[]

İyi yerlere gelmiş üçüncü dünya ülkesi vatandaşını kıskanma

İngilteredeyim. Hintli, arap, Ortadoğulu, zenci vs. iyi bir kariyer yaptıysa içimden "vay a.k. elin arabına, Hintlisine bak, adam nerelerde mühendislik yapıyor, nerelerde okumuş, aha gökdelenden çıktı; ben bu gökdelene hayatım boyunca hiçbir zaman giremeyeceğim belki de falan" gibisinden duygular geçiyor:) Linkedinden profili görünce vay mına koyim herifin okduğu okullara bak vs. Ya da yanında sarışın, güzel kız görünce hele o arap zenginleri falan görünce içimden hasiktir çekiyorum. Ulan sarı İngiliz ya da beyaz biri yapınca normal, eyvallah da bu adamlara karşı niye iç sesim bu kadar gaddar? Size de oluyor mu, sırf bendeki algı problemi değildir inşallah?




 
Bende olmuyor.


  • krmyls  (21.10.14 23:48:54 ~ 22.10.14 00:15:12) 
Fesatsin,cekemiyosun


  • duptıs  (21.10.14 23:54:02) 
ben nerede ıskaladım sorunu. varoluşsal sıkıntılar.


  • fucking machine in my head  (21.10.14 23:59:36) 
biz zaten en birinci en bir dünya fatihi şahlanan ekonomi parmakla gösterilen en süper ülkeyiz zaten aq :D


  • kyha  (22.10.14 00:19:05) 
Bende de olmuyor. Hatta imkansızlıklar içinde olmasına -fırsat eşitsizliğine- rağmen kendi çabalarıyla bir yerlere gelmiş kişileri görünce seviniyorum bile, bu düzene karşı ayakta durabildikleri için. Motivemi arttırıyorlar.


  • ooo piti piiiti  (22.10.14 00:20:21) 
Yok, olmuyor bende de. Bir de bir "3. dünya" demeyelim de "gelişmekte olan" diyelim, gittiğimde hepimizde aynı 3. dünyamsı davranışları gördüm. Avrupa-ABD, vb. kibiri olmadan mütevazi hayatlar. O yüzden de ülkelerinden kendi anlayışıma göre başarılı birileri çıkınca "Vay be, kimbilir ne kadar çok dişiyle tırnağı ile kazımıştır. Helal olsun" diyorum. Hor görülmeden bir yerlere gelmek kolay değil, bir "gelişmekte olan" ülke göçmeni olarak.


  • aychovsky  (22.10.14 00:23:22 ~ 00:24:38) 
Icindengecmis oldugumuz su egitim sstemi ve gelecek stratejisiyle olasi 4.dunya ulkesi vatandaşlar ini bile kiskanmaya hakkimiz yok speedy. Ya disindasindir cemberin yada icinde yer alacaksın. Kendin icindeyken kafan disardaysa çaresi yok kardeşim!
Yok yani

  • gis  (22.10.14 00:49:16 ~ 00:50:12) 
Bağcılarda yaşayıp “bana olmuyor” demeyeceğim, ben de İngiltere’de yaşıyorum. Öncelikle bu adamların çoğunluğu British zaten. Biz tipi farklı her adamı mülteci, ülkeye yeni göç etmiş gibi sanıyoruz, oysa adamın sülalesi kaç kuşak önce gelmiş buraya. Tabii ki en büyük sıkıntıyı ilk gelenler çekiyor, sonraki nesiller için her şey daha kolay, sarı ingilizle; aynı okullara gidiyor, aynı ortamda büyüyor, aynı haklara sahip oluyorlar. Muhakkak ki bir takım açık, gizli ayrımcılığa, ırkçılığa maruz kalıyorlar, fakat bu sefer ne yapıyorlar: 2 kat, 3 kat çalışarak bunun da üstesinden gelmeye çalışıyorlar ve daha dirençli, çalışkan, zeki, başarılı yeni bir göçmen nesli geliyor. Ha aralarında yeni beyin göçü yapmış adamlar da vardır muhakkak; ama burası İngiltere göçmenin de en kalitelisi, niteliklisi buraya gelecek tabii ki. O yüzden bu adamlarla kendini bir tutup, karşılaştırıp mutsuz olma ve küçümseme. Zenginlik olayı kader, kısmet. Allah vermiş işte. Knightsbridge, Kensington, Chelsea taraflarına çıkınca benim de kafama sıkasım geliyor bazen bunlar nasıl insan, ne hayatlar var, dünyanın kaymağını bunlar yiyor diye. Ama yapacak bir şey yok, bir yandan da başka coğrafyalarda insanlar açlıktan, savaşlardan ölüyor.


  • neck_and_neck  (22.10.14 01:37:32) 
Neck neckte gurbetten bildirmis bizede apaci muamelesi yapmis,fesatlik cekememezlik icinizde var bide adamlara 3. Dunya vatandaslari diyorsunuz.bizde ayricalikli bir irkin mahsulleriyiz.hey babalar.


  • duptıs  (22.10.14 02:11:32) 
Hindistan'ın nüfusu 1.1 milyar. Bu şu demek: Herifin küsurâtı bile, senin nüfusundan fazla.
70 milyonda olasılık hesabıyla, kaç zeki, kaç dâhi çıkarsa, o hesaba göre, 1.1 milyarda, onun 15 katı kadar zeki ve dâhi çıkar. Hindistan anayasasının resmi olarak tanıdığı 14 dil var. Resmi olarak tanımadığı da 100 kadar dil var. Bu insanlar, İngiliz sömürgesi olarak yaşamışlar ve bağımsızlıklarını kazandıktan sonra da, birbirleriyle İngilizce anlaşmışlar. İngilizceleri çok ağır aksanlı, belki bizimkinden bile ağır aksanlıdır. Ama süper konuşuyor ve süper yazıyorlar. ABD'ye gelecek bir Türk'ün, özellikle de bilişim sektöründeki bir Türk'ün rekabet etmesi gereken 1 numaralı millet Hintliler.
Adobe Acrobat'ı hepimiz hergün kullanıyoruz. Yapan mühendislerin kim olduğunu merak edip, yazılımın künyesine bi baktım, 100 mühendisin 60'ı Hintli. Bizim katta 100 kişi çalışıyosa, bunun 50'si Hintli, sadece 1'i Türk. Hem ülkelerindeki acımasız rekabetten kopup gelebildiklerinden, hem ABD'deki çetin rekabetten, hem de - bu benim tahminim sadece- entrikaya meraklı olduklarından, çok dişli, çok çetin ceviz, çok hırslı, çok çalışkan insanlar. Yanında kendimi aptal hissettiğim bir sürü Hintli var. Elin Hintlisi değiller. Dünyanın 2 numarası olmak üzere, emin adımlarla ilerliyorlar.
  • compadrito  (22.10.14 06:24:26 ~ 06:25:30) 
hintlileri kıskanan türkler çok tuhaf geliyor bana. bir arkadaşın abisi ingiltere de çalışıyor, ziyaretinden döndüğü hafta konuşuyoruz. "ya yabancı uyrukluların yükselmesi çok zor ingiltere de, bir türlü yükselemiyor. rakibi de elin hintlisi düşün artık" dedi. sanki türkler her alanda hintlilerden çok önde de, şu hallerine bak rakipleri pis! hintliler.

yukarıdaki cevaplarda güzel açıklamalar yapılmış zaten, zeka, beceri, başarı etnisiteli ile ilgili değil. amerika da eğitim çok iyi diye tüm amerikalılar çok zeki, mesleklerinde çok iyi değil. bahsedilen bir yerlere gelmiş, 3. dünya ülkesi vatandaşları zaten zeki, becerikli kişiler.

sinirlendim akşam akşam, benim salak arkadaşın dediği geldi yine aklıma, muhteşem türk abisi elin kıytırık hintlisi ile yarışıyormuş, yabancı uyruklu olduğu için hakkı yeniyormuş, vasıfsız millet hintlilerle bir tutuluyormuş. salak.
  • sumuklu asilzade  (22.10.14 06:41:18) 
işim gereği hafta da 3-4 kez yurtdışı ile görüşmelerim oluyor ve görüştüğüm mühendisler ya hintli ya da ürdünlü hep doğu ülkelerinden arada 2 - 3 tane amerikalı denk geliyor bir iki tanesiyle de muhabbeti ilerlettim ve hepsi yokluktan ülkelerinden kaçmak için uğraşmışlar, adamlara hayranlık duyuyorum ben şahsen, gaza gelip daha çok çalışıyorum bende


  • mirty  (22.10.14 08:47:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.