[]

Facebook'un önerdiği arkadaşlar

spartalılar,

Bu facebook beni ciddi ciddi korkutmaya başladı artık. bu people you may know zımbırtısı nasıl çalışıyor?

Örneğin hiç ortak arkadaşım olmadığı halde, ofis çalışanlarını bana tanıyor musun? diye sunuyor. Ya da, çalıştığım başka bir ofisteki insanları yine hiç ortak arkadaşım ve login olduğum mail adresimle hiçbir iletişimi olmadığı halde bana sunuyor. Tek ortak noktamız, aynı internet ağından facebook bağlanmış olmamız diye düşünüyorum. Bu biraz fazlaca tehlikeli değil mi?

ayrıca ben başka insanlara bu kişiyi tanıyor musunuz? diye sunulmak istemiyorum. bu mümkün mü?

 
eğer iş yeri bilgileriniz aynıysa belki oradan çıkarıp gösteriyordur?
çekin yapıyorsanız da olabilir sanki.
başkalarına sunulmayı engellemenin bir yolu olduğunu sanmam. facebook kullanarak bunları baştan kabullenmiş oluyoruz. sadece arkadaşlarımın arkadaşları aratabilsin ve ekleyebilsin seçenekleriyle biraz kapsamı daraltılabilir.
  • lily briscoe  (20.10.14 12:41:46) 
o kişilerin arasına seni stalklayanlarda ekleniyor diye biliyorum. yani senin profil sayfanı fazla görüntüyorlar anlamına geliyor.


  • air  (20.10.14 12:44:49 ~ 13:00:27) 
@lily, işyeri bilgisi + check-in yok. fb'nin konum odaklı çalışıyor sanırım. Bilemedim emin değilim ama, tanıdığım fakat hiçbir ortak beğeni, check-in, hakkında kısmı, arkadaş olmayan insanları bana önerip duruyor. bu insanlarla tek ortak noktam aynı yerlerde fiziken bulunmuş olmam.

@air bu bilgi nereden merak ettim?
  • fucking machine in my head  (20.10.14 12:46:39 ~ 12:47:11) 
evet o halde öyle olmalı, facebook'a bağlandığımız yer bilgisiyle eşleştiriyor demek ki. vay be.

stalkerların orada çıktığından emin değilim, facebook profil görüntüleyenlerin bilgisini kullanıcılara vermiyor.
mesela benim profil sayfamdaki her şey dışarıya kapalı, stalklanacak hiçbir şey yok, yani listemde olmayanların sayfamı tekrar tekrar görüntüleyeceğini hiç sanmam. ama facebook yine de bir sürü insan öneriyor bana.
  • lily briscoe  (20.10.14 12:51:39) 
Ortak arkadaşlar vardır da arkadaşları gizli olduğundan görünmüyordur belki.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (20.10.14 12:54:33) 
@bagdf öyle olduğu zaman, ortak arkadaş sayısını söylüyor, ortak arkadaşları söylemiyor. + ortak arkadaşım olmadığı insanları önerdiği hususunda kesin kez eminim.


  • fucking machine in my head  (20.10.14 12:57:59 ~ 12:58:33) 
hiçbir ortak arkadaşım olmamasına rağmen telefon numarası kayıtlı insanları öneriyor bana.
Rehbere ulaşıyor face olanları öneriyor

  • sleepy  (20.10.14 13:44:29) 
@sleepy evet bu akla oldukça yatkın.


  • fucking machine in my head  (20.10.14 13:51:21) 
ben de ev sahibini tanıyor olabileceğim insanlar arasında görünce işkillenip burada sormuştum : (git: 838137)


  • teknikekip  (20.10.14 14:32:37) 
başka bir duyuruya yazmıştım aynen buraya kopyalıyorum;

Facebook birçok özelliğinde değişime gitti buna ilk örnek arkadaş önerme algoritması olabilir. Artık telefon rehberinde mevcut kişiler pat diye önerilerde çıkıyor. Bu aslında facebook ile yaptığımız (farkında olmadan) gizlilik anlaşmasında açıkça belirtilen bir durumdu ama düne kadar facebook bizim rehberimizi kullanmamış yada optimize etmemişti. Arama algoritmasında da değişiklik yapıldı, artık son bulunulan bölgeyi kıstas alarak daha detaylı arama ve kişi bulma işlemi yapıyor. Altyapıyı değiştirdiler desek yeridir. Ama facebook corp hakkında çıkan haberlerin hepsi hikaye çıkar genelde (paralı olacukmuş vs gibi) genelde hepimizinde bildiği gibi yapıcam demez yapar bu adamlar çaktırmadan :)
  • Tears of Devil  (05.12.14 12:44:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.