[]

Fren balatalarım bitti mi?

Merhaba,

Bu fren balatalarının bitik olduğunu anlamanın bir yöntemi var mı? Frene basınca önlerden ses geliyor ama ön fren balatalarını ben 10bin km önce değiştirmiştim, aracı çok kullanmıyorum ve sert fren yaptığımı bile hatırlamıyorum, hemen bitmiş olması mümkün mü? Aslında kafamı karıştıran şöyle bir durum var, mesela yoğun trafikte aracı ilk çalıştırdıktan sonra frene basınca gacur gucur sesler geliyor tam duracakken ama 5-10km yol gideyim, hızlı giderken frene basıncases gelmiyor. Arabayı çok fazla kullanmayıp, az yıkattığım için toz birikmesi vs de olmuş olabilir mi?


 
10binde fren balatası kullanıma göre bitebilir. Hafif bir sürtme sesi geliyorsa disk sürtüyor olabilir. Ama o ses sadece balata bittiği ve disk sürttüğü için gelmez; sertleştiği için de gelebilir, ıslandığı için de gelebilir, başka sebeplerden de gelebilir. Kesin anlama yöntemi söküp bakacaksınız.


  • osurdum  (20.10.14 15:32:53) 
söktür balatayı tutan bir klips var bazen onlar kırılıyor diske sürtüyor.


  • jamswety  (20.10.14 15:54:23) 
balatada kullanılan malzemeden kaynaklanıyor. yetkili serviste değiştirdiysen durumu anlat bir kuruşta para verme. sanayide yaptırdıysan ustana söyle ses yaptığını daha kaliteli bir balata taksın yada ses çok rahatsız etmiyorsa bitmesini bekle boşuna para verme. ses dışında frenlerin tutmama gibi bir ihtimali olamaz. kullanımına göre balatanın bitme ihtimali çok az.


  • gokhan atestepe  (20.10.14 18:08:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.