[]

Sıfırdan WEB sitesi yaptırmak?

Benim bi şirketim var. Sattığım ürünün reklamını yapmak, potansiyel müşterilere ulaşmak ve geri dönüş elde etmek için profesyonel bir web sitesi hazırlatmak istiyorum. Bu anlamda,

- Minimalist, efektif ve profesyonel görünümlü bir site ne kadar sürede yapılabilir ve ne kadara mâl olur?
- Site yapıldıktan sonra webmaster ile olan temasımız devam ediyor mu? Yani biz siteyi güncellemek istesek, herhangi bir bilgi eklemek istesek bunu kendi başımıza yapabilir miyiz?
- Bu piyasada işler nasıl yürür, hangi firmalarla çalışmak uygundur? Bireysel çalışan webmaster'lar mı yoksa kurumsal firmalar mı?

 
1. Çok değişken bir soru. Bunu tamamen isteklerinizi anlayan prof. bir firma iyice analiz ettikten sonra söyleyebilir.

2. Bu da firma ile anlaşmanıza bağlı. Danışmanlık, ufak tefek değişiklikler ve bir problem çıktığında müdahale gibi hizmetleri firmalar ek ücretlerle verir. Veya sadece siteyi yaz, parayı al, güle güle şeklinde de çalışırlar.

3. Teknik alt yapınız yoksa firmalarla çalışın; biraz fazla verirsiniz ama en azından şahıslarla uğraşmazsınız.
  • osurdum  (21.10.14 11:20:34 ~ 11:20:57) 
domanin host dahil 1000 TL den daha düşük fiyatlara bağımsız web masterlara rahatlıkla yaptırabilirsin. Anladığım kadarıyla site etkileşimsiz olcak.

Kendin bilgi ekleyebileceğin bir blog sitesi benzeri bir sitede yaptırabilirsin gene 1000TL altına.

Onun dışında bağımsız bir web masterla çalışırsan kontağın olur ancak bir kesinlik yok. Adam yok olabilir ve ya bir daha sana yardım etmek istemeyebilir.

Son olarak tavsiyem wordpress üzerine inşa ettir siteni. Daha sonra başka bir webmastera verdiğinde adamın kaldığı yerden devam edebilir.
  • LoRdS31  (21.10.14 11:21:28) 
şirket adına profesyonel bi şirketle 3950 TL'ye anlaştım. içerik girebileceğim tabi. baya da iyiler.
Google optimizasyonu seo vs. de yapacaklar.

türkçe + 3 dil.

fikir olsun diye yazıyorum. tabi çok daha uygun fiyatlara bulunabilir.
  • al-se  (21.10.14 11:25:51) 
* Farklı şeyler istemiyorsanız (örn. e-satış, e-ödeme vb.) 1000$-10000$ arasında bir yerde konumlanabilir.

* O durum yapacağınız sözleşmeyle belirlenir. İdeal senaryo (bence) şudur: Bir içerik yönetim sisteminiz olur, siz Web sitenizi bu panel yardımıyla kullanırsınız (içerik güncelleme vs.). Tercihe / yapacağınız anlaşmaya göre başlangıç içeriğinin girişini siz değil Webmaster da yapıyor olabilir. Ama Web sitenizi sürdürmek (yönetmek) ilke olarak onun işi değildir. Yalnız şu vardır: Hatalara (bug'lara) müdahale için webmaster size işin tesliminden sonra bir garanti süresi verebilir. Siz bu zaman dilimi süresince ondan hizmet almaya devam ediyor olabilirsiniz. Tabii "hizmet alma" bahsettiğim senaryoda hataların ayıklanmasına yöneliktir; "ya, bu siteye uçak rezervasyon sistemi koymayı unuttuk, onu koyar mısınız hemen?" derseniz bu garanti kapsamında değerlendirilecek bir şey değildir.

* Şahıs da olabilir firma da. Önemli olan işini iyi yapanı bulabilmektir ve bu da her sektörde olduğu gibi zordur. Araştırma, önsezi ve kısmet kombinasyonuyla risklerinizi asgariye indirebilirsiniz.
  • boshi  (21.10.14 11:25:52 ~ 11:26:38) 
kurumsal firmaların kar marjı biraz fazla oluyor ama tabikide çok çok daha güvenilir. Bağımsızın yaptığı 2-5 gün sonra hack saldırısı yiyebilir. İş yerinizin çapına ve bu işe ayırabileceğiniz mevlaya bağlı olarak kurumsala yönlene bilirsiniz.


  • LoRdS31  (21.10.14 11:28:41) 
Kime yaptirirsaniz yaptirin mutlaka teknik dökümantasyonu ile birlikte teslim edilmesini isteyin. Bu dökümantasyonda kullanilan ve bagimli olunan teknolojiler/kütüphanler/platformlar olsun, hangi dille yazilmis olursa olsun fonksiyon/methodlarin ne ise yaradigin gösteren dökümantasyon olmali, kodlar "commented" olmali ve UML digramlari da mutlaka isteyin.

Ilerde gelistirici ya da firmayla herhangi bir nedenden yollarinizi ayirinca, baska bir gelistiriciye bu dökümanlari verdiginizde isinizi daha rahat yaptirirsiniz, yoksa sayfayi yeniden yaptirmak zorunda kalabilirsiniz. Sayfayi yaptiracaginiz teknoloji de bilindik, baska biriyle calismaya basladiginizda yeni developerin "bu ne?" demeyecegi bir teknoloji/dil/framework olmali. Yoksa sayfayi ilk yapan kisiye ilelebed muhtac kalirsiniz.
  • emrahday  (21.10.14 14:20:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.