[]

Yurtdışında araç kullanma...

Yaza Barselona'ya gideceğiz. Gezinin 3 günlük kısmında Granada'ya geçelim dedik. 6 kişiyiz. Araba kiralama fikri fiyat açısından oldukça makul geldi. Ancak merak ediyorum.
*Türk Ehliyetlerimizi orada kullanabilir miyiz?
*Gitmeden ayrıca bir belge almalı, sigorta yaptırmalı ya da herhangi bir bürokratik işlemle uğraşmalı mıyız?
*Dikkat etmemiz gereken özel bir husus var mıdır?
NOT: Seyahat İspanya sınırları içinde gerçekleşecektir.

 
Ehliyet geçerli.
Resmi olarak beynelmilel ehliyet almak gerekiyor ancak Türk ehliyetiyle araç kiralıyor firmalar. Sigorta isterseniz ek olarak kiraladığınız firmadan alırsınız.

Barcelona - Granada yakın bir mesafe değil, 8 saatten aşağı sürmez diye tahmin ediyorum. 1 gün gidiş, 1 gün dönüş demek bu. Dikkate alıp öyle karar verin.
  • cakabo  (20.10.14 11:24:19) 
türk ehliyeti eger turist olarak gidersen gecerli

türkiyede vize icin seyehat sigortasi isteyeceklerdir zaten. onun disinda birsey yapmana gerek yok. arac kiralarken güvenlir bir firmadan kirala, kiralarken ekstra sigorta istiyormusun diye sorarlar, günlik 10euro gibi ekstra ücreti vardir. O ekstra sigortayi yaparsan kafan rahat olur, yapmazsan bir kaza aninda standart sigorta masrafin tamamini karsilamayabilir, standart sigortanin sartlarini okumak lazim.

Ayrica araci kiraladigin subeye birak. bir subeden kiralayip baska bir subeye birakmak istersen birakabilirsin, bu konuda sorun yok (bircok firma icin) ama ücretlendirme hakkinda bilgi vermiyorlar. sirf farkli bir sehirde farli bir subeye biraktigim icin 60 euro ya kiraladigim araba icin 100 euro ekstra masraf ödemistim. Havalimani subesinden internetten rezervasyon yapar ve havalimanindan kiralarsan cok daha rahat olur senin icin, turistlere daha insiyatifli oluyorlar.
  • emrahday  (20.10.14 11:30:01 ~ 11:30:57) 
Bazi yerde 21, bazi yerde 24 yas altina kiralamayabiliyorlar veya daha pahaliya kiraliyorlar.


  • kegums  (20.10.14 12:25:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.