[]

Erasmus - Gidecegim sehre karar veremedim bir turlu.

Iyi gunler degerli suser arkadaslarim, abilerim, ablalarim..


Sizden bir konuda yardiminizi istiyorum. Erasmus'a gitmek istiyorum ancak gidecegim sehir konusunda bir turlu karar veremedim. Bölümümün anlasmali oldugu sehirler sunlar :

- Bilbao, Tenerife, Barcelona-EUSS, Lograno (Isp.)
- Liberec (Cek Cum.)
- Cluj (Rom.)
- Riga (Let)
- Kosice, Nitre (Slo)
- Lublin (Pol)

Inek ogrenci oldugum icin bu erasmus'u akademik olarak degil de, gezme-tozma-eglenme firsati olarak, biraz dinlenme olarak goruyorum. o yuzden okullari yazmadim. Dedigim gibi amacim sadece eglenmek. Sizce hangi sehir kriterime en uygun bir sehir?

- Eglence ortami alabildigince olmali,
- Yeme icme gezme kalacak yer falan derken aylik 600€'ya gecinebilmeliyim.
- Insanlarinin yabancilara karsi olumsuz tavirlari olmamali.
- Insanlari sicak kanli olmali.

Edit: Yazmayi unutmusum. Benim gonlumden gecen yerler : Barcelona, Riga , Lublin.. Ama neden bu sehirler hakkinda tereddutte oldugumu da yazayim.

-Barcelona : Pahali bir sehir oldugunu ve kalacak yer bulma sikintisi oldugunu soyluyorlar.

-Riga : Paralari, euro'dan daha degerliymis. o Halde orasi da cok pahali olmali. Ayrica avrupa'nin merkezine biraz uzak sayilmaz mi?

-Lublin : Normalde Wroclaw, Krakow gibi batida veya guneyde bulunsaydi hic dusunmeden giderdim. Cunku Polonya kulturune ilgim var. ama burasi en doguda Rusya sinirinda. O yuzden, polonyali sicakkanliligini burada bulabilecegimden emin degilim. Insanlari rus karakteri gosteriyormus..

Siz olsaniz nereye giderdiniz?

Tesekkur ederim.

 
Tenerife, Barcelona.


  • emininsel  (23.10.14 11:45:54) 
Riga'da türklere karşo olumsuz bir düşünce yoktur ama küçük bir şehir. Eğlence arıyorsan orayı elemeni öneririm.

Benim tavsiyem Polonya. Sebebi parasının düşük kur olması ve paranı arttırıp diğer ülkelere kolaylıkla gezilere çıkabilecek olman. O şehri bilmiyorum ama polonyalı tanıdığım 8-10 insan çok sıcakkanlı kişiliktelerdi.
  • kegums  (23.10.14 11:51:41) 
kesinlikle eğlence arıyorsan Riga derim riga da erasmus yaptım oradan biliyorum ama kesinlikle türkiyeliler ile zaman geçirme hatta direk erasmuslu diğer arkadaşlarla eve çık. riga ya gitmeye karar verirsen ev bulma konusunda da bir kaç telefon numarası verebilirim.


  • saat yine sabah dort  (23.10.14 12:03:03) 
Lublin konusunda katılıyorum,yani Polonyadan çıkabilecek en kötü şehirlerden birisi olmuş çok eğlence vesaire arıyorsan.

Lublinin ukraynayla sınırı var biraz da kuzeyde belarusla ,Rusyayla yok.

ben 2 senedir Polonyada yaşıyorum oyum Lublin ve Liberece odaklanman Olacak,iyice bir araştır derim.

Eglence ortami alabildigince olmali,
- Yeme icme gezme kalacak yer falan derken aylik 600€'ya gecinebilmeliyim.
-İnsanları sıcak kanlı olmalı.
İnek olduğum için dinlenebilmeliyim vs

kısımlarını karşılar ama özellikle polonyayla 600 € kralsın,ben taş çatlasa 450 € zor harcıyorum:) Polonyada erasmus yapıp derslerde zorlanan öğrenci muhtemelen bi tabela üniversitesinden 0 ingilizceyle bala göte gelmiş bir elemandır,burada kalmak çok çok zor.Bunu krakow,varşova,ve diğer yerden bir çok öğrenciden duydum.
Doğu avrupa genel olarak aynı kafada,o yüzden rahat edersin.
Ve bi de Polonyada 30 binlik kasabaya git,bursa-eskişehir seviyesinde -fena olmayan- bir eğlence sektörü içinde bulursun kendini.Eğlence ve gece hayatı bir standart burada;)


Yabancılara karşı olumsuz tavır olayına girersek şöyle söyliyim çok esmer ve yağız bir delikanlıysan Lublinde hatta tüm Polonyada sıkıntı yaşarsın,bu laf atma ve sataşma şeklinde olur,arap sanacaklardır çünkü,ve şu ışıd muhabbetinden dolayı iyice korkuyolar esmerlerden artık.
Ama erasmusta okulun erasmus gönüllüleri ve diğer yabancı elemanlardan oluşan bir çevren olacak çok fazla polakla muhatap olmazsın diye düşünüyorum...
ben de erasmus yaptım Polonyada.

özelden kafana takılanları sorabilirsin.
  • rudeboy  (23.10.14 14:06:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.