[]

Konuşacak bir şey bulamıyorum

Yeni bir ortama girdiğimde veya tanıdığım 3-5 arkadaş içindeyken onlar konuşurken ben konuşacak bir şey bulamıyorum. Zaten sürekli görüştüğüm 2 arkadaşım var. Sadece bana bir şey sorarlarsa cevaplıyorum, onun dışında aklıma bir şey gelmiyor. Konu spor olacak, müzik olacak veya teknoloji olacakta ben konuşacam anca.

Arkadaş ortamında goy goy dönüyor, bazen de "uff şu mala bak bee" muhabbetleri falan sıkıyor beni. Goy goy anında bile konuşamıyorum. Bu sayede çok iyi dinleyici oldum da konuşmak istiyorum uleyn.

Aynı şey kız arkadaş olayı için de geçerli. Mesela yeni bir kızla tanışsam o konuşmadan ben konuşamam, o soru soracakta ben cevaplayacam. Soruya soruyla karşılık verebiliyorum, onun dışında başka bir şey sormak aklıma dahi gelmiyor o an. Başkalarının çenesi durmaz ama ben yine surarım, konuşamam. Konuşmak istemediğimden değil de ne bileyim işte... Konuştuğum zaman patavatsız konuşan biri de değilim, aksine nerede ne söyleceğimi iyi bilirim. (biraz rte ye bağladım sanki)

Bu durum çok canımı sıkmaya başladı. Ne önerirsiniz, ne yapmalı?

 
konuşacak birşey bulamıyorsan konuşmazsın. ben de bir topluluk içine girdiğimde soru sormazlarsa sesimi duyamıyorlar. hiç sesimi çıkarmadan saatlerce oturabiliyorum. konuşmak için de uğraşmıyorum, aklıma konuşacak bir konu gelmiyorsa ne anlatayım. ama bana soru sorulursa anlatıyorum uzun uzun bazen. bir de yeni bir ortam, yeni tanıştığın insanlarla ne konuşabilirsin?


  • rock n roll  (23.10.14 12:35:13) 
biraz dergi, kitap okuyun. film izleyin, tiyatroya gidin. şehri dolaşın. sergi görün. zaten bunları da yapıyorsanız, bilemeyeceğim.


  • ykyt  (23.10.14 12:45:36) 
Ayni durumda olan vir arkadasimiz var, bu yüzden yillardir duzenli bir iliski si yok. Insan olarak cok iyi, hatta tanıdığım en iyi insanlardan biri diyebilirim. Kizlar birkac kere gorusseler severler ama ilk bulusmadan sonra gorusmeye yanasmiyorlar artik.

Benim tavsiyem kendinizi gelistirecek bir seyler bulmanız. Hobi edinmeniz. O konularda okuyup arastirip uzmanlasmaniz. Hem de başka insanlarla ic ice olursaniz daha cok konusmak zorunda kalırsınız. Oteki turlu 33 yasiniza geldiginizde arkadaşım gibi olabilirsiniz.
  • fraise  (23.10.14 12:51:35) 
etrafa bak, ilgini çeken bir şey illa ki olacaktır. Onunla ilgili şeyler sor,
O ortamda sıcak kanlı birini görürsen ona sor hatta bunu.

Sonra ilgi alanlarından aç konuyu. Geçen sinemaya gittim şu filmi gördün mü çok güzeldi vs. oradan konu açılır yardırırsın. Aslında laf lafı açar böyle durumlarda. Kendini rahat bırak, belki de içten içe bi çekingenlik vardır.
  • safepassage  (23.10.14 13:27:20) 
Muhabbet kitaptan, filmden çok hayattan, tecrübeden inşa ediliyor. Bir şeyler yaşıyor olmalısın.

Kızlar konusunda da, zaten sen değil o konuşsun. Sen konuşmayı yönlendir. Onun anlattıklarıyla ilgili bir şeyler sor. Sürekli kendini anlatan adam da kızı sıkar.
  • arnold schwarzeneger  (23.10.14 13:30:18) 
hacım rahat ol ya,
bu düşünceyi kafandan at, her yere kafanda bu düşüncelerle gitme.
her şey farklı olacak de. konuşmak için yırtınma ama lafa söze gir.
olmadı konuyu kendi istediğin alana doğru çekmeye çalış.
sonuçta yakışıklı adamsın, kasma bu kadar hacım.
  • seyduna6687  (23.10.14 13:46:50) 
  • namus ninjası  (23.10.14 14:06:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.