[]

Çok çocuk istemenin sebebi nedir?

Bi' belgesel izledim de 17 çocuklu 12 çocuklu aileler vardı. Maddi imkanları yeterli olmamasına rağmen yapmışlar bir şekilde. Tek kadından olmuş çocuklar bi' de. Kadın 25 yıldır evli durmaksızın doğurmuş maşallah. Buradan aklıma geldi.

Annemler mesela 6 kardeş, ailede resmen mıntıkalaşma var. Yaşlar uzak, herkes birbirini tam olarak tanımıyor çünkü biri çocukken öbürü evlenmiş mesela. Bazen "kardeşlik" mevzuu kağıt üzerinde kalabiliyor böyle zamanlarda. Bi' arkadaşım var 4 kardeşler, ablası annesi gibi. Bi' abisiyle hiç muhabbeti yok mesela.
Hala 4 çocuk 5 çocuk isteyen insanlar var. Benim aklım almıyor o kadar çocuk yapacaklar da hepsiyle ilgilenebilecekler mi? Yoksa saldım çayıra mevlam kayıra mı?
Yani kalabalık aile güzel, kardeşlik de güzel bende de 2 tane var ama bazen o bile fazla geliyor. aşsdkads Hele günümüz şartları düşünüldüğünde çocukları düzgün yetiştirebilmek, çocukları tanımak çok daha zor olur gibi geliyor bana.
Bunun ardında yatan içgüdü nedir mesela? Sadece soyun devamlılığı olamaz heralde.
Aranızda çok çocuk isteyen varsa alınmasın sadece anlamaya çalışıyorum.
Ne yapacaklar o kadar çocukla?

ek: Bahsettiğim 4 olsun 5 olsun diyen insanlar eğitimli iş güç sahibi insanlar olduğu için yadırgıyorum zaten. :/

 
Çok cocuk istedikleri falan yok bana kalırsa,
1-dogum kontrol diye bişeyden haberdar olmamaları
2-dogum kontrolunun günah olduğunu düşünmeleri
3-dogum kontrolune para harcamak istememeleri
  • pazardanaldimbirtane  (24.10.14 16:27:16) 
eğitim seviyesi yükseldikçe çocuk sayısı düşüyor. eğitimle alakalı olduğu gibi vicdanla da alakalı tabii ki. bakamayacağını bildiği halde bir sürü çocuk yapan sonra da o çocukları perişan eden insanlardan nefret ediyorum. kısırlaştırmak lazım.


  • rock n roll  (24.10.14 16:27:32) 
"İsteyerek" yapmıyorlar ki sadece "allah veriyor".

Doğum kontrolü diye bir mantığa sahip olmamaları, sevişmelerin çocukla sonlanmasına sebep oluyor. Napsınlar, seks de mi yapmasınlar :p

Daha eğitimli - iş güç sahibi dediğin insanlarda da (ben rastlamadım ama) aşiret kültürü hala devam ederek "soy devam etsin" ya da "ileride birbirlerine sahip çıksınlar" amacıyla çok çocuk yapılıyor olabilir.
  • pandispanya  (24.10.14 16:36:41) 
aklima groucho marx'a mal edilen bir soz geldi:
izquotes.com

  • John Finn  (24.10.14 16:39:54) 
istemiyor ki, cahilliğinden oluyor.
sonrasında ise allaha sığınıyor kendin kandırıyor.

  • seyduna6687  (24.10.14 16:49:13) 
eğitimli, iş güç sahibi bir insan olarak maddi imkanım olsa 4-5 çocuk isterim ben de.
her ne kadar biz 2 kardeş olsa bile kalabalık bir ailede büyüdüm. annem de babamda beşer kardeşlerdi ve çok güzel bir aile ortamları vardı.

dediğim gibi maddi durumum el verse hepsiyle eşit miktarda ilgilenebileceğimi bilsem ben de 4-5 çocuk isterim.

not. bu konuda tek taraflı düşünmüyorum. eşimle ortak fikrimizdir. sohbet ederken aynı konudan dem vururuz ikimiz de.
  • teritori  (24.10.14 16:52:40) 
maddi durumum el verseydi 4 ya da 5 çocuğu ben de isterdim. bunun okumuşlukla, okumamışlıkla ya da eğitimle eğitimsizlikle zerre alakası yok.

ben de maddi durumun varsa 1 çocukta kalma olayını anlamam mesela. annemler 5 kardeş. kalabalık bir ailede büyüdüm. hepsi de birbirine çok bağlı. keşke ileride benim çocuklarım da benim büyüdüğüm gibi bir ortamda büyüyebilse.

yine de ileride gerçekten iyi diyebileceğim meblağlarda kazanırsam, en az 4 çocuk düşünüyorum. düşünüyoruz, zira kız arkadaşım da bunu savunuyor.

ve not: akp'li değilim.
  • mermize  (24.10.14 17:02:54) 
6-7 çocuğu olanların yapacak daha iyi bir şeyleri yok. bir tek bu yanıtı bulabiliyorum ben. ilgilendikleri alanlar kısıtlı, gelecek planları yok, hayatta bir motivleri yok. bir kadın başka türlü nasıl kısa aralıklarla devamlı hamile kalabilir?

3-4 çocuğum olduğunu düşündüğümde bile enerjim tükeniyor. çocukları çok seven biri olarak vakit geçtikçe çocuk fikrinden uzaklaşıyorum. büyütmesi, ilgilenmesi, eğitmesi kolay değil.
  • sayns  (24.10.14 17:18:44) 
ayy ben de çok çocuk istiyorum. mesela bi üçüzüm olsun sonra dördüzüm olsun diyorum. sürekli doğuramam çünkü.. vücut sarkar..
ama çok çocuk istiyorum. sanırım sebebi kardeşlerimi çok sevmem. ayy canlarım onlar benim. ve küçükle aramda 12 yaş var.. ama bir yere giderken en çok onla gitmek isterim kafa dengi bir kere.. bütün arkadaşlarımın gözdesi kız bir kere..
bilmem ben en azından bir üçüzde ısrarcıyım. bunun için tüp bebek düşünecek kadar da manyağım :)
  • gunduzdusukizi  (24.10.14 18:20:54) 
Asiret/derebeylik sisteminde ne kadar cok cocugun varsa sozun o kadar gecer, hanimaga olaylari bundan cikiyor. Game of thrones gibi iste birini kacirsalar digerj aileye sahip cikiyor falan. Dogu tarafimiz hala derebeylik yonetiminde.


  • divit  (24.10.14 18:27:03) 
kalabalık aileyi seviyorum. hele de aile içi dayanışma varsa, tadından yenmez.


  • emiter  (24.10.14 18:35:30) 
Kalabalık olmak her zaman avantajlıdır. En basitinden senle öyle kolay kolay kimse dalaşamaz, itip kakamaz. Erkek çocuğun fazla olması demek eve giren paranın artması demek. En kötü yevmiye günlük 50 TL den başlıyor bugün. Ayrıca, çocuklar çoğu aile için sosyal sigorta. Yaşlanınca birisi annesine babasına sahip çıkıyor en kötü.

İkisinin ortası en iyi. Tek çocuklu ailelerin de onca ekonomik duruma rağmen çok mutlu olduğunu sanmıyorum. İmkanım olsa 3-4 çocuk ideal bence.
  • maxim gorki  (24.10.14 18:56:44 ~ 18:57:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.