[]

bana DIY fikri verin

dostlar linkteki lambayı çok beğendim. ama çok pahalı geldi. kendim yapabilir miyim acaba size bir sorayım dedim. nasıl bir malzemeden yapmak gerekir tahtadan yapsam olur mu yoksa tehlikeli mi olur illa sac mı kullanmak lazım. önerilerinizi bekliyorum.

www.evim.net

s4.ozncdn.com

 
reddit.com/r/diy

az biraz ingilizceniz varsa lamp desk lamp vs diye aratarak bulabilirsiniz kesin vardır ottan boktan şeyler yapıyolar.
  • acukali ekmek  (22.10.14 23:07:47 ~ 23:08:26) 
valla bu kadar ince iscilik, cnc veya lazersiz falan yapilabilir mi bilmiyorum ama bir önerim var: (baktim da metaldenmis, edit: sac yazmissin zaten.)
yapi marketten her alan icin
- 4x 20x30 luk
- 3x 20x20 lik
ince mdf veya benzeri ahsap alacaksin. üzerine sablonu cizeceksin. bu kadar ince iscilik olur mu bilmiyorum. sonra mahallenin marangozuna kosacaksin. sablondaki deseni kesip cikaracak. alet edevat varsa evde sen yap.
böylecek üst kisimdaki kafesi elde edeceksin.
tabani icin de ortasinda elektrik kablolarinin gececegi bir yuvarlak olan 20x20 lik bir mdf ye o kucuk lastik ayaklardan takacaksin. kafesi tabana ters cevirip kapatacaksin. Lamba icin hirdavatcidan veya yapi marketten bir adet küre+ampul takilacak tek duy alacaksin.
elektrikli istemiyorsan, ben de mesela bu boyutlarda olmasa da pilli calisan isikli bir küre var. onlardan bulup koyacaksin.
  • flmng  (22.10.14 23:14:52 ~ 23:16:43) 
seramik hamurunu incecik açıp maket bıçağıyla istediğin desende boşluklar yapabilirsin. kuruyunca da köşe benzeri parçalarla yapıştırırsın. onun haricinde ilk gördüğümde kalın bristolü direkt kesip kıvırarak yapılabilir diye düşündüm ama o kadar büyük ampulle kağıt ısınır, olmaz yani. herhangi bir ahşap türünde düzgün işçilikle yapabileceğini hiç sanmıyorum bunu.

ya da kendim yapmayım da yaptırıyım dersen saca lazer kesimle yaptırabilirsin.
  • mayaa  (22.10.14 23:16:51) 
ortada karpuz varken düşük watt bir ampül tahtayı yakacak kadar ısıtamaz bence. lakin kıl testereyle o kadar uğraşmak için baya boş zaman sahibi olmak lazım. her bir desen için bir kere çivi çakacaksın ve kıl testerenin ucunu söküp takacaksın. sadece bu işlem bile dakikalarını alacak...


  • her giriste sifresini unutan adam  (23.10.14 01:47:47) 
güzel fikirleriniz için teşekkür ederim.

şimdi aklıma şöyle bir fikir geldi; ben bu deseni autocad'de çizsem (hatta içine kedi falanda eklesem kendime göre) bunu lazerciye kesmesi için versem 4 parça şeyi kabul eder mi bilmiyorum ama fiyat açısından tuzlu olur mu acaba? gerçi sac kestirsem onu nasıl birleştireceğim kaynak lazım. tahtadan cnc kesim yapan bi yer bulmak lazım. onun fiyatı nasıl olur belki bir bilen vardır?
  • yue  (23.10.14 08:17:00 ~ 09:38:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.