24.10.14 19:47:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.