[]

ofiste cool olmak

şimdi şöyle bişey okudum listelist'te:

listelist.com

son madde tam da beni anlatıyor. hatta cool diil de, suratsız diyorlardır arkamdan eminim. zaten yüzüme diyen de oldu.

e napıyım şimdi yani? konuşmak istemediğim ya da konuşulcak hiçbişey olmadığı halde kendimi konuşmaya mı zorlayayım sırf iletişimsizlik olmasın diye? 

aslında bu sadece ofiste değil, artık arkadaşlarımla bile gereksiz sohbetten kaçınıyorum. geyik muhabbetini sevmiyorum, konuşulcaksa içi dolu konuşma olsun istiyorum. ayrıca pek güleryüzlü değilim, çünkü gelmiyor içimden. illa mutsuz, keyifsiz olmaktan filan diil. yalnızca nötrüm. bu yüzden gülerek, kendimi yumuşatmaya çalışarak falan konuşmuyorum. veya komik bir şey söylediğini zannedenlere, onu komik bulmuyorsam gülmüyorum, tepki vermiyorum vs. çünkü öbür türlü kendimi zorlamış olacağım ve yapmacık olacak. ve olduğum gibi olmamak, başka türlü davranmaya çalışmak zamanında yaptığım ve beni çok yoran bir durum olduğu için, artık bunu istemiyorum.

hissediyorum ki ofisteki bazı insanlar onlara gülmediğim, gayet ciddi durduğum ve gerekmedikçe iletişim kurmadığım için bana gıcık oluyorlar. ben de bunu anlamıyorum. seninle iletişim kurmuyorsam istemiyorumdur, sana gerek duymuyorumdur, aynı frekansta değilizdir, bir sürü şey düşünürken bir de sana harcayacak enerjim yoktur. ama ben nefret etmiyorum kimseden, ya da kimseye bir zararım, kötülüğüm yok. insanlarsa bunu kişisel algılayıp, bir de işleri güçleri yokmuş gibi bana gıcık olmakla uğraşıyorlar.

şimdi hep böyle somurtkan, hiç eğlenmeyen, nobran bir insanmışım gibi anlaşılabilir. elbette, özellikle aynı frekansta olduğum insanların arasında, gülme krizine de girerim, rahat da olurum, değer verdiğim insanların yanında olup onlara şefkat de gösteriririm. ama seçiciyim işte insanlar konusunda, o yüzden diğer insanlarla bir mesafe var aramda, soğuk duruyorum.

şimdi bu kendini beğenmişlik mi? Biraz daha yumuşamaya mı çalışmalıyım? yoksa benim gibi olan var mı?

bir şeyler yazın işte...

 
yumuşa biraz. şen şakrak muhabbet etmene gerek yok. ama iki laf ederken de yüzün gülsün o kadar enerjiyi de esirgeme.


  • dove falconhand  (22.10.14 19:22:54 ~ 19:24:08) 
  • namus ninjası  (22.10.14 19:28:33) 
he hee aynıymışız, neysen osun, ben denedim değişmiyor insan, nası rahat hissediyorsan aynen devam


  • mirty  (22.10.14 19:35:04) 
ben de böyleyim :) ama herkese değil. daha sıcak davrandığın, şakalaşabildiğin birkaç insan olsun çevrende. böylece asosyal olmadığını, sadece konuşacağın ve sıcak davranacağın insanları "seçtiğini" göstermiş olursun. ofisten random 2 kişi seçseler, biri x hiç konuşmaz, kendini beğenmiş tipin tekidir, biri de x çok sıcakkanlı ve komiktir diyebilir. bence bu hoş bir şey. seçici olmak.


  • beyaz zambak ve mezar  (23.10.14 14:10:00) 
Güleryüzlü olup açık bir vücut diline sahip olmakta fayda var. Bakarsın hiç ummadığın bir insandan ummadığın bir iyilik görürsün.


  • maxim gorki  (26.10.14 22:17:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.