[]

com.tr uzantısı olan alan adının .com uzantılı halini almakla ilgili

bir süredir kafamda dönüp durn alan adı için nihayet bugün sorgulama yaptım. com.tr uzantılı hali alınmış ama aktif değil, girmeye çalışınca sunucu bulunamadı tarzı bir mesaj çıkıyor. com uzantılı hali boşta. spesifik bir ilgi alanı olan insanlar için sosyal bir paylaşım alanı olacak kafamda ki sayfa. com uzantılı halini almak mantıklı mıdır? ne yapmak gerekir?




 
.com halini almak 4-5 $ a mal olur , bence al .com.tr 'ye yönlendir . Kafan rahat olur


  • MiraTaurus  (22.10.14 14:04:09) 
ticari bir isletme olmadiktan sonra ".com.tr" almanin pek bir avantaji yok. ".com" her zaman SEO icin avantajdir. daha rahat yazilir ve ctrl+enter tus kombinasyonu ile rahatca girilir.

.com halini almak icin herhangi bir domain servisinden kayit yapabilirsin. ".com.tr" kaydina göre cok daha kolay.
  • emrahday  (22.10.14 14:05:35) 
boşta olan com halini parayı verirsen alırsın.
com.tr için ise marka tescil belgesi gerekiyor.

kısacası com zaten daha makbul.
  • €xpolerer  (22.10.14 14:06:26) 
ya sanırım önemli bir konuyu tam izah edemedim, com.tr uzantılı halini başkası almış ama sayfa aktif değil. yine de com'u almak mantıklı mı?


  • Phoebe  (22.10.14 14:15:50) 
com.tr alınmışsa o isim marka ismi olabilir ve tescilliyse dava falan açabilir diye biliyorum.


  • whoosie  (22.10.14 14:55:57) 
sen .com al, sayfayi aktif yap, com.tr alan düsünsün. kimse .com yazmak isterken .com.tr yazmaz. tam tersi olsaydi problem olurdu ama senin durumunda .com daha güclü bir domain uzantisi.


  • emrahday  (22.10.14 14:59:08) 
O ismin marka tesciline bağlı. Sadece Türkiye'de tescilli bir markaysa senin com uzantısına hiçbir şey yapamaz. Com.tr ile karışır mı diyorsan karışmaz.


  • osurdum  (22.10.14 15:01:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.