[]

Terlememek

Bir saat 10 dakika sahada yürüdüm. Araya biraz jogging tarzı bişiler sıkıştırdım. Hiç terlemedim yine de. Bu normal mi? Normalde de zor terleyen bi insanım ama bu kadarı biraz abartı geldi.Hava soğuk sayılır ondan mı acaba? Bir de terlemediğim için yürüyüşten hemen sonra duş almıyorum, yarım saat sonra evde alıyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum? Terlemesem de bi su döküneyim mi spor sonrası hemen üşütmemek için?




 
havanın nem oranı düşüktür.


  • fayfim  (20.10.14 19:07:09) 
Vücut sıcaklığı artınca terlersiniz, 10 dakika yürümeyle vücut sıcaklığınız artmaz diye düşünüyorum. O nedenle normal. Spor sonrası ben vücut sıcaklığı doğal yollardan düşsün, vücut bu işlem sırasında biraz daha çalışsın diye 10/15 dakika sonra duş alıyorum. Yarım saat beklemek gereksiz.

Edit: Baştaki 1 saatlik kısmı görmemişim, karnım aç şekerim düşük ondan olabilir. Tempolu yürüyün, hiit tekniğiyle yürüyün. Aynı tempoda yürürseniz vücut ona da uyum gösterir.
  • angelus  (20.10.14 19:08:02 ~ 19:12:49) 
@angelus 1sa 10dk demiş adam


  • bobinhoo  (20.10.14 19:10:19) 
Bunye meselesi biraz. Ben de zor terleyen bir insanim ve bahsettiginiz aktiviteyi 3 30 dk yapsam yine terlemem mesela. Aradaki kosularin suresini uzatirsaniz terlersiniz muhtemelen. Ya da 1 saat 10 dkdan biraz daha uzun tutarsaniz.
Demek ki yuruyus sizin icin yeterli bir "challange" degil.
Hava da bir etken ama hic terlememeniz vucudunuzun isinmadigi anlamina geliyor sanki.
  • ay nov kung fu  (20.10.14 19:14:21) 
Soğuk hava etkiliyor. Kalın giyinmediysen bünyeye de bağlı olmak üzere daha zorlaşır. Bir de bahsettiğin tempo çok düşük tabi.


  • arnold schwarzeneger  (21.10.14 09:40:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.