[]

Motor kullanabilir miyim?

Günaydınlar ya hayat boyu her yere maksimum 15 dakikada ulaşmaya çok alışmışım, şu an ev değiştirdim ve yolculuk sürem 1,5 saate dayanmaya başladı. Git-gel 3 saat. Her gün hayatımdan 3 saat bomboş çöpe gidiyor ve servisin içinde de inanılmaz darlanıyorum.

Motor alsam ne olur? Kadıköy'den Levent'e gitmek için. Ne kadar sürede giderim? Işe yarar mı? Sıkıştırırlar mı? Erkek arkadaşımı nasıl ikna ederim? Şöyle kullanımı kolay modeller hangileri? Scooter mı alsam? Tavsiye ve görüşlerinize talibim.


 
ben senin yerinde olsam serviste zaman geçrimelik bir şeyler yapardım, mizah dergisi okumak ya da müzik dinlemek gibi, ya da psp oynamak da olabilir, 3 saatlik motor kullanmak hergün hergün zor gelmesin, servisde uyuma imkanın da var hani, kış kapıda.

scooter alacaksan illa honda pcx öneririm.
  • redeath  (24.10.14 08:12:02) 
@redeath, arabada kitap okuyamıyorum ne yazık ki midem bulanıyor :( tabletten azar azar sözlük ve kitap okuyorum ama o da yarım yamalak oluyor. Uyuma işlemi de yine hep bölük pörçük, bu yüzden iyice sarhoş gibi oluyorum. Yol, trafik nedeniyle o kadar uzun. Yoksa maksimum 25 km'dir mesafem. Tanıyan arkadaşlarım bilecektir, yavaş işlere tahammülü olmayan bir insan olarak şu arabada 1,5 saat tin tin kapalı kalmak ömrümden ömür çalıyor :(


  • pandispanya  (24.10.14 08:17:35) 
daha önce hiç motor kullanmamış birine istanbul trafiğinde motor kullanmasını tavsiye etmiyorum.

imza : istanbulda 4 yıl, toplamda 15 yıl motorsiklet kullanmış birisi.
  • zam sampiyonu domates  (24.10.14 08:18:36) 
İstanbul'da motor kullanmak intihar gibi geliyor bana. Git kendini as, hiç olmazsa sakat kalma ihtimalin yok.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (24.10.14 08:26:17) 
Ben aksi istikamette takılıyorum (ev 4. Levent, iş Kadıköy). Scooter kullanıyorum ve trafiğe bağlı olmaksızın bu 25 km'yi max 30 dakikada alıyorum (ortalama 50-60 km/s ile). ancak @zam sampiyonu domates'e katılmamak elde değil, motosiklet tecrübeniz yoksa kesinlikle önermem. Öncelikle motosiklet kullanmayı evinizin civarında falan iyice pekiştirmeniz lazım. Ben de motosikletimi aldıktan 1 sene sonra işe gidip gelmeye başladım mesela. İlk 1 sene boyunca evin etrafında takıldım, markete gidip geldim vb. Diğer sorunuzun cevabı da scooter. Düşük motor hacimli bir scooter işinizi görür. @redeath'ın dediği gibi honda pcx olur, yamaha d'elight olur veya işte Güney Kore menşeili scooterları çok övüyorlar. Hele bir karar verin, onun için ayrı duyuru açarsınız zaten.


  • gonion  (24.10.14 08:31:14) 
Scooter kullanan bir kızın o güzergahta sıkıntı çekmesi muhtemel. Önümüz kış, yağmurda çamurda bu işin acemiliğini geçirmek de risk.


  • arnold schwarzeneger  (24.10.14 08:44:08) 
Metro-metrobus vs isine yaramiyor mu? Servisler trafige cok takiliyor.


  • instant crush  (24.10.14 09:15:22) 
iş dünyası, kapitalizm, modern kölelik falan filan işte.


  • matematik koyu  (24.10.14 09:16:59) 
ahaha bi de kadınmış sonuna gelince anladım bastım kahkahayı ahaha manyak mısın?


  • namus ninjası  (24.10.14 09:28:11) 
istanbulda motor kullanan binlerce insan var. her sabah vespa tarzı motoruyla işe/okula giden kadınlar görüyorum.

bunca insan her gün intihar mı ediyor şimdi?

sürüş eğitiminizi alın, gerekli teçhizatı kuşanın ve iki teker üzerinde keyifle yolculuk edin.
  • bira sisesi kapagi  (24.10.14 09:43:00) 
benim servis taktiğim: telefona dizi, film atıp serviste izlemek. tablette daha iyi olur.


  • inheritance  (24.10.14 09:45:35) 
metrobüsü deneyebilirsin. ama kışın scooter ile köprü sıkıntı. rüzgar uçuyor resmen. 6 yıl kullandım. sonra bıraktım. alacaksan biraz büyük bir şey al ki kaçabilesin. ama onun için de tecrübe lazım. alma bence


  • mr fusion  (24.10.14 10:29:28) 
Onumuz kis zaten alma bence.


  • halitkin  (24.10.14 11:02:07) 
Metrobüsle gitmek için minibüs>metrobüs>otobüs şeklinde 3 vasıta değiştirmem gerekli. Topuklu ayakkabılarla in çık yürü, ayakta bekle, koşuştur ya da omuzunda devamlı bi çantayla dolaş çok zor olur. Ama motorum olursa ayakkabılarımı sırt çantama atar 15 dakikada giderim galiba. Niye hevesimi kırdınız valla tebrikler :( :D


  • pandispanya  (24.10.14 11:31:30) 
1.5 aylık yeni bir scooter kullanıcısı olarak; hava güzelse ve siz fazla hız peşinde değilseniz motor kullanmak inanılmaz keyifli, daha güzeli her gün en az iki saatinizi kurtarırsınız. ben nasıl gittiğimi anlatayım:

Öncelikle psikolojik hız sınırım 80, yolda emniyet şeridi varsa kesinlikle emniyet şeridinde ve her an önüme bir arabanın kırabileceği ihtimalini düşünerek 60'la falan gidiyorum. Bir tek köprüde emniyet şeridi olmadığı için, orada da 80'i geçmemek suretiyle, trafiği çok fazla aksatmamak için hızlanıyorum biraz.

Benim motor kullanmaktan anladığım şu: karşılaştığınız bütün şoförlerin gerizekalı(kötü niyetli?) ve aynaları kullanmayı bilmeyen insanlar olduğunu varsayıp en kötüsü için dikkatli olmanız lazım. Çünkü kullandıkça fark edeceksiniz bazıları sizin varsayımlarınızdan da daha kötü çıkıyor.

Şu da var: havalar motorlar(scooter'lar) için tahmin ediyorum en fazla 2-3 hafta daha uygun olacak. Mesela dün sabah hava gayet güzeldi ama gece gelirken zorlandım biraz. Eve dönerken yağmur sorun olmaz tabii de işe/okula giderken yağmur yağarsa kıyafetlerinizin durumu da sıkıntı olabilir.

İstanbul trafiğiyle artık ciddi psikolojik sorunlar yaşayan biri olarak benim için başka seçenek yoktu, motor kullanmak özellikle başlarda gerebiliyor sizi ama eğer dikkatli bir insansanız ve korkak değil de alttan almayı kabul edebilecekseniz (haklı olduğunuz zamanlarda bile) ben tavsiye ederim. Ama Türkiye'de bir kadın olarak yaşanan sıkıntıların pik noktası da motor kullanan kadınların başına geliyor olabilir. Bunu da aklınızda bulundurun bence.

Kask, mont, diz ve dirsek korumalarınız olmadan çıkacaksanız bir yerinizi sakatlama oranınız 1.05 falan. Ben 20-30 ile giderken kayıp düştüm geçen cumartesi yerler ıslakken, korumasız dizimin ağrısı hala geçmedi. Yakın yere gidiyorsanız bile, korumalarınız mutlaka tam olmalı.

Şimdiden iyi yolculuklar.
  • sinceraman  (24.10.14 11:33:29) 
Sukutırlar akdeniz kıyı şeridi için icat edilmiş vasıtalar. Yavaş şehirlerin sakin ortamı için.
Ayrıca her Motorcu en az bir motor üstünden düşmeli kaza atlatır. Yani 100bin km yaptım hasarsız diye bi dünya yok.
Bu arada vasıta tercihi bisiklet,motor,vw transporter olan biri olduğumu belirtirim.
  • namus ninjası  (24.10.14 12:37:40) 
motosiklet almak mantıklı bir çözüm ama önümüzdeki kış ayları için biraz mantıksız gibi geliyor -bir de köprüden geçeceğinizi varsayarsak motosiklet hafif, tahminen sen de hafifsindir- savrulup gidersin. motosiklet kullanırken de birkaç eğitim alıp fazla aksiyon aramayarak ve dedikleri gibi yoldaki tüm sürücülerin geri zekalı olduğunu varsayarak kullanırsan gayet başarılı olabilirsin. ben de motosiklet almayı düşünüyorum, şu an araba kullanıyorum ve motosikletli birisini görünce empati yaparak bildiğin yol veriyorum adama buna rağmen 7-8 ay içinde 3 tane motosikletliye net olarak çarpacaktım bunu da hatırlatmakta fayda var. yani aksiyon aramamak lazım sürücüleri geri zekalı olarak düşünüp akıllıca hareket etmek lazım. sen de salaklıklar yaparsan mesafeniz kadıköy-maslak acıbadem olarak uzar

motosiklet olarak da vespa motosiklet kullanan kadınlar görünce acayip hoşuma gidiyor. çok güzel duruyorlar ama biraz pahalıdırlar. hevesinizin geçeceğini falan düşünüyorsanız eğer mondial 125zn veya asya motor'un nostalji serisinden alabilirsin. pek sağlam değillerdir ama sizi kurtarabileceğini düşünüyorum
  • metalika  (24.10.14 14:53:09) 
ha bir de yeni aklıma geldi. ehliyetin var mı motor kullanmak için?


  • inheritance  (24.10.14 15:00:09) 
Motosikleti daha önce deneyip kaza yapmışlığım var ve ehliyetim yok :D

Elbette karar verdikten sonra öncelikle bir ehliyet alma süreci olacak. Bu eziyeti sonlandıracağına inandığım şeye yönelik bir süreç için dişimi sıkabilir; 3 ay-5 ay-6 ay neyse bu servis eziyetine katlanabilirim, dert değil. Bu sürede de deneme sürüşleri yapılabilir belki. Havalar düzelince de motor alırım. Ama yazın yollar zaten açık. Kışın motor kullanamayacaksam bir işime yaramaz ki?

Gerçekten savrulunuyo mu öyle ya :( 47 kiloyum, vespa alsam keşke diyodum :( Tatil yöresine taşınmadan binebilmek yalan mı oldu? :(

O daha büyük motorlara binebilir miyim?
  • pandispanya  (24.10.14 15:06:03) 
  • compadrito  (25.10.14 07:36:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.