[]

xp ile gelen notebook a vista yüklemek

Arkadaşlar 3 sene önce aldığın hp pavilion notebookuma (xp ile geldi) format atıp vista yükleyeceğim. şimdi olay şu; biliyorsunuz ki bu bilgisayarın harddiskinin D bölümünde hp recovery yani sistem kurtarma dosyaları var; ben format atarken burayıda silsem sonradan bilgisayarda bi problem olur mu? ayrıca vistayı kurduğumda bilgisayarın tam randımanlı çalışması için başka birşey yüklemem gerekir mi? (ses,ekran driverı vs.)




 
Yapmak istediklerinizin hiçbirini yapmamanızı tavsiye ederim. Öncelikle birçok insan vistayla gelen laptopunu XP'ye döndürmek için çok büyük gayret sarfederken sizin tam dersini yapmak istemeniz ilginç. Şu anda bilgisayarınızdan 10 birim performans sağlıyorsanız, vistada 5 birim sağlayacağınızı hiç sanmıyorum. Bilgisayarı çok zorlar haberiniz olsun.

D'ye gelince, isterseniz silebilirsiniz ama onu da hiç tavsiye etmem. Niye yapasınız ki, olsa olsa biraz daha yer açılır o kadar. Orda açılacak yeri 15TL'lik bir flashdiskle bile tamamlayabilirsiniz. Silince elinizde recovery konsolu olmaz ve ilk paragrafta anlattığım performans düşüklüğü nedeniyle vistadan geriye dönmek istediğinizde o driverları ve programları mumla ararsınız. Çünkü vistayla gelen pavillonları xp'ye döndürmek isteyenler xp driverı bulmak için çok uğraşıyorlar.

Yapmayın, etmeyin. Ben şu anda pavillondan yazıyorum mesajı. Vista lisanslı olmasa ben de xp'ye dönmek için uğraşacaktım ama en azından güncelleme falan yasal olduğundan kullanmaya devam ediyorum.

Çok istiyorsanız windows 7 çıktığında onu yükleyin ama kesinlikle recovery bölümünü silmeyin.
  • 44  (21.07.09 23:27:34) 
elinde (vista için)driverlar varsa ve de her ihtimale karşı yedeklerini aldıysan çak formatı gitsin ama şunu söyleyeyim xp daha stabil ve performanslı sonra ağlarsın neden vistaya geçtim diye.


  • roadrunner_merlin  (21.07.09 23:29:17) 
windows 7 çıkana kadar sabret derim. benim dizüstü vistalı geldi, hemen XP'ye dönüş yaptım. Win7 çıkınca tekrar düşünürüm.


  • bykush  (22.07.09 02:45:35) 
Recovery partition'ı olmadan Vista değil de mesela XP yüklemek istesen driver sorunu olabilir, hatta muhtemelen olur. Bir arkadaşımda çok da eski olmayan Pavillion DV 1000 serisi bir makine var. Recovery konsolu yerine hazır updateleri yapılmış SP3'lü yükleme CD'si kullanarak makineye kurulum yaptığımızda ethernet kartı, ses kartı, webcam, bluetooth, kart okuyucu, wifi, modem gibi bilimum bileşenin sürücüsünü ayrıca indirmek durumunda kaldık. Vista bildiğim kadarıyla driver konusunda daha kapsamlı ama yine de böyle bir işe girişmeden önce HP'nin destek sitesinden makinenizdeki belli başlı bileşenlerin sürücülerini indirip bir flash diske ya da CD'ye çekin. En azından ethernet ve wireless sürücüleri olsun ki geri kalanları internetten de indirebilirsiniz.

Bunun dışında arkadaşları dinleyip Vista yerine Win 7'yi bekleyin derim ben de. Zira Vista çok performanslı değil denildiği gibi (en azından XP kadar değil).
  • arche  (22.07.09 05:21:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.