[]

Hızlı Okuma kurs/kitap/site

Sözlükte ve burada işe yaradığını da yaramadığını da söyleyen var. Ben şunu sormak istiyorum, bu konuda

1)kurslar akademi.ctr.com.tr www.megaegitim.com
2)siteler www.hizligo.com
3)kitaplar www.kitapyurdu.com www.kitapyurdu.com www.kitapyurdu.com gibi onlarca seçenek varken

neyi tercih edeyim? Yoksa bu işler boş, uğraşmaya değmez hiç mi dersiniz?

 
Kitap alacaksan Tony Buzan'ınkini al, o bu işlerde en iyi olarak görülüyor. Bu kitabının dışında 2 tane daha kitabını almıştım kendilerinin.

Ben lisedeyken çok sardım bunlara. Çok güzel şeyler vaat ediyordu. Bir kitapta biraz ilerledim, o sitede de bahsedilen hizlioku.pro gibi bir isme sahip olan programı yükledim. O program çok iyi hazırlanmış, faydalı bir program. Ama çok devam ettiremedim. Kitap okumak istedim sonra, "Şu hızlı okumayı kapayım da yardıra yardıra okuyayım" dedim. Bu sefer Tony Buzan'ın kitabını aldım. Yine başaramadım, kursa gitmeden tam anlamıyla olamaz diye düşündüm.

Bu hızlı okuma hevesim yüzünden aylarca kitap okumadım ben. "Şu dersler bitsin, hızlı okumayı halledeyim de öyle okurum" dedim hep. Şimdi gülüyorum. Ama hala istiyorum. Belki bir kursa giderim ben de.
  • aguilas negras  (20.10.14 20:30:14) 
hızlı okuma diye bir şey yok.


  • emm  (20.10.14 20:46:32) 
bu konuda kitaplar da okudum, bir çok siteden çalıştım, en iyi görünen kursa da gittim.

özetle, hızlı okuma diye bir şey yok. bazı insanlar sizden daha hızlı okuyor olabilir, bu yapılan okumanın konusu, ilgi alanına girmesi vs. ile de alakalı. ama hızlı tarama diye bir şey var. öğrettikleri taktikler normal bir kitap okumada çok uygulanabilir değil. hele ki, roman vs. değil de, belirli bir konuda bir şeyler okurken iyice imkansıza yaklaşıyor.

sonuç olarak, ben derim ki, bu kitapları okumak isterseniz okuyun, göz alıştırmalarını da yapın (ki bu hızlı okuma dışında da göz sağlığı için yararlı). ondan sonrasında da bol bol okuma bu işin formülü.

not : kitaplarda da yazan bazı temel konular var. yatarak okumayın, gürültülü yerde okumayın, okumanızı bölmeyin vs. gibi, o genel şeyler tabii ki işe yarıyor, ama bunlar için kitaba, kursa gerek yok zaten :)
  • silent storm  (20.10.14 21:35:06) 
hizli okuma diye bir sey var kisaca.

kendimden biliyorum.

yok diyen oturup adam gibi antreman yapmamistir.

emek ister. karsiligini gorursun.
  • groove  (21.10.14 02:16:23) 
kitap okuyarak okumanı hızlandır. okuya okuya hızlanır zaten o. okuyacaklarını da nasıl hızlı kitap okunurla harcayanlara ve başka bir şey de okumayanlara çok gülüyorum ya.


  • sayns  (21.10.14 13:58:30) 
yazılanları da şimdi okudum, hızlı tarama yeteneği de okuyarak geliştirilir, nasıl hızlı tarama yapabileceğini öğrenerek değil. 1 ay boyunca her gün bir yığın makale al önüne, bakalım gelişiyor mu gelişmiyor mu.


  • sayns  (21.10.14 14:01:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.