[]

Depreme Dayanıksız Bina

Merhaba sevgili Galya'nın villa uzmanları;

Birkaç duyuru aşağıda Levent'te alacağı dairenin deprem yönetmeliğini sorgulayan bir arkadaşı görünce aklıma geldi. (Sağolsun)
Yakın bir arkadaşın ailesi yeni bir eve taşındı. Mecidiyeköy'de oturdukları kendi evlerini boşalttılar. Evi kiraya da vermiyorlar.
Taşınma sebepleriyse, bundan 1.5 yıl evvel yönetim toplantısında "Ya deprem falan deniyor binayı bir kontrol edelim" lafı sonrası bir devlet üniversitesinden ekip getirtip binaya baktırmaları.
Sonuç: bina depreme dayanıksız, büyük bir depremde direk yıkılır. (Duvarlarda çatlaklar falan oluyor her depremde, ben de o eve çok girip çıktım)

Bu insanlar binada ortak karar alıp, yeniden binayı yaptıramadıkları için oradan ayrıldılar. Peki ne olacak buranın hali? Yıkılabileceği, tehlikeli olduğu raporu her komşuda var. Ama adamlar yanaşmıyor müteahhitlere binayı tekrar yapmaya..

Aklıma takılıyor, biri gidip, "Bu bina raporlu, tehlikesi var" diye şikayet etse belediyeye ne olacak? (Şikayet meselesi çok olası, çünkü hala binadaki boş daireler kiracılara veriliyor. Onlardan birinin kulağına giderse olay çıkar gibi)

 
Belediye Teknik Universite'den alinan hasar/guvenlilik testi sonucuna gore "Bu evde oturamazsiniz" diyor. Sonra da bina bosaltilmak zorunda kaliniyor. Ama bunun olmasi icin resmi rapor ve belediyeye basvuru gerekiyor.

Biz ortak karar ile oturdugumuz apartmani yiktirdik bu sekilde, muteahhite vermistik, yeniden yapiliyor su anda.
  • federer  (21.10.14 00:35:45) 
@federer: Aynen bu bina oturanları da teknik üniversiteden aldı raporu..
Anca nkendi aldıkları rapora uymuyorlar..
Peki anlamadığım şey, üniversite böyle oturulmaz raporu verdikten sonra bu insanlar nasıl orada yaşamaya devam ediyor? Bir engel yok mu?
  • quaker  (21.10.14 02:09:05) 
o raporla belediyeye basvurmalisiniz. eger yikim kosullari saglaniyorsa belediye diyor ki cikin buradan, oturmaniz yasak. universitenin rapor vermesi yeterli degil yani.

uymamalari da ayrica ilginc, ben olsam korkardim acikcasi... ki korkuyordum, tasindim.
  • federer  (21.10.14 17:03:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.