[]

Ev Aldık, Satacağız

Arkadaşlar selam,

Bir arkadaşın mailinden, buraya yazmamı istedi:

"Şimdi ben yatırımlık bir ev aldım, ancak şirketim beni Almanya'ya göndermeye karar verdi. Evi 6 ay önce almıştım. Bu evi satmam lazım. Bunu satarsam ekstra bir vergi ödüyor muyum? (bir ara al-sat yapanlara vergi muhabbeti diye bişi okumuştum ondan işkillendim). Ben al-sat yapmıyorum, zorunlu sebepten satmak durumundayım. Kaçamam mı bu durumdan?"

Var mı bir fikriniz arkadaşlar?

 
alınan ev 5 sene içinde satılırsa tapu değerleri arasındaki farkın(kârın) vergisi alınır. tapudaki değerini aynı yazdırırlarsa fark çıkmayacağı için vergi olmaz.


  • fuck is a four letter word  (22.10.14 21:42:48) 
Yalan olmasın ama %2 satıcıdan %2 alıcının ödediği bir para da vardı sanki.


  • atom karincanin torunu  (22.10.14 21:50:45) 
Tapudaki degerleri ayni yazsan bile maliye yaklasik yuzde 10 para kazandigini varsayar ve bunun vergisini cezasiyla alir.bir kac bin lira karla satip gidip gelir vergisini odesin evraklarini saklasin en ucuz kurtulma yolu bu.


  • cizgilipijama  (22.10.14 21:56:28) 
@cizgilipijama, arkadaş aldığı fiyatın 30.000TL üstüne alıcı buldu, dolayısıyla 30.000TL üstüne satacak. Tapuda değerleri aynı yazdırsa da çıkıyor mu vergi? Nasıl anlıyorlar ki?


  • aradaki uzaklik  (22.10.14 21:58:05) 
tapudaki bedele bakıyorlar. orda ucuz göstersin evi yani şu andaki tapudaki değerin 1.000 tl üzerinde göstersin o zaman kesilmez parası


  • sta  (22.10.14 22:15:16) 
Abi anlamiyorlar oyle karar veriyorlar.ev alip 6 ayda sattiysan sen alsatcisin gozuyle bakip bir beyanda bulunmadiysan yuzde 10 kazanmistir diyor.bunu tahakkuk ettiriyor.ama bunu hemen yapmiyor maliye tam 4 yil 11 ay sonra yapiyor.ve bu surenin faiziyle beraber cezayi gonderiyor evine.sende bunu pasa pasa oduyorsun.

Kisacasi aldigi rakamin aynisini yazmasini zaten isi bilen adamlar yazdirmaz,bes yil sonra beni nerde bulacak diyen kasarlar yazdirtir.o yuzden resmi gozuken rakamin uzerine bir kac bin ekleyip satis yapsin gidip bir kac yuz lira gelir vergisi odeyip kurtulsun.

Bu ara bunun benzeri cok soru soruldu.ben bu cezalardan 4 tane odedigim icin uzmani oldum ve cevap veriyorum.pasa pasa oderken ogrettiler maliyede.cok acitiyo cok.
  • cizgilipijama  (22.10.14 23:38:23) 
120 bine aldıysa 125 bine satıyormuş gibi göstersin tapuda


  • fallthepieces  (22.10.14 23:40:46) 
sağlam zarar eder o arkadaş yalnız.
evi aldı diyelim 100 e, zaten 1 de tapuya gitti.
sonra sattı 100e ama tapuda 110 a gösterdi, ödeyecek tapuya 1.1 sonra 10 nunda %80 ninden %15 ödeyecek yani 1.35 daha.. al sat yaptı hop gitti 3.5 :/
en azından %5 fazlasına satsın bari de zarar etmesin.
ayrıca neden kiraya vermeyi düşünmüyor ?
  • joe dalton  (23.10.14 15:19:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.