[]

Göz için lazer ameliyatı yaptırmalı mı ?

arkadaşlar gözlerim bayağı bir bozuk astigmat miyop her bişi var -2 derece lens kullanıyorum şuan ama oda yetersiz geliyor artık. dünya gözde araştırma yaptım ufaktan birçok yöntem çıkmış.

daha önce yaptıran var mı. ne kadar başarılı oluyor bu işlemler yaptırdıktan sonra derecem artarsa tekrar ameliyat olunuyor mu bu konularda bilgim yok teşekkürler


 
Ben de bir ara düşünüyordum fakat sonradan vazgeçtim. ( derecem -3.75)
lazer ameliyatı yaptıran bir tanıdığım oldu, ve arkadaşımın gözü bildiğin kan çanağı halindeydi. yani başarısızlıkla sonuçlanmış bir ameliyat olunca ben de vazgeçtim.

bir de şöyle bir durum var. lazer ameliyatı için göz numarası büyümesinin artık durması gerekiyor. Kornea tabakasının kalın olması gerek. Bizler uzun süreden beri lens kullandığımız için kornea tabakamız incelmiş durumda. Uzun bir süre lens kullanmayı bırakıp gözlük kullanırsak kornea tabakası kendisini tedavi ederek tekrar yenileniyor.
Şunu da eklemem gerekir. Lazer ameliyatı yaptırmış biri, olası bir derece büyümesinde tekrar ameliyat olamıyor.
gözlerinin derecesi çok da büyük değil. Bence akşamları evde gözlük kullan, dışarıda lens kullan. Fakat muhakkak kullanacağın bir gözlüğün olsun.
  • acrazybittersweetsourthingcalledsalsa  (23.10.14 20:48:06) 
Valla 2 numaraya lazer yaptırmazdım ben, gözlük/lens idare ederdim. Benimki 7 numaraydı cerrahi de yaptırdım, kartal göz oldum, memnunum, rahatım. Derecenin ne kadar artabileceğini sana söylüyorlar muayenede. Ona göre karar veriyosun.


  • cocodancer  (23.10.14 20:51:01) 
7 numara miyop var bende. doktorum yapmıyor ameliyat. "çok ciddi fiziksel, sosyal, psikolojik sorunlar yaşamıyorsan yapmak istemem" diyor. yeterli bence.


  • bir garip melek  (23.10.14 22:33:26 ~ 22:33:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.