[]

Zengin Erkek Meselesi

Selamlar.

Bu bazı kadınların paragöz olup zengin erkek araması falan muhabbetleri üzerine benim aklıma bir şey takılıyor. Zengin olduğumdan falan da değil de, öyle canım sıkıldı işte.

Zengin olup, bunu ilişkilerinde koz olarak kullanmaya çalışmayan düzgün erkekler önyargıya maruz kalıyor mudur? Yine aynı şekilde düzgün, maddiyatçı olmayan kadınlar zengin erkeklerden çekiniyor mudur?

Şimdi düşnüyorum mesela, varlıklı bir adam normal bir şekilde bir kadınla buluşsa hareketlerinden hep yanlış manalar çıkarılabilir gibi geliyor. Mesela bir kadınla buluşsan ve masaya arabanın anahtarını koysan cebinde rahatsız ettiği için, araban da renault, fiat falan olsa bir şey olmaz, ama araban mercedes, bmw ise o anahtarı oraya koyduğun zaman kadın "aa arabasıyla beni etkilemeye çalışıyor" diye düşünmez mi? Düzgün bir insan da olsan paran olunca böyle önyargılara maruz kalınır mı? Veya kadın "bu adamla para için beraber olduğumu düşünürler" diye çekinir mi? Aynı şekilde, erkek "bu kadın param için mi benimle ilgileniyor" şüphesine düşmez mi? Parası olan insanlar için samimi, gerçek ilişkiler kurmak daha mı zor? Hadi tartışalım biraz.

 
parasıyla gösteriş yapıyorsa müstehak. Yapmıyorsa zaten parası için gelip gelmediğini anlayacak kadar akıllıdır. İki taraf içinde konuşuyorum.


  • fallthepieces  (22.10.14 15:16:27) 
kaptanlık okuyan birkaç kişide "ilerde karımız bizimle paramız için evlencek zaten" kabulü görmüşlüğüm bile var benim. erkek bakış açısına cevaben söylüyorum. ha bence sıkıntılı bir bakış açısı ama, olabiliyor.


  • john lee hooker  (22.10.14 15:27:39) 
neyin gösteriş için yapıldığı, neyin doğallıkla yapıldığı çoğu zaman ayıt edilebilir şeyler bence. cebinde durmasından rahatsız olunan araba anahtarının masaya konması ile, markası görünsün diye masaya konması arasında da fark var haliyle. he, kadın yine de bundan etkilenebilir mi? etkilenebilir. olumsuz düşünebilir mi? düşünebilir. o artık onun algısına ve karşısındakine ne kadar şans vermediğine bağlı.

maddi konularda çok fazla düşüncesi olmayan biri olarak ise söyleyebilirim ki; eşit olmayan maddi durum beni biraz da olsa gerer. ne kadar olsa bu varlık sonradan edinilmiş bir şey değilse içinde yetiştiğin ortamı, yaşam tarzlarını etkileyen bir şey. bu konuda bir uyumsuzluk çıkması olasılığı gerer beni. bunun dışında benden daha çok kazanan birinin yanında olmak beni sıkıntıya sokmaz açıkçası. asıl "acaba kendisiyle parası için mi beraber olduğumu düşünüyor" diye düşünürsem hataya düşerim bence.

herkes kendi olduğu gibi davranırsa bir sorun çıkacağını düşünmüyorum ben.
  • in pyjamas  (22.10.14 15:45:07) 
Çok fazla parası olan çok arkadaşım oldu, aşırı bok gibi parası olan sevgilim de oldu. Yanlış anlaşılma olmasın diye -normal şartlar altında bi başkasıylayken zaten hesabı ben ödeyecekken- bu sefer onlarlayken ALLAHAŞKINABENÖDİYCEMYAAAAAA!!!! kavgası oluyor. Bi insanın parasıyla övünüp övünmediğini zaten konuşmalarından anlarsın; şahsen tiksiniyorum bu tarz insanlardan ama çok parası olan diğer insanlara karşı da "ulan şimdi kesin yanlış anlar, ne uğraşıcam" diyerek hafiften uzaklaşıyorum açıkçası.


  • pandispanya  (22.10.14 16:07:14) 
Parayla gösteriş yapmaya çalışan erkek kendini bir şekilde belli eder, masaya anahtar koymasına gerek yok. Cebinde rahatsız ediyorsa, acaba yanlış anlaşılır mıyım diye düşünmeden koy gitsin. Zaten karşındaki insan az çok biliyorsa seni hava atma amacı gütmediğini anlar kolaylıkla.
Kadınlarda gözlemlediğim kadarıyla şöyle oluyor: erkek zenginse ama yakışıklı veya havalı değilse, erkeğin karakterinin, birikiminin hiçbir önemi yokmuşcasina kesin parası için birliktelerdir yorumu yapılabiliyor.
İki taraf da çok çirkin yakıştırmalara maruz kalabiliyor. İnsanların önyargıları ve genellemeleri yüzünden durumun öyle olmadığını ispatlama çabasına giriyorlar ya da yanlış anlaşılma korkusuyla -anahtar örneği mesela- rahat olamıyorlar.
  • pike  (22.10.14 16:59:34) 
eşimin ailesinin maddi durumu bayağı iyi. ama tanıştığımızda hiç öyleymiş gibi davranmıyordu. bir keresinde konuşurken anlattıklarından erkek kardeşinin eğitimini onun üstlendiğini ve işini bu yüzden bırakamayacağını bile çıkarmıştım. anlamam çok daha sonra oldu. her iki şekilde de benim için bir şey değiştirmedi. bazen düşünüyorum bilerek mi yaptı acaba diye.

anlattığın örneklerde de varlıklı bir adam araba anahtarıyla kimseyi etkilemeye çalışmaz bence. bahsettiğin hareketleri yapanların o maddelere aslında rahat ulaşamamış insanlar olduğunu düşünüyorum. ne biliyim, varlıklı bir insan şunu göstereyim de etkilensin bak diye düşünmez, masaya koyar anahtarını ama hava atmak için koymuyordur; alışkanlıkla, düşünmeden yapıyordur onu. baktığında neyin kasıtlıca yapıldığını çıkartabilirsin. zaten mercedes, bmw çok varlıklı insanları simgelemiyor, golddiggerlar için etkilenecek bir şey yok.
  • sayns  (22.10.14 17:05:22 ~ 17:06:20) 
bence masaya anahtar koymak öküzlük.
olması gereken: cüzdan, sigara, anahtar :P
rahatsız etse de cepte durmalı o anahtar. kötü görünüyor dışarıdan.
  • nocturness  (22.10.14 17:31:41) 
gözlemlerime göre parasıyla hava atan adamlar sürüsüyle kızlarla beraber oluyor. mütevazı kendi çapında takılan zengin arkadaşlarım ise (otel zinciri sahibi falan tadında) sap sap takılıyor üniye başladığımızdan beri.benden bir farkları yok. arabaları Mercedes audi falan bunlarında bu arada.

devir kendini duyurma gösterme devri.
  • fransızkalanadam  (22.10.14 17:39:59 ~ 17:40:27) 
Ben şunu anlamadım, bu buluşan adamla kadın ne şekilde buluşuyor da, kadın adamın kullandığı arabanın ne olduğunu, adamın üç aşağı beş yukarı standartlarını halâ bilmiyor ve ancak anahtar masaya konunca anlıyor/görüyor. Yani, adam arabanın anahtarını masanın üstüne koymasa da, adamın işyeri bellidir, işi bellidir, evi bellidir, ne bileyim kolundaki saat, üstündeki ceket bellidir, bellidir de bellidir yani.Sonra şunu da anlamadım, kıçının altına en az 200-300 bin liralık arabayı alacak durumda bir adamın hayatı, neden masa üstüne anahtar koyacak ve bundan medet umacak güdüklükte kalıyor.
Ben şunları gördüm, düzgün bir insansan, para için peşinde koşanlarla zaten ortak bir paydan olamıyor, o ilişki olmuyor. Parayı çalıp çırparak yapmışsan, zaten buna teşnesin, kendine göre para avcısı insanları buluyorsun , alan razı, satan razı. En son, trilyoner bir adamla, teknik bir iş kolunda çalışan, maaşı ve tek bir evi olan ve onun da halâ kredisini ödeyen bir kadının tanıştığını ve bir ilişkiye başladığını gördüm, para aralarında hiç konu bile olmadı. Bildiğim budur.

  • latchet  (22.10.14 18:09:21) 
zengin insandan bilhassa uzak dururum ben, çünkü ona yetişemem. ilişki dediğinin tarafları eş seviyede olmalı bence ya da çok az oynamalı aradaki denge.


  • devilred  (22.10.14 23:30:40) 
"Aynı şekilde, erkek "bu kadın param için mi benimle ilgileniyor" şüphesine düşmez mi? Parası olan insanlar için samimi, gerçek ilişkiler kurmak daha mı zor? Hadi tartışalım biraz."
Şüphe değil zaten para için öyle olduğunu biliyor herkes. Para olunca istediğin kadında oluyor samimiyet aranmıyor zaten bunun bir kadın tarafından beklenmiyor. En klasiği resmi olanı evde yemeğimi yapsın azıcık amaç olsun, diğeriylede gönül eğlendireyim. Açıkçası para varsa kadın var çok değerli varlıklar ve bu şekilde daha mutlu insanlar "para mutluluk getiriyor be target" :) bunu deneyimlemedim ancak epey örneklerini gördüm.

  • gokhan atestepe  (23.10.14 01:13:19) 
kadın tarafı zengin olunca hiçbir sıkıntı olmuyor. soruya göz gezdirdim sadece. ne ben aa gözüme mi sokuyor diyorum ne de adam ay param için mi benimle birlikte diyor benim için.

davullar dengi dengine olsun. bu çok güzel bir laf. ilişkide yakın olmaya bakmalı herkes kesinle. çok çok acı acı deneyimledim maalesef. sınıf/para farkını ilişkilerimde çünkü umursamadım karşı taraf ne zaman ki maddi durumu çok düşük oldu. o ilişkimde hep sorun çıktı.

hatta bütün arkadaşlarım bir tanesinin sırf para için beni istediğini düşünüyor.

yani ne zengin taraf param için mi desin ne de diğer taraf etkiliyo mu diye ezikçe düşüncelere girsin. eşitlik iyidir
  • gördüğünüze inanın  (23.10.14 01:19:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.