[]

avrupayı gezelim görelim

2015 yazı için bir şeyler düşündük kendi çapımızda henüz plana giriş aşamasındayız.interraille gezme gibi bir fikrimiz var ancak avrupa içi ucuz uçak bileti bulup trenle uğraşmasak mı dedik.

sizce interrail bileti ile mi gezmek ucuz olur yoksa uçak bileti kovalamak mı ?
not:şimdilik 7-8 ülke üstünden düşünelim.

saygılar...

 
aylık interrail 400 euro
yaklasık her ucak biletini en fazla 40 euroya bulmanız gerekiyor. artık gerisini siz hesap edin

  • cokponcik  (23.10.14 23:26:26 ~ 23:27:13) 
Interrail her zaman mantikli degil. Hatta bana sorarsan genel olarak mantikli degil. Ucuza geldigini dusunmuyorum. Ucuza gelse bile cok da iyi bir secenek olacagi soylenemez bence.

Ayrica yeri geliyor, 20 euroya ucak bileti aliyorsun.
  • delifaruk  (23.10.14 23:27:48 ~ 23:28:55) 
kaldı ki ryanair'i iyi takip eder ve erken bilet alırsanız 40eurodan çok çok daha ucuza alabilirsiniz uçak biletlerini


  • anil  (23.10.14 23:28:06) 
ryanair güzel bi seçenek fakat en az 1 ay önceden almalı. 20 euroya bilet bulmuştum geçen yıl erasmus olduğumda


  • tirt star  (23.10.14 23:36:49) 
cok planlıyım, sıcacagım saate kadar her seyimi onceden ayarlayabiliyorum diyorsan simdiden al ucak biletlerini. ama ''abi burada 1 gun daha kalsaydık yaa'' ya da ''abi sikeyim boyle yeri hemen kacalım buradan'' gibi laflar edildiginde sikko bir tren biletine 100 euro verirsen keske interrail biletim olsaydı diyebilirsin. fiyata vurdugunda ucak ucuz ve rahat gozukebilir. ama birden fazla ulke gezerken olaylar planlandıgı gibi gelismiyor.


  • rebellion  (23.10.14 23:44:16 ~ 23:44:55) 
Ryanair ile 7 ülke 8 şehre gidişti dönüştü tüm biletlerimi 150 euroya aldım geçtiğimiz baharda, seyahatimden yaklaşık 40 gün filan önce. Şans mıydı? Şanstı. Ama oluyormuş.Ryanair ın sıkı bagaj hakkı kurallarını unutmamak gerek tabi 15 günlük gezide bir sırt çantam (kamp çantası filan değil bildiğiniz okul çantası kıvamında) ve son yönetmelikte izin verdiklerinden bir de ufak el çantam vardı.Bana yetti de arttı ama yol arkadaşım delirdi mesela bu duruma.


  • norwegianformula  (23.10.14 23:49:42) 
22 gunde 10 gun seyahat hakki veren bilet 275 euro falan size yeter.

Ucak biletini de git gel 300 euroya bulursunuz.
  • kegums  (24.10.14 00:21:17) 
ben uzak yerlerde uçak, yakın yerlerde otobüs diyorum. eurolines, student agency gibi otobüs firmaları var. zaman kısıtın yoksa 200-300 km mesafedeki şehirlerde 20-30 euroya gidebilirsin.

interrail bana göre daha pahalı ve rahat değil ama tren nostaljisi güzel. bunun için de bir iki şehirde tren kullanılabilir belki. ayrıca interrail biletine ek olarak bir çok ülkede supplement ödeyeceksin. belki 100 euroyu bulabilir. interrail'in tek avantajı gece trendede konaklayıp konaklamadan tasarruf etmek. bunu da coucsurfing vb. çözersin.

genel olarak bu tür uzun gezilerde tren, uçak vs. ne olursa olsun ne kadar iyi planlama o kadar bütçeden tasarruf demektir. mesela yoğun şehirlerde öncden hostele rezervasyon yapmazsan açıkta kalırsın ve 2-3 yıldızlı otelde kalırsın. biletini erken almazsan ekonomi tren bileti kalmaz üst sınıf için 20-30 euro suppplement ödersin vb.
  • merhum  (24.10.14 09:07:07 ~ 09:08:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.