[]

Kendi meyveli cikolatami yapmak (anlayan gelsin)

mantigim soyle ki

bol sutlu cikolatayi eritip, icine kuruyemisti, kuru meyve idi boca edip, donmasini bekleyip, yesem. normal cikolata gibi olur mu ?


 
olur tabide küvertür al ucuza gelsin. birde dogrudan erıtmey kalma cıkolatayı yakarsın benmari ya da sık sık kontrol etmek sartıyla mıkrodalga kullan.


  • hayvan gibi yazar  (20.10.14 23:20:08 ~ 23:20:51) 
Benmari eritilmiş çikolatayı tepsiye yayıp hemen kuruyemiş/meyveyi eklerseniz çok da güzel olur. Şunlar ilham verebilir: www.marthastewart.com


  • fotrsapka  (20.10.14 23:25:22) 
benmariyle eritirsen pek tabii olur.


  • gerard  (20.10.14 23:25:23) 
tadını sevdiğiniz iyi bir çikolatayı benmari usulü eritirseniz en kısa yoldan olur istediğiniz şey. çikolata kalıplarını da kullanabilirsiniz. kuvertür çikolata kullanmayın ama sizin isteğiniz için tat olarak pek uygun değil.


  • kırmızıkaşekaban  (20.10.14 23:33:18) 
Icine taze meyve koymadigin surece tabi ki olur. Cikolatayi benmari usulu eriyip içine istediklerini karıştır.

Düz bir yüzeye yağlı kağıt ser ve çikolatayı dök, spatula veya kaşıkla yayıp şekil ver ama direkt dolaba alma. Oda ısısına gelsin en azından dolaba koyacaksan.

Küvertürler tekrar katılsşınca yeterınce sertlrşmiyor. Bir de sütlü çikolatayı benmari de olsa çok fazla sıcakta bekletmeyin, yapısı bozulur.
  • april12th  (20.10.14 23:50:55) 
Bir de beyaz çikolata kullanmayın, çok fena ayrışıyor. Kakao oranı ne kadar yüksekse o kadar iyi sonuç alırsınız.


  • whoosie  (21.10.14 09:52:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.