[]

Maçlarda koreografiler nasıl hazırlanıyor?

Yani şöyle: www.milliyet.com.tr

Stadın o kısmında oturan kişiler öncesinde çalışma mı yapıyor? Eğer öyle ise, nasıl yapılıyor bu iş? Bir de insan figürleri nasıl konuluyor?

Çok merak ettim :)

 
Arka plandaki logoyu tasarlayıp her koltuğa denk gelecek renkte karton bırakıyorlar. Orada oturanların görevi kartonu tutmak sadece.

Ön plandakiler yukarıdan iplerle bağlı bez parçaları. İpleri yukarı çekince onlar yükseliyor, kimse bir şey tutmuyor yani.

Öncesinde epey mesai harcatır koreografi.
  • cakabo  (23.10.14 09:33:06) 
Orada oturan kimler peki? Yani mesela ben GS maçına bilet alsam ya da kombinem olsa, ben de yapabiliyor muyum?


  • dessy  (23.10.14 09:34:19) 
anlatacaktım vazgeçtim.
izlesen daha iyi olur;

youtu.be
  • savata  (23.10.14 09:35:44) 
koltuğa bırakıyorlar kartonları. kim olduğu önemli değil. kartonu kaldırıyosun sen sadece. ben de yapmıştım ama ne oluyor ne bitiyor hiç bilmiyordum yani. karton vardı koltukta, onu kaldırdım. hooop hepimiz kaldırınca noldu süper koreografi oldu.

yani bi grubu toplayıp "siz şöyle yapın" demiyolar. cakabo'nun dediği gibi, tasarlıyolar sonra onu parçalara bölüp ona göre bırakıyolar koltuklara. sen de kaldırıyosun. yani karton kaldırabilen her insanla koreografi yapılabilir, problem değil.

ben galatasaray-braga maçında şeyapmıştım. yenildiydik :(
  • pescador  (23.10.14 09:36:52) 
İş yerinden youtube açamıyorum ama eve geçince mutlaka izleyeceğim savata.


  • dessy  (23.10.14 09:37:26 ~ 09:38:07) 
yalnız savata'nın verdiği linkteki koreografi parçalı değil. direkt bu tribün boyunca açılan, üzerinde yazı-resim vs. olan çarşaflardan ya da adı her neyse, çarşaf denmiyodur herhalde jsfhsj. onda zaten taraftarlık bi olay yok, bi ekip toplanıyo bi yerde boyuyo falan sonra da iple çekiyolar.

bak bu da braga maçındaki mevzu: www.youtube.com
  • pescador  (23.10.14 09:41:59 ~ 09:43:33) 
oturma planı oluyor ekibin elinde. her koltuk numarasına hangi renk kartonun geleceği bilgisayar ortamında belirleniyor. daha sonra maçtan bir gün önce ya da maç gunu koltuklara bırakılıyor kartonlar.


  • savata  (23.10.14 09:43:11) 
3D denilen koreografilerde boyalı bezleri kare/dikdörtgen bir ağ üzerine monte edip yukarı çekiyorlar. Bir de koreografideki temel unsur el emeği olmasıdır, bilgisayar çıktısı hoş karşılanmaz, galatasaray'da ultraslan uni yapıyor koreografileri.

Bilgisayar unsuru da var elbette, tribünün karşıdan çekilmiş fotoğrafın üzerine blok blok renklendirme yaparak kartonlar ayarlanır. Örneğin B1 den B15 e kadar kırmızı karton, B16 da B40 a kadar siyah karton gibi.
  • sotw  (23.10.14 09:45:20) 
@pescador

verdiğim linkte dikkat edersen tek renk de olsa karton var :D
  • savata  (23.10.14 09:45:38) 
peki kareografiler stadın belli bir bölgesinde olmuyor mu? ben hep o kısmın hani genç aslanlar olduğunu düşünmüştüm.


  • dessy  (23.10.14 09:45:55) 
yapılış hikayesini gösteren bir video da ben koyayım, biraz uzun ama değer.

www.youtube.com
  • sotw  (23.10.14 09:48:26) 
belli bir bölgesinde olması bir kültür meselesi, her takımın kendine özgü bir tarzı vardır. mesela galatasaray ultraslan ın olduğu tribünde yapıyor son 4 senedir, ondan önce ali sami yen'de -genelde- kapalıda olurdu. mesela bayern münih, barcelona gibi takımlar ise tüm stadı kapsayan koreografi yapar.

bir de genç aslanlar nedir yahu? :) ilk defa duduyorum
www.ajansspor.com
  • sotw  (23.10.14 09:51:47) 
ay aman ne bileyim :P

ultraaslan diyememişim, genç aslan demişim :)

hatundan 10 numara futbol açıklaması :)

teşekkürler, videoları akşam evde izleyeceğim.
  • dessy  (23.10.14 09:57:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.