[]

Çarkıfelek'in ilk sunucusu.

Yahu Çarkıfelek ilk kez Show Tv'de Tarık Tarcan , Halit Kıvanç'la başlamamış mıydı?

Bugün çıkan haberlerde aşağıdaki gibi yazmışlar, iyice çorba etmişler sanki?

"1975 yılında hem ABD'de hem de Türkiye'de TRT 1'de yayın hayatına başlayan 'Çarkıfelek'in ilk sunucusu Güner Ümit'ti. Daha sonra TRT 2'de Tarık Tarcan'ın sunumuyla ekrana gelen program, Halit Kıvanç tarafından da sunuldu."

www.medyatava.com

Onlar da Wikipedia'dan almış ama oraya yazan da Güner Ümit'in Turnike'siyle karıştırmış gibi geldi.

tr.wikipedia.org(yar%C4%B1%C5%9Fma)

"1975 yılında hem ABD'de NBC'de, hem de Türkiye'de TRT 1'de başladı. İlk sunucusu Güner Ümit'tir. 1986 yılında TRT 2'ye geçmiştir. Ardından Tarık Tarcan sunmuştur. 1995 yılında Tarık Tarcan programdan ayrıldı, yerine Halit Kıvanç sunmuştur. 1996 yılında Halit Kıvanç programdan ayrıldıktan sonra Cine5'le anlaşamadı ve ortak yayını bitirdi. Ardından Yıldo sunmuştur. Ekim 1996 yılında Yıldo programdan ayrılmıştır ve Show TV'yle anlaşmadı. 1997 yılında ekrana gelip Kanal D'yle anlaştı. Ardından Mehmet Ali Erbil sunmuştur. "

Ardından....

 
Benim bildiğim ilk hali Tarık Tarcan ve Yasemin Koşal'lı olan haliydi. Üstelik Show TV'de başladı. Yıl da vereyim, ben 1993-1994 civarı. Çünkü aynı anda Kanal 6'da market yarışması diye bir şey vardı ve ben hangisini izleyeceğime karar veremezdim. Ama 1975'teki hali vardır belki, hiç bilmiyorum. Güner Ümit ben bildim bileli Turnike'yi sunuyordu.


  • aychovsky  (22.10.14 17:21:24) 
Arkadaşlar, 1975 yılında ABD'yle aynı yıl Türkiye'de de başlamış diyor. 1975'e tevellütü yeten varsa söylesin. Güner Ümit de meslek hayatına Turnike'yle başlamadı sonuçta.


  • microfiction  (22.10.14 17:51:23) 
1975'te TRT o büyüklükte prodüksiyon yapabiliyor muydu ki?


  • rare  (22.10.14 17:54:28) 
eski türk filmlerinde tv de çarkıfelek tarzı bir programın olduğunu görmüştüm.


  • mrthany  (22.10.14 18:06:49) 
@rare çok büyük bir prodüksiyon değil. bir tobleron (ışıklı olmasına bile gerek yok) bir çark, bir tobleron kızı, bir sunucu (artı seyirciler) yeterli. tarık tarcan'lı döneminde bile çok ahım şahım bir özelliği yoktu. çok sonraları formata yeni unsurlar eklediler.


  • microfiction  (22.10.14 18:10:37 ~ 18:11:30) 
Hani, TRT'deki Turnike'yi hayal meyal hatırlıyorum, Fame City'nin girişini andırıyordu da TRT daha çok bir kelime bir işlem tarzında gidiyordu sanki.


  • rare  (22.10.14 19:17:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.