[]

Karbon çelik vs. paslanmaz çelik

♠bu ikisi arasinda ne fark var?

ustura alacagim kisa zamanda ve bicaklar hep bu ikisi arasinda degisiyor, internette biraz arastirdim ancak tras bicagi bakimindan ikisinin de hayrani oldukca fazla herkes kendi bicagini ovmus, karar vermesi zor. o yuzden merak ettiklerim,

♠hangisi daha gec paslanir? ve hangisi bilemesi daha kolaydir?

 
karbon çeliği usturalar hassaslardır. ustura ile tıraş olacaksanız zaten özen göstermeniz gerektiğini biliyorsunuzdur. her tıraştan sonra güzelce kurutup kaldırırsanız hiçbirşey olmuyor. keskinlik ve konfor olarak kesinlikle daha ileride. yukarıdaki soruyu sorduğunuza göre yenisiniz. paslanmaz çeliği keskin tutabilecek tecrübeniz yok. bileylemesi daha meşakkatlidir. daha çabuk körelir ve aynı keskinliği geri kazanması için tecrübe gerekir.

dikkat etmeniz gereken, aldığınız usturanın hangi çelikten üretildiği (sheffield, solingen v.s v.s.) yeni olduğunuz için burun biçimi, bıçak ölçüsü çok önemli.

ikinci nokta, "shave ready" olarak bile alsanız, en azından kayışlamak gerekir tıraş olmadan evvel. çoğunda ise 5000 lik taş ve yukarıları ile geçip sonra kayışlamak gerekir. bu ekipmanı henüz edinmedi iseniz profesyonel olarak bileyleyip yollayan yerlerden alın. yoksa iyi bir tecrübe olmayacaktır.

yanına da en azından başlangıç için iş görecek seviyede bir kayış almayı unutmayın, 2-3 tıraşta bir kayışlamanız gerekecek.
  • ohtararan  (21.10.14 20:18:27 ~ 20:18:47) 
bu detayli cevap icin tesekkurlerbaya yardimci oldu, alacagim yerden bileylenmis olarak alacagimi soylediler, zaten alirken yaninda deri kayisi da alacagim. sonuc bu cevapla karbonda karar kildim.

ancak karbon icin de macun almam gerekir mi?

zira deri kayisin arkasinda kalan beyaz bolgeye macun surdukten sonra gezdirmek gerektigini okudugm bazi yerlerde ancak karbon veya celik diye belirtilmemisti.
  • don mike  (21.10.14 20:24:45) 
Estafurullah. Bilhassa yaptırmıyorsanız, kayışın arkasında keten vardır. Benim tercihim sikiştırılmış keçe oluyor keten yerine. Macun kullaanmadan çeliği ısıtmak için geçiyorum. Kayışın kalitesi, usturanın kalitesi kadar önemli.

Macunu ise, balsa ağacında krom oksit kullanıyorum. Ağız, taşa geçmeden önce birkaç tıraş daha gidiyor böylece.

Bu arada, iyi araştırmışsınız gerçi ama, hazır köpük/jel ile tıraş olamazsınız. Normalden biraz daha sulu, kaliteli bir sabun köpüğü tavsiye ederim.

Not: gold dollar, best quality gibi e bay markalarından almayın. İyi bir markanın giriş seviyesi başlangıç için idealdir.
  • ohtararan  (21.10.14 20:51:21) 
buyuk ihtimalle dovo veya puma alacagim ancak dovo anladigim kadariyla celik uretiyor sadece ya da bana verilen katalogta sadece celik olanlar vardi. alirken krom oksid tasi almayi planliyorum, yesil oluyor sanirim. yarin satici ile gorusecegim son kez bicaklar hakkinda ve son fiyat alacagim.

tekrar tesekkurler.
  • don mike  (21.10.14 21:26:34) 
Dovo best quality karbon çeliğidir. İşinizi görür. 5/8 tercih ederseniz rahat edersiniz. Döviz kayışları başlangıç için idealdir ancak kalitesine oranla fiyatı biraz yüksektir. Yanına kayış bakım macunu da gerekir ileride dovoların.


  • ohtararan  (21.10.14 21:49:31 ~ 21:50:38) 
son olarak ilk baslarken bileme tasi da almak gerekir mi? yoksa kayis ve yeterli mi? sabun ve fircayi zaten kullan at jiletli usturamla almistim zira daha once.


  • don mike  (21.10.14 23:56:33) 
Başlangıç için taş onermem. Eliniz bir kayışlamaya alişsın , yavaş yavaş geçersiniz. Zaten 3-4 ay gerekmeyecek ağzı açılıp geleceği için.


  • ohtararan  (22.10.14 08:58:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.