[]

özel sağlık sigortası pahalı mı? yaptırayım mı? yardım edin plz

psikiyatristim beni psikoloğa yönlendirdi. kendisinin ücreti de pek fahiş. başka bir yere geçmeyi ya da tedaviye ara vermeyi falan düşünmüyorum/istemiyorum. ihtiyacım var buna. ama aylık gelirimin neredeyse %30'unu, bir öğrenci olarak, psikologla 1 saat konuşmak için veremem. olsa vereyim, ama yok.

ben özel sağlık sigortası yaptırsam, ne bileyim mesela allianz'a gidip desem ki gardaş ben özel hastanede psikoloğa gidiyorum, her seferinde çok para vermek istemiyorum... nası bi şey yaparlar?

yani rakamları sallıyorum, ben ayda iki psikolog bir psikiyatrist görüşmesi şeyapmak durumundayım, bunların toplam maliyeti bana 350 lira olsun. ben özel sağlık sigortası yaptırdığımda daha az ödüyor muyum? bir sene falan gitmem lazım kafadan. bunu ben demiyorum doktor diyor. nasıl oluyo bu işler?

öğrenciyim, sosyal güvencem yok. yani var galiba, bu SGK şeyi var ya, gelir beyanı yapıyosun da devlet beleş şeyapıyo... ondan var. devlet hastaneleri beleş bana. ama özelde o hiç geçmiyomuş, sigortalı gibi değil de direkt şerefsiz gibi tüm parayı alıyolar.

 
sigorta firmasına gidip benim şu rahatsızlığım var derseniz onu kapsam dışı bırakırlar, boşuna sigorta yaptırmış olursunuz.

ilk sigorta yaptırdığınızda 5-6 ay sizi izlerler. sürekli belirli bir rahatsızlıkta muayene olup tetkik yaptırırsanız sizi belirtmediğiniz müzmin bir rahatsızlığınız olduğu gerekçesiyle tekrar sigorta etmeyebilirleri kapsam dışı bırakabilirler veya duruma göre dava edip harcamaları geri isteyebilirler.

sgk nın geçtiği başka bir özel hastane bakabilirsiniz. ya da bazı hastanelerin bazı grup poliçelerine %10, %20 gibi indirimleri olabiliyor. misal anadolu hayat emeklilik %10 indirim yapıyordur, ya da money club indirimi vardır gibi. Bu tarz şeylere yönelebilirsiniz belki?

öğrenciyseniz belki okulun revirinde böyle bir psikiyatri servisi vardır, oraya bakabilirsiniz?
  • zenlaid  (24.10.14 14:52:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.