[]

torrent/hız/bilgisayar açık kalması

5 gundur ancak %38'e gelen bir torrent e sahibim, gece bilgisayarı açık bıraksam ama ekran ışıl ışıl olmasada, sleep modunda gibi ama internet işlese? varmıki bi yolu bunun?




 
laptop mı? kapağı kapattığınızda sleep moduna mı geçiyor? masaüstüne sağ tıklayıp özelliklerden ekran koruyucuya girin. orada güç seçenekleri var. oradan kapağı kapattığınızda sleep moduna geçmemesini sağlayın. böylece laptop'ın kapağını kapattığınızda sadece ekran kapanır, bilgisayar çalışmaya ve indirmeye devam eder.


  • cro magnon  (21.07.09 21:57:13) 
monitörün power tuşuna basabilirsin.


  • wampex  (21.07.09 21:58:02) 
valla öyle bir olayın olması mümkün değil.mesela ben elektrik sorununu üniversitenin bilgisayarlarını kullanarak bir süre çözdüm.ekranın arkadan fişini çekiyordum.oturan da düzeltmeye üşenip yan bilgisayara geçiyordu.ben de 5 gün sonra gidip 250 gb datamı hortumluyordum. :)


  • dgursoy  (21.07.09 22:03:42) 
sleep modunda sadece ekran değil hdd falan da kapanır download yapamazsın sanırım. onun yerine laptopsa pil koruma moduna getir işlemci hızını düşürsün alet pek ses çıkarmaz o zaman. lcd aydınlatmasını kapatabiliyorsun zaten.


  • argent dawn  (21.07.09 22:54:32) 
sleep moduna girmemesi yaninda hddleri de kapamamasini saglarsin. denildigi gibi islemci hizini dusurdugunda indirmeye devam eder. geceleri genelde cok daha hizli cektigi icin (kullanicilarin yarisi sadece sabah vakti acik tuttugundan bolunme azalir hizli kaynaklar 7/24 durur) birkac gune tamamlarsin dosyayi.


  • entrapmen  (22.07.09 00:03:09) 
mesajımı silmiş moderatorler :S sadece sağolun yazmıştım işe yaramıştı..

neyse aslında sormak istediğim torrent ten öte, laptop ekranını herhangi bi şekilde açık durmasnı engelleyip(ışık yaymasın yani) bilgisayarın arka alanda indirmesini sağlamaktı..

ilk cevaptaki gibi masaustunden sağ tıklayıp, güç özelliklerinden ayarlayınca halloldu işim

tesekkurle rherkese..
  • eja  (22.07.09 09:36:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.