[]

avukat davayı bırakırsa

merhaba açtığımız bir ipotek fekki davasında avukatımız anlaştığımız süreden evvel(bu ay sonunda bütün ücretini ödememizi istiyor) avukatlık ücretini ödemezsek davayı bırakacağını ve hak ettiği parayı her şartta alacağından bahsediyor. durum sıkışık kasım ortasına kadar vakit verin diyoruz hayır ben ay sonunda istiyorum paramı diyor. bu arada ilk mahkemeden sonra tanıkların dinlenmesi için ikinci mahkeme 5 kasıma ertelendi. kadın paramı ay sonunda almazsam bırakıyorum davayı dedi eğer bırakırsa ne olur? mahkemeye gidip durumu anlatsak bir celse daha yapılır mı? yoksa tanıkları dinleyip avukat olmadan da karar çıkar mı? 5 kasıma kadar avukatın davayı bırakması ne şekilde etkiler durumu?




 
Aranızda vekalet dışında bir avukatlık sözleşmesi var mı? Yoksa, azil edin gitsin. Yerine başkasını atayın. Anladığım kadarıyla zaten dava sonuçlanmamış dolayısıyla hak edilmiş bir ücret de yok. Sizden ancak masrafları alır.


  • maxim gorki  (20.10.14 21:03:15) 
vekalet ücretine vekaleten üstlenilen iş tamamlandıktan sonra hak kazanılır.

şimidilik bir şeye hak kazanmış değil. azledin ama bırakın duruşmaya gelmesin, ondan sonra azledin ki elnizde azil için haklı gerekçe olsun. haksız yere azlederseniz ücrete hak kazanır.

davayı bırakırsa da bir şey olmaz. duruşma yapılır yine ama tabi avukatınız olmadan yapılır.
  • m e l t e m  (20.10.14 21:10:01) 
hayır sözleşme yok. bizim tutmak istediğimiz avukat karaburuna taşınmıştı bu kadın onun nişanlısı adam ben ilgileneceğim davayla(kendisi eski banka avukatı diye verdi davayı) dediği halde kadınla uğraşıyoruz. vekalet falan kadının üstüne zaten. masraf olarak bankanın avukatıyla cevap yazıları cevaba cevap yazısı vs var başka nedir bilemiyorum sanırım hepsini faturalandırmak zorunda. zaten bütün kanıtları vs yi biz verdik eksik olanlarıda dava mayıs ayında açıldı ilk mahkeme eylülde oldu. ve kasıma attı. dava zaten annem tarafından babama ve bankaya açıldı şimdi şahitleri dinlemek istedi hakime. geri alan evraklarıda masrafı mahkemeye yatırdığımız paradan karşılanmak üzere aile mahkemesi tedarik ediyor zaten. kadın bir kere celseye katyıldı birde karşılıklı yazışmöalar var. bütün bunlara karşılık ben hak ettiğim paranın tamamını iszden alırım diyor ve ağır ağır konuşuyor profesyonel iş yapıyoruz sizin zor durumda olmanız benim sorunum değil paramı verin duygusal mısınız(en çok şaşırdığım laf bu oldu kadına parasını ne zaman verebileceğimizi anlatıyorum yalan söylememek için başımdan savmamak için cevap bu oldu duygusallaşmayın vs) verdiğimiz bütün kanıt belgeleride avukatta yani orjinal belgeleride almadık kadın başımıza bela açıp davayı bankaya satar diyede çekiniyoruz o yüzden başladığımız kişiyle bitsin düşüncemiz vardı. ama 20 25 gün sabredemiyor.


  • hayvan gibi yazar  (20.10.14 21:14:57) 
Eğer aranızda bir avukatlık ücret sözleşmesi yoksa dava bitmeden hiçbir şeye hak kazanamaz. Ona da ancak dava sizin lehinize sonuçlanırsa hak kazanır. Bence avukatınızın bu davayı pek talip edesi yok. Sizden dava bitmeden para talep ettiğini bir şekilde yazılı beyan ederse veya bir yukarıdaki kullanıcının dediği gibi davaya girmezse haklı azil edebilirsiniz. Hatta Baroya ve Savcılığa da bildirirseniz, meslek suçundan ağır cezada yargılanır. İş hapse ve meslekten ihraca kadar gider. Bence bir şekilde verdiğiniz belgeleri geri alıp yeni avukat atamaya çalışın.


  • maxim gorki  (20.10.14 21:33:01 ~ 21:35:54) 
işin gerçeği davayı kazanır ya da kazanmaz uğraşması bile yeterli uğraşsın ve kazanamasın gene verelim parasını. fakat konuşma şekli çok garip geliyor profesyonel iş yapıyoruz diyor madem neden sizlerde dahil başka bir yerde sorduğum bu soruya herkes aynı cevabı verirken paramda param diye tutturuyor? evrakların orjinali kendisinde fakat dava dosyasında hepsi mevcut, evraklarınızı vermiyorum diyemez diye düşünüyorum. yarın yeni bir avukatla görüşüp ne yapabileceğimize bakalım o zaman. karşı bankayla iş birliğinde bulunmaya cesaret edemez sanırım?


  • hayvan gibi yazar  (20.10.14 21:37:56) 
şöyle bir cevap geldi ;

katılıyor musunuz?


---------------------------------
size ay sonuna kadar süre verdiyse, ay sonunda çekilse bile, size bunun tebliğinden itibaren 15 gün boyunca dava ile ilgili işleri yürütme zorunluluğu vardır avukatlık kanunu m.41 gereği. o sizi parayla tehdit ediyorsa siz de onu bununla tehdit edin. tabi sürenin sonunda..

ayrıca tanık dinlenecekse o celsede karar çıkmaz çok çok yüksek ihtimalle. 2. celsede karar çıkması imkansız gibi bişeydir zaten. avukatınızın celsede söyleyeceği şey de şu: "tanık beyanlarındaki aleyhe hususları kabul etmiyoruz, yazılı beyanda bulunmak için süre istiyoruz." bunun dışında tanıklara bikaç soru sorabilir belki. bunlar sizin de yapabileceğiniz şeyler. korkmayın yani. avukat duruşmaya girmezse tanıklar dinlensin, siz de süre isteyin mahkemeden. yeni bi avukat tuttuğunuzda o avukat süre tutum dilekçesi vererek hazırlığını yapar, dilekçesini verir.
  • hayvan gibi yazar  (20.10.14 21:43:56) 
karşı bankayla iş birliğinde bulunmaya cesaret edemez tabi ki çünkü yasak. :) meslekten men edilir.

"size ay sonuna kadar süre verdiyse, ay sonunda çekilse bile, size bunun tebliğinden itibaren 15 gün boyunca dava ile ilgili işleri yürütme zorunluluğu vardır avukatlık kanunu m.41 gereği. o sizi parayla tehdit ediyorsa siz de onu bununla tehdit edin. tabi sürenin sonunda.."

size ücret talebini yazılı olarak mı bildirdi ki tebliğden bahsediliyor? öyle bildirmiş olamaz kendi iyiliği açısından.

"ayrıca tanık dinlenecekse o celsede karar çıkmaz çok çok yüksek ihtimalle. 2. celsede karar çıkması imkansız gibi bişeydir zaten. avukatınızın celsede söyleyeceği şey de şu: "tanık beyanlarındaki aleyhe hususları kabul etmiyoruz, yazılı beyanda bulunmak için süre istiyoruz." bunun dışında tanıklara bikaç soru sorabilir belki. bunlar sizin de yapabileceğiniz şeyler. korkmayın yani. avukat duruşmaya girmezse tanıklar dinlensin, siz de süre isteyin mahkemeden. yeni bi avukat tuttuğunuzda o avukat süre tutum dilekçesi vererek hazırlığını yapar, dilekçesini verir."

bu kısma katılıyorum eğer ki dava basit bir davaysa. çetrefilli bir savunma gerektirmiyorsa.
  • m e l t e m  (20.10.14 21:49:08) 
davanın konusu medeni kanun 194. annem babama ve bankaya kendisinden habersiz evi ipotek ettiği için dava açtı. hayır teblgat falan olmadı para konusu sözlü konuşuldu. zaten ödemesinide yapalım diyoruz ama gerçekçi olmak yerine işi yokuşa sürüp olmayan parayı yaratmamızı istiyor avukat hanım. yalan söylemeyelim diye uğraşıyoruz zorla bu hale koyuyorlar insanı.


  • hayvan gibi yazar  (20.10.14 22:12:27) 
dava bitmeden para filan vermeyin bu avukata. ücret için de yazılı olarak bir sözleşme yapın eğer onunla devam edecekseniz. davanın kaybı halinde masraflar dışında bir talebi olmayacağını da yazın sözleşmeye. zaten parasını alabilmek için davaya girecektir. girmezse de dediğim gibi yapın. davaya girmediği, vekillik görevini yerine getirmediği gerekçesiyle azledin.

sizin bilgisizliğinizden faydalanmaya çalışan kötü niyetli bir avukat gibi geldi bana bu hanım. parayı aldıktan sonra davayı takip etmemeyi amaçlıyor olabilir.

olur da sözleşme yapmadan parasını verirseniz elden vermeyin, kendi hesabınızdan onun hesabına yatırın ve vekalet ücretinin önceden talep edildiğine dair de muhakkak yazılı ve imzalı belge talep edin. ortada sadece sözlü talep varken elden de bankadan da ödeme yapmayın.

ben de avukatım ama ne art niyetli avukatlar var... vekalet ücretini hak kazanmadan ve elden aldıktan sonra, dava bitince tekrar vekalet ücreti talep etmeyi düşünüyor dahi olabilir. güvenmeyin.
  • m e l t e m  (20.10.14 22:22:08 ~ 22:27:36) 
daha önce de belirtildiği gibi, avukatlık kanunu'na göre, "belli bir işi takipten veya savunmadan isteği ile çekilen avukatın o işe ait vekalet görevi, durumu müvekkiline tebliğinden itibaren onbeş gün süre ile devam eder." yani, 5 kasım'a kadar bu süreç zaten tamamlanamayacağı için avukatın sorumluluğu söz konusu olur. kendisine bunu hatırlatabilirsiniz.

yine avukatlık kanunu'na göre "avukatlık ücreti, avukatın hukukî yardımının karşılığı olan meblâğı veya değeri ifade eder." yani davayı kazanmanın değil, sarf edilen emeğin karşılığıdır. eğer avukat ile aranızda ödeme yapacağınız tarihleri belirten bir sözleşme olsaydı ve belirlenen tarihlerde ödeme yapılmasaydı, avukatın sözleşmeyi haklı nedenle fesih hakkı olurdu ama aranızda böyle bir yazılı sözleşme de olmadığını, hatta anlaştığınız süreden evvel avukatın ücreti talep ettiğini söylüyorsunuz.

şimdilik endişe edecek bir durum yok. tanıkların dinlendiği celse, büyük ihtimalle karar verilmez. "tanık ifadelerine karşı yazılı beyanda bulunmak üzere süre istiyorum" dersiniz. avukat muhtemelen sizi sıkıştırmak için davayı bırakacağını söylemiştir. sorumluluğu gereği 5 kasım'daki duruşmaya girmesi gerekir. bu konuda kendisine bir hatırlatma yapın yine de.
  • miranda  (21.10.14 12:40:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.