[]

Arabayı satmak mı satmamak mı?

Merhaba Galya'nın canları;

Benim benzin canavarı Chevrolet Aveo sedan 1.4 otomatik (full olanı.. LTZ) aracımın garantisi, 2015 haziranda bitiyor.
Garanti kapsamında, benimle alakası olmayan, tamamen arabanın kendi derdi sorunlar nedeniyle bugüne kadar yaklaşık 10bin liralık parçası değişti. (Toplam 3 sefer servise girerek.)
Ben şimdi, bu aracın garantisi bittiğinde tekrar sorun çıkartır ve bir tarafıma bu tarz masraflar kaçar diye korkuyorum.

Arabayı satıp (29-30bin civarı gider diye düşünüyorum. Gerçi 35'den de alan var), garantisi devam eden bir ikinci el mi alsam? (Gerçi öyle bir araba yok Türkiye'de sanırım.)
Yoksa arabayı al sat, aradaki farkı ödemek yerine, oraya yapacağım masrafı 2-3 yıl daha servise harcayacağım para olarak sayıp binmeye devam mı etsem?

Ne dersiniz?

 
Ben olsam bir an önce elden çıkartmaya bakardım. Chevrolet Türkiye piyasasından çekildi zaten. Teknik servisi fazla olan ve ikinci eli kuvvetli bir araç bakmanızı öneririm.


  • iki ekmek bir sigara  (24.10.14 13:34:45) 
chevrolet bütün avrupadan çekiliyor kararı almıştı yanılmıyorsam. bir an önce elden çıkartmakta fayda var diye düşünüyorum.


  • pillimiyango  (24.10.14 13:35:43) 
Evet, bir de piyasadan çekilme durumları var.. O da çok kafamı kurcalıyor.
Ancak opel servisleri 2020'ye kadar full garanti ve teknik destekle devam ediyor mevcut araçlar için..
Bir de zaten, 20bin liraya satıp, hem garantili hem otomatik az yakacak ne araba bulabilirim bilmiyorum açıkçası..
  • quaker  (24.10.14 13:38:46) 
  • zam sampiyonu domates  (24.10.14 13:38:52) 
@zam sampiyonu domates : Kardeş ne alıcaz peki?
Bu paraya ne köfte verecekler belli değil..

  • quaker  (24.10.14 13:57:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.