[]

direksiyon sınavı - yokuşta araba kaldırma

kardeşim ehliyet almak için direksiyon sınavına hazırlanıyor. yokuşta araba kaldırmakta zorlanıyormuş. el freni ile araba kaldırmayı kabul ediyor mu sınav ekibi? yoksa debriyaj ile kavrama noktasını bulmak mı gerekiyor?




 
Kavramayı bulacak. El frenini kabul etmiyolar. Debriyajdan biraz çekip frenden az bişe bıraksın baktı geri gidecek biraz daha debriyaj bıraksın tekrar freni az bi bıraksın , baktı araba durur gibi, frenden çekip gaza asılsın. Kolay yahu


  • watanabe san  (24.10.14 09:31:12) 
Hayır formda direkt yazıyor el frensiz kaldırma diye.


  • Lim5  (24.10.14 09:36:11) 
sınavda gireceği arabayla birkaç kere kaldırsın alışır zaten.


  • bira sisesi kapagi  (24.10.14 09:39:17) 
ayağı frende ve debriyajdayken yokuşta, debriyajdan hafifçe çekecek ayağını, ta ki araba hafif titreyene kadar, araba titremeye başladıktan sonra diğer ayağını frenden çekip gaz pedalına basacak. görev tamamlanmıştır.


  • vedat chili peppers  (24.10.14 10:26:19) 
Kabul etmezler. Basta heyecani yenmesi lazim ama sunu soyleyeyim, sinava 1-2 gun kala epey alistirma yapsin. Freni birakmadan once debriyaji kavrama noktasina kadar hafifce kaldirdiginda zaten titresim arabada hissediliyor. O noktada araba kendini birakmaz zaten, freni birakip gaza basabilir artik.


  • delifaruk  (24.10.14 11:28:48) 
yav abi şu işleri neden adam gibi sağlam öğretmezler ki.Gerekirse her gün 2 saatten toplam 20 saat öğrenecek ama yok adamlar benzin parasından tasarruf ediyorlar.Aslında bu devirde arabalar otomatik vites olmalı sanırsın eskiden olan öküzün kağnıyı sürmesi gibi sürüyoruz.Resmen hamallık yetmedi bir de pistonları itelim.


  • WrAiTh  (24.10.14 11:43:47) 
onların yokuş dediği yolun eğimi %1 %2 ya. ben geçen aldım ehliyeti. bildiğin yokuş dedikleri yer düz yoldu. burda dur da yokuşta kaldırabilecek misin bakalım dediler. bildiğin düz yol yani. ne el freni ne kavrama normal kaldırdım geriye de kaçmasının imkanı yok zaten. ilk girişte geçtim.


  • ayiadam  (24.10.14 12:28:47) 
@ayiadam
O belli olmuyor. Beni durdurttuklari yokus bi 30 derece vardi:)

  • delifaruk  (24.10.14 12:31:55) 
delifaruk +1
kağıthane nurtepe'de sınava girenler bilir muhtemelen. gayet dik bir yokuşta duruyorsunuz.

  • bira sisesi kapagi  (24.10.14 12:35:53) 
2013 ağustos yılında sınava girmiştim. sınavda el frensiz kalkış yaptım ama kimse bana bu konuda bir şey demedi. kurstaki hocam da hiçbir şekilde uyarmamıştı. gerçi ben el freni ile kalkış yapmayı hiç denememiştim bile.

eğer bir arabanız varsa antrenman yapın derim. babam bana gayet güzel öğretmişi rampada kaldırmayı. ilk başlarda düz yolda kaldırırken stop ettiriyordum rampada rahat kalkıyordum. o da değişik bir şey. çok da zor bir şey değil debriyajdan ayağını yavaş yavaş çekecek arabanın önü titremeye başladığı an debriyaj sabit olarak tutulup gaza basılıcak. sonra debriyaj yavaş yavaş tekrar bırakılmaya başlanacak. arabanın önü titrediği an daha da çekerse debriyajdan stop eder araba orası kritik. başarılar!
  • metalika  (24.10.14 14:40:26) 
araba yok gibi bir şey. var da 450 kilometre uzakta. sürücü kursunun arabası dışında pratik yapma imkanı yok gibi. bir gün araba kiralayıp pratik mi yapsak ne?


  • inheritance  (24.10.14 14:48:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.