[]

yabancı dil öğrenme sorusu

şimdi sevgili çok dilliler, Alamanya'da yaşamaktayım ve Almanca öğrenmek gibi bir amacım var. Fakat kursa gitmek için hiç mi hiç zamanım yok ama sürekli Almanlar'ın içindeyim. Şöyle 2 3 hafta sırf gramer kassam sonra kendi kendime kelime çalışsam, pratik bol tabi sizce etkili bir yöntem olur mu bu? Çok fazla istisna var, kelimelerin kullanım yerine göre yapısı değişiyo falan sizce sağlıklı bir öğrenme yöntemi olur mu?




 
valla ben lisede yarim yamalak bir almanca ogrendim. konus desen konusamam, biraz gramer biliyorum biraz da kelime. simdi duolingoyla kendi kendime calisiyorum, gelistigimi hissediyorum. deneyebilirsin.

www.duolingo.com
  • gerard  (23.10.14 18:37:57) 
belli bir altyapıya sahip misin? o zaman belki olabilir fakat diğer türlü ileride kesinlikle seni çok zorlar. yani düzgün öğrenmen çok daha uzun zamanını alır, he diyorsanki sokakta, restaurant'ta, iş yerinde insanlarla anlaşabileyim o ayrı. ama yetkin bir almanca sahibi olman çok daha uzun süreni alır bence. bu arada almanca çok zor :(


  • bosver nicki  (23.10.14 18:53:36) 
immersion programı denen naneyi bi araştır bak.


  • klassno  (23.10.14 19:23:20) 
2-3 hafta dil bilgisi çalıştıktan çocuk kitapları okumanı öneririm. anlamaya çalıştıkça gramer bilgin de yerine oturur, ayrı bir kelime çalışması yapmana da gerek kalmaz. zamanla daha ağır kitaplara geçersin.


  • vonkaiser  (23.10.14 19:32:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.