[]

özel hastanede istenen MR'ı orada çekilmek zorunda mıyım?

ben özel hastanede nöroloğa gittim diyelim, bel MR'ı istedi. ben bunu o hastanede çektirmek zorunda mıyım? haseki'ye gidip randevu alsam mesela devlette beleşe çektirsem olmaz mı? prosedür nedir nasıl işler?




 
sana reçete verdiyse istediğin hastanede çektirirsin. ama devlette uzun süre beklemen gerekebilir. ultrason için cerrahpaşa aralık sonunda gel randevu verelim dedi. ocakta mı verir di şubatta mı martta mı allah bilir.


  • sutlu nescafe  (23.10.14 19:46:09) 
daha önce haseki'de hem MR hem EMG çekildim. ikisinde de ortalama bekleme süresinin 3 ay olduğunu söylemelerine rağmen bana 2 veya 3 gün sonrasına verdiler. gişedeki hanımefendiler mi bana bayıldı bilmiyorum ama "acil" diye not falan da düşülmemişti. ilginç.


  • pescador  (23.10.14 19:47:09 ~ 19:47:28) 
o zaman git dene. denemekten zarar gelmez. ama önce orada çalışan doktordan randevu alıp gitmen lazım. o doktorda mr yazmayabilir.


  • sutlu nescafe  (23.10.14 19:49:01) 
haseki'deki doktora gidebilecek olsam neden özele gideyim ki başta? benim merak ettiğim şu: ben A özel hastanesine gitsem ve buradaki doktor bana MR yazsa, ben o reçeteyle gidip haseki'de MR çekilebilir miyim? yoksa haseki'de de bir doktordan almam mı gerekir MR şeysi?


  • pescador  (23.10.14 19:53:07) 
hasekideki doktorun mr istemesi lazım orada çektirebilmen için. özeldeki reçete ile gidersen çekmezler. haseki doktoru sisteme girecek, mr randevusu verenler görecek bilgisayardan.


  • sutlu nescafe  (23.10.14 19:54:32 ~ 19:55:12) 
allah belanı versin haseki :(


  • pescador  (23.10.14 19:56:29) 
gittiğin özel hastane ile haseki arasında anlaşma varsa özeldeki doktorun yaptığı istekle haseki'de normal şekilde çektirebilirsin. anlaşma yoksa da yine özeldeki doktorun yaptığı istek ile bu sefer ücretini ödeyerek çektirebilirsin. eğer senin durumun 2.deki gibiyse haseki'de bir doktora mr isteği yaptırarak ücret ödemekten kurtulabilirsin.

bir tarafın özel olması ile alakalı değil bu arada durum. iki devlet ya da üniversite hastanesi arasında da uygulama aynı şekilde..
  • calzoncillos  (23.10.14 20:09:25) 
eğer anlaşmaları yoksa, özelde verilen reçeteyle devlet hastanesinde para ödeyerek yine MR çekilebilirim değil mi, doğru anladım? peki o ücret neye göre belirleniyor? atıyorum haseki'de değil de kartal'da çekilsem daha farklı olabilir mi fiyat? sosyal güvencem yok, gelir beyanında bulunduğum ve öğrenci olduğum için SGK kapsamındayım sanırım. devlet hastanelerinde beş kuruş ödemiyorum ama özelde bu SGK geçerli olmuyor, tam ücret ödüyorum.

tek seferlik özele gidebilirim ama MR isteyeceğinden eminim, orada çektirmekten de çok korkuyorum açıkçası büyük masraf benim için. devlet hastanesinde de 2-3 günden önce zaten randevu alamıyosun. pii.
  • pescador  (23.10.14 20:13:41) 
gidip randevuları çok yoğun olmayan bir yerdeki nöroloji bölümüne muayene olarak ondan mr istetmen lazım bedava olması için. haseki de doludur. bir haftada randevu veren devlet hastaneleri var ama istanbul'da hangileri boştur bilmiyorum. izmir'de olsan bizim okul seneye temmuz'a verirken bozyaka, karşıyaka aynı hafta içinde mr günü veriyor. radyoloji dal merkezleri de var 100-150 civarına çekiyorlar özel hastane daha pahalı söylediyse aklında bulunsun. en ucuzu yine devlette bir doktora gidip derdini anlatman olur.

edit: muayene randevusu alamıyorum diyorsan hastaneye göre değişmekle birlikte sabahın köründe sıra alabilirsin randevusuz.
  • Lim5  (23.10.14 20:21:29 ~ 20:22:58) 
sosyal güvenceyle ilgili kısmı anlamadım. 25 yaşından küçük ve öğrenciysen güvencen var demektir -ki devlet hastanesinde ödeme yapmıyorum demişsin, demek provizyon alınabiliyor.

devlet hastanelerindeki muayene ve tetkik ücretleri sut'ta belirlenmiştir, hastaneler arasında fark olmaması lazım. internette biraz arayınca listesine ulaşılabiliyor..
  • calzoncillos  (23.10.14 20:48:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.