[]

diyet -özellikle arnold ve angelus

annemin tedavisi için kilo vermesi gerekiyomuş. babam bana 'bi diyet programı yazsan ona uysak' dedi ama kafam durdu şu an aklıma bişey gelmiyor.

kendisi 70 kilo ve 60'a düşmesi lazım. hemşire(işi çok hareketli değil). ldl'si trigliseridi normalin biraz üzerinde. hipertansiyonu var. diyabet değil, insülin direnci/metabolik sendrom var mı bilmiyorum.

bi de rahatsızlığı kalbinde olduğu için izotonik egzersiz yapamaz.

sorun evde tavuk-balık yenmediği için kendi de yiyemiyor. kırmızı eti de yağlı diye yemiyor. bulgur pilavının kırmızı etten daha faydalı olduğunu düşünüyor. kuruyemişi yağlı diye yemiyor.
yumurtanın kolesterolü artırdığını zannediyor.
ekmek yemiyor, şeker-tuz kullanmıyor. ama pırasa yemeğine bile pirinç koyuyor.
klasik tv'de gördüğü haberlere inanan, hayvansal her şeye öcü gözüyle bakan, bitkisel yiyeceklerin sağlıklı olduğunu zanneden türk annesi.

çoğu tabusu yıkıldı artık ve düzene girmek istiyor ama alışkanlık işte. babam da destek olacak. ne pişerse yiyecek.

yarın diyete başlayacak. şimdi ne yazayım ki ben öğünlere? şunları yemesinden ziyade 'şunları yesin' tavsiyelerine ihtiyacım var. 'şu yiyeceği şöyle yesin' 'şu yiyecekleri şu saatlerde tüketsin' de olabilir.

ek soru: bi de günde 1 bardak kahve içmesi gerekiyomuş. hangi saatte içsin ki? türk kahvesi olur mu? yoksa kahve makinası alalım filtre kahve falan içsin.

not: yiyeceklerin doğalını bulabilir. maddiyat önemli değil. sadece bundan sonra sağlıklı beslenmesi lazım.

not2: bi diyetisyene-doktora gidinciler gelmeden uyarayım. annem gitmez. kırk yılın başı heves etmiş destek olmak istiyorum. burda yazılanları da sorgulamadan kabul edecek değilim. gerekli düzenlemeleri yaparım.

yanlış anlamayı düzeltme: bunları yemediğini yıllardır bu tarz şeylerden uzak olduğunu belirtmek için yazdım. anneme kebap ye desem yemez ama eti fırında pişir yağını yeme desem yiyebilir. durduk yere nosebo etkisi yapmayayım.

 
Öncelikle geçmiş olsun. Egzersiz yapamıyorsa eğer bazal metabolizma eksiğinin altında beslenirse yine kilo verebilir. Bunun için düşük karbonhidrat diyeti uygundur. Ldl ve trigliserid basit şeker tüketimi nedeniyle yükseliyor, bunun için basit şekeri komple kesmeli ve karb. kaynağı olarak sebzelere yönelmeli. Bununla birlikte tavuk ve balık evde yenilmese dahi kendisinin yemesinde fayda var, bulgur pilavını, bugün biri daha vardı "Yesin çok faydalıdır" diyordu. Yemesin. Ayrıca pilav da yemesin. Şeker tuz kullanmaması iyi. Tuzdan gelen sodyumu haftada birkaç defa yiyeceği muzdan veya maden suyundan da alabilir. Kullanmasına gerek yok. Kuruyemiş yağlıdır evet ama bu yağlar esansiyel yağlardır ve dışarıdan alınması gerekir. Tüketmesi faydalı. Yumurta kolesterolü artırmaz. Vücut kendi kullanacağı kolesterolü kendi üretiyor (2500 miligram kadar) zaten, yemeklerden geleni dışarı atar korkmasın yesin.

Kahvaltı: Yumurta, domates, peynir, salatalık, çiğ badem fındık fıstık.

Öğle: Sebze yemeği, salata (Zeytinyağlı) 100/150 gram ızgara balık veya tavuk, çiğ badem fındık fıstık.

Akşam. Öğle yemeğinin benzeri.

Kahveyi istediği saatte içsin. Türk kahvesi içsin.

Bu dediklerim benim kişisel beslenme yöntemim, annenizin rahatsızlığı nedir bilmediğim için ortalama bir beslenme programı yazdım.
  • angelus  (23.10.14 20:28:16) 
Geçmiş olsun. Angelus'un verdiği program gayet güzel. Buna ek olarak, egzersiz yapamıyorsa, her gün sabah aç karna yarım saat yavaş tempo yürüsün. Oksijeni bol yerleri tercih etsin. Kahveyi de bu yürüyüş öncesi içebilir. Etin yağından falan kaçıyorsa da, zeytinyağı ve tereyağı gibi kaynaklardan yağ alımı yapsın. Bunlar "eski toprak" insanların iyi gördüğü yağlardır. Halis mulis köy tereyağı diye oradan girebilirsin.


  • arnold schwarzeneger  (24.10.14 07:57:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.