[]

hayvanlar neden kısırlaştırılıyor?

Çok uzağım evcil hayvan konularına. Ev hayvanlarını bir nebze anlayabiliyorum ama sokaktaki kedi, köpeği neden kısırlaştırıyorlar? Az önce bi haber gördüm mesela Edremit belediyesi sokak hayvanları için mobil kısırlaştırma aracı yapmış. Otobüs şehirde dolaşıp hayvanları kısırlaştırıyor. Eleştirecek kadar konuya hakim değilim. Sebebini merak ediyorum sadece.




 
ulaşamadıkları çok hayvan var. onlar zaten doğruyor bari bunlar doğurmasın mantığı olabilir.


  • c1b2k3  (24.10.14 15:57:25) 
sokaktaki hayvanlar eski ev hayvanlarının yavrularının yavruları. bir kedi senede bir ürese 4 yavru yapıyor. bunların belki biri anca yaşıyordur. böyle ölüp gitmeleri yerine hiç doğmamaları evla.


  • namus ninjası  (24.10.14 16:00:56) 
sokaklarımız avrupa gibi temiz ve güvenli olmadığından öncelikle hayvan sağlığı hem de insan sağlığı tehdit altında kalıyor.
bunu bir nebze olsun önleyebilmek için.

  • neferkitty  (24.10.14 16:01:19) 
Sokakta yaşayan dişi bir kedinin erkek kediler tarafından sürekli gebe bırakıldığını düşünün. Can dayanır mı buna?


  • angelus  (24.10.14 16:05:22) 
daha fazla işkence çekmemelerini sağlamak.

hem doğuran hayvan işkence çekiyor, hem de doğurduğu yavrular her geçen gün kendisi için daha uygunsuz ortamda büyüdüğü için işkence çekiyor.

üzücü, ama yapılmak zorunda. onların iyiliği için
  • kamera motor  (24.10.14 16:06:24) 
dişi hayvanlara yazık ondan. bizim sokakta dişi kedi var kediyi ya hamile görüyorum ya yeni doğurmuş yavrularıyla geziyor. yılda 2 veya 3 kez doğuruyor her seferinde de ya 5 ya da 6 yavrusu oluyor. hamile olmadığı bir zaman yakalasam götüreceğim kısırlaştırmaya buna can mı dayanır.


  • kuzey li  (24.10.14 16:09:27) 
soylenmis aslinda ama "sokak hayvani" diye bir cins olmadigi icin. namus ninjasi'nin dedigi gibi su anda sokakta olan kedi kopekler, petshoplardan alinip sokaga atilmis hayvanlarin torunlari, cocuklari, kendileri. cunku bu hayvan satin alip sokaga atma sureci maalesef hala son hiz devam ediyor. ve o hayvanlar sokakta yasamiyorlar, surunerek hayatta kalmaya calisiyolar sadece, o da dogal veya evdeki omurlerinden cok daha kisa bir sure icin. evsiz insanlar gibi dusunebilirsin.

ama belediyenin amaci buyuk ihtimalle nufusu insanlarin rahatsiz olmayacagi bi seviyede tutmaktir.
  • saçdemeti  (24.10.14 16:13:10) 
nüfus kontrolü amacıyla.
kedi bir kerede 4 tane doğruyor, köpek 6 tane doğuruyor... sonra da aç kalıyor canlarım. çöplerde yemek aradıklarını görünce çok üzülüyorum. çok az insan besliyor sokak hayvanlarını. sayı arttıkça tek başına hepsine yetemiyorsun da...

kısırlaştırma gerekli. sokaktan hayvan sahiplenmeyenlerin ve sokak hayvanlarını beslemeyenlerin de bu konuda olumsuz konuşmaya hakları olmadığını düşünüyorum.
  • m e l t e m  (24.10.14 17:13:20) 
Cunku sokaklarda sefil olmasınlar diye!
O annelerin doğurduğu kedilerin cogu acliktan hastalıktan ölüp gidiyor.
Ortalama bir kedi 10 15 sene yasarken sokak kedileri 5 yaşını goremiyor. Daha fazla kedi daha fazla ölüm demek anladın mi?
  • clementine  (24.10.14 20:20:39) 
"Uğraşmak istemiyormuşmuşuz."

Çünkü halihazırda yeterince ölüm gördük. Gücünüz varsa buyrun alın evinize 5er tane. Ya da oturun anlatın insanlara tek tek eziyet etmemeleri için.
Bu hayvanlar yılda 3 defa doğuruyorlar. Peki nereye? Bodrumlara. Orda kapalı kalıyorlar. Açlıktan ölüyorlar kendileri de yavruları da.
Nereye? Milletin evinde kuytu köşeye. Noluyor sonra? Sokağa atılıyorlar yavrularıyla. Köpekler parçalıyor. Ya da çöpe atılıyorlar.

Öyle kıçımızın üstünde bikbik etmek kolay. Destek olmuyorsunuz, köstek de olmayın, insanların sinirini bozmayın ve kimseyi yanlış bilgilendirmeyin.
  • mutlusismankedi2015  (24.10.14 20:28:50) 
ahahah uğraşmak istemeyenler komple salar geçer ya bu kadar mı mantıksızlık olur :)

uğraşmak istemeyen evine aldığına bakar etliye stlüye karışmaz ya da uraşana b*k atar anca :)

cevap: çünkü türkiye'de hala ot/bayır var da kediler köpekler mutlu mesut yaşayıp, yemek bulup, avlanıp da sağlıklı uzun yaşıyor sananlardan yavruları korumak için.

çöplerden beslenmek zorunda kalan kedi en fazla 2-3 hadi bilemedin 5 sene filan yaşar. sonra hastalanır ölür zaten.

yurtdışında iç parazit aşısı bile bizimki kadar sık yapılmaz çünkü yollardaki sürkülasyon bizimki kadar pis değil.
elini pipisine elleyip de yıkamadan lokantada salata doğrayan adamların yaşadığı bir ülkeyiz biz danimarka filan değil, komik olmayın.
  • neferkitty  (24.10.14 20:41:07) 
"yavrularla uğraşmak istemiyorlar, kısırlaştırma eziyet" diyenlerle çok fena kavga ederim.

nişanlımla benim 3 kedimiz var. apartmanda 90 daire var. birkaç dairede daha kedi var ama kimsede bizdeki kadar yok. apartmana bağlı olan bahçe -o bahçede de ayrıca 6 tane yetişkin 4 tane de yavru kedi bakıyoruz- yavru doluyken yan komşu gitti scottish fold aldı. yetişkin kedileri de yavru kedileri de seven yaşlılar var ama kimse de evine alıp bakmıyor.

güzelim yavrulara yuva arıyoruz, hatta burada da durdu ilanım 1 ay kadar, bine yakın kişi görüntüledi ama kimseden teklif gelmedi.

biz kuru mama koymasak milletin senede 2 defa verdiği yemek artıklarına talim ediyorlar.

araba motorlarında kalıp ölüyorlar.

köpek saldırıyor ölüyorlar.

psikopatlar zehirliyor, işkence ediyor, tecavüz ediyor ölüyorlar.

daha ne diyeyim bilmiyorum.

bik bik bik konuşacağınıza sahiplenin, besleyin.

defalarca doğum yapan kediyle 1 kere yapanın ya da yapmayanın hali de bir değil. bağışıklık sistemi çöküyor. eskisi kadar iyi savaşamıyor yaşamı için.

kısırlaştırmak mı eziyet, kısırlaştırmamak mı eziyet acaba?

sen bir insan olarak nasıl ki her seks yaptığında korunmasız yapmıyorsan, hamilelik riskini eliyorsan bunu da öyle düşün. bakamayacağın kadar çocuk yapmak nasıl çocuğa da topluma da kötülükse işte bu da aynen öyle.

sokakta yaşamaya çalış bakayım, ne kadar dayanabileceksin.
  • m e l t e m  (24.10.14 20:53:22 ~ 20:56:10) 
isterse 500 tane kediniz köpeğiniz olsun umrumda bile değil. doğada hiç bir hayvanın kısırlaştırıldığını gördünüz mü ? hem de çok doğuruyor eziyet oluyor diye! evlerinizi zindan edin, sonra sözde iyilik yapın.

çohhhh güzel düşünmüşsünüz.
  • emiter  (24.10.14 21:54:42 ~ 21:55:08) 
tabi bizim yukarıda saydıklarımızın hiçbir önemi yok zaten.

ilkel insan mağarada yaşıyordu. belli ki sen de oraya aitsin.
  • m e l t e m  (24.10.14 22:06:25 ~ 22:48:22) 
doğal yaşama ortamı olsa zaten besin zinciri vs derken doğal seleksiyona uğrayacaklar sorun orda zaten???

bi açıp biraz oku istersen.
  • neferkitty  (24.10.14 22:09:33 ~ 22:18:07) 
Şu cevap Duyuru tarihinde gördüğüm en cahilce yorum oldu:

"isterse 500 tane kediniz köpeğiniz olsun umrumda bile değil. doğada hiç bir hayvanın kısırlaştırıldığını gördünüz mü ? hem de çok doğuruyor eziyet oluyor diye! evlerinizi zindan edin, sonra sözde iyilik yapın.

çohhhh güzel düşünmüşsünüz.
emiterekşi sözlük yazarı (24.10.14 21:54:42 ~ 21:55:08)"

Umarım silmez de ibret vesikası olarak kalır burada.
  • angelus  (24.10.14 22:11:41) 
hiçbir halttan haberi olmayıp kıçının üstünden konuşmaya bayılan insanlardan sadece bir tanesi işte... hayatımız bunlara laf anlatmakla, eğitmeye öğretmeye çalışmakla geçiyor ama mümkün değil. o yüzden kendimizi yormamıza gerek yok.

duyuruyu açan arkadaşa derdimizi anlatabildiysek ne mutlu...
  • mutlusismankedi2015  (24.10.14 22:22:28) 
doğada ''natural balance'' denilen predator ve yemleri arasında sağlanan bir denge vardır.

kedilerin doğal predatorları ise çakal,tilki, şahin, kartal,rakun gibi hayvanlardır.

etrafta bunlar olmayınca otomatikman kedi nufüsü artar, tıpkı aslanın olmadığı bir yerde ceylan nüfusunun artacağı gibi, bakın çok basit beyin bedava. kedi de bir predatordur ve otomatikman kendi yemini tüketeceğinden dolaylı yoldan ekolojik denge de bozulur.

Tıpkı keneleri yiyen kuşların azalması ile kenelerin artması gibi.

DOĞAL YAŞAMA ORTAMI YOK (BİLAL'E ANLATIR GİBİ)

dolasıyla nufüs normale oranla artıyor,

hayvana işkence diyen cahiller için ödevler

natural balance,

over animal population and predators

konuları okunacak.

answers.yahoo.com

insanoğlu olarak doğayı bozuyorsan sonuçlarına da göğüs gerip düzeltmeye çalışacaksınız ;

bu arada bu hayvansever ama bazılarına göre işkenceci zihniyetteki insanlar aynı zamanda nesli insanlar yüzünden tükenen hayvanları kurtarıp (yetimleri) büyütüp tekrar doğaya çiftleşmeleri üzere salıyorlar.
bkz yetim orangutan ve filler.
ve ''işkenceci '' diyenler de oturdukları yerden palmitik yağları yiyip yağmur ormanlarının tüketilmesine katkıda bulunup , ''ühühü işkence etmeyin'' diyorlardır. bakın vegan olsunlar demiyorum, insan da bir predator niyetinde ama doğal olmayan br yolla doğal yaşama ortamını katletmekten bahsediyorum ben.
ezbere olmayın bilgilerle konuşmayın bence.

konu kilit.
  • neferkitty  (24.10.14 22:23:46 ~ 22:32:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.