[]

hayaller mi sevgili mi?

s.b.
hayalin ve sevgilin arasında tercih yapılması gerekiyor ne yapılır?
bir daha böyle bir sevgili/insan bulunmaz mı demeli yoksa bir daha hayallerini gerçekleştirme fırsatı bulunmaz mı demeli sizce?


 
sevgilimi seçerdim.


  • rock n roll  (20.10.14 09:33:36) 
hayalini seç ileride aklın başına gelince pişman olma.

romantik olmaya gerek yok.
  • bira sisesi kapagi  (20.10.14 09:36:31 ~ 09:36:41) 
hayaller.
sevgiliniz sizi "hayalleniz ve kendisi" arasında seçim yapmaya zorluyorsa hayallerinizi anlamıyor ve paylaşamıyor demektir.
hayallerinizi paylaşacağınız, bu konuda destek olacak bir sevgili ileileride tanışma ihtimaliniz daha yüksek. biri uğruna vazgeçilen hayallerin kırgınlıkları ve pişmalıkları ileride mutlaka o kişiye yöneltilir ve aranızdaki ilişkiyi zorlar. kaldı ki seçiminizi gönül rahatlığıyla sevgilinizden yana yapabilseydiniz bu soruyu bize sormadan çoktan seçiminizi yapmış olurdunuz.


couchsurfing'ten bir kız misafir etmiştim. italyan. öğretmenlere özel bir değişim programı ile türkiye'ye gelmiş bir yıldır türkiye'de öğretmenlik yapıyordu. "iki ay sonra döneceğim, artık sevgilimle vakit geçirmek istiyorum" demişti.
erasmusla başlamış, bu programla devam etmiş, yanlış hatırlamıyorsam iki yılda 16 tane ülke gezmiş.

sevgilisi de oturup italya'da kızı beklemiş. normal olan da bu. sevgili olmak yanyana olmak değil, kalben bağlı olmaktır.

ablam da eşini bırakıp bir yıllığına paris'e çalışmaya, iki yıllığına amerika'ya yüksek lisans'a gitmişti.
oldukça güzel bir işi vardı, eşinin de öyle. bu kararı vermesinde maddi kaygılar değil, manevi olarak bunların kendisine katacağı şeyler önemliydi. eşi de saygı duydu ve ablamın hayallerini gerçekleştirmesi için destek verdi.

iyi düşünün. bu hayatta bir tek geçen zamanın, hele de pişmanlıkla geçen zamanın telafisi yok.

edit: "sevgiliniz sizi "hayalleniz ve kendisi" arasında seçim yapmaya zorluyorsa" cümlesinden kastettiğim sizin arada kalmanızdır. tabii ki sevgiliniz size böyle bir cümle kurmamış olabilir ama demek ki hali, tavrı, bu konuyla ilgili yorumları size böyle hissettirmiş.
  • balik kraker  (20.10.14 09:44:14 ~ 09:46:19) 
hayaller.

eğer sevgili tercih edilebilecek kadar özelse zaten hayallere eşlik eder.
  • cadi iren  (20.10.14 09:52:05) 
hayallerim :D


  • secilmis uye  (20.10.14 09:54:59 ~ 09:55:12) 
Hayaller..
Kaç yıl oldu sevgilisiz gayet mutlu mesut yaşıyorum, bir de hayallerim gerçek olsa ooo benden mutlusu olmaz, sevgiliye lüzum yok..

Yardımcı olabilmesi açısından hayaldeki erkekle diğer erkekleri kıyasladım, yine diğer hayaller çıktı..
  • mutekebbir  (20.10.14 09:56:19) 
Hayallerini seç. Seni hayallerinden vazgeçiren birini sevemezsin bi yerden sonra.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (20.10.14 10:00:14) 
sevgiliyi seçerdim. sevgilimle bir olduğumda daha çok hayallerimi gerçekleştirebilirdim.


  • dessy  (20.10.14 10:05:33) 
Hayallerini seç. Çünkü ne yaparsan yap, her durumda içinden içinden gelen "ben senin için hayallerimden vazgeçtim" sesini bastıramayacaksın. Sevgilinle aranda geçen en küçük tartışmada sırf bu nedenle kırgınlığın artacak. Eğer ilişkiniz güzel devam etmezse "bunun için mi hayallerimden vazgeçtim?" diye pişman olacaksın. Kendine de sevgiline de öfke duyacaksın.

Fırsatlar her zaman vardır tabii. Belki hayallerin için önüne daha güzel fırsatlar da çıkabilir; ama ya çıkmazsa? Bu riski alabilir misin?

Şimdi de diğer durumun avukatlığını yapayım: Diğer yandan karşındaki belki hayatının aşkı, bir daha öylesi çıkmayacak karşına. Öyle olmayadabilir tabii ama eğer öyleyse hayallerimi gerçekleştireyim derken, onu kaçırdığına yanmayacak mısın?

Aşkının ve hayalinin büyüklüğü belirleyecek kararını. "Bir daha böylesi karşıma çıkmaz denilen sevgili" vs "bir daha bu mükemmellikte bir fırsat elime geçmez" durumu. Şayet terazinin kefelerinin birinden biri ağır basmıyorsa, işin çok zor. Kolay gelsin.

O değil de; hayalini sevgilinden vazgeçmeden gerçekleştirmenin bir yolu yok mu?
  • vesna  (20.10.14 10:07:19 ~ 10:08:49) 
evli biri olarak hayaller diyorum.


  • yue  (20.10.14 10:17:19) 
hadi ben de sana bir soru sorayım,

niye işine geleni tikliyorsun?

sana inat sevgilimi seçerdim anasını satayım.
  • cokponcik  (20.10.14 10:25:24) 
#cokponcik
ikna olmaya ihtiyacım var demek ki :)

  • joooper  (20.10.14 10:28:20) 
bence sen hayallerini seç. ikna edilmeye ihtiyaç duyuyorsan sevginden emin değilsin demektir. 'sevgiline' daha fazla haksızlık etmeden yollarını ayır ve gerçek mutluluğun olan hayallerinin peşinden git.


  • rock n roll  (20.10.14 10:32:40) 
hayaller...


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (20.10.14 10:38:31) 
Sevgilimi sectim, evlendik.


  • sayns  (20.10.14 10:59:14) 
Hayallerini sec . 4 yillik iliskimi karsi tarafin hayalleri yuzunden bitirdim . Hayaller mi sevgilim mi diye dusunmeye baslayinca iliski boka sariyor


  • şeyda5  (20.10.14 11:24:23) 
hayaller.


  • widee  (20.10.14 11:32:59) 
İkisi birbirinden o kadar da bağımsız olmayabilir. Hayaller önce, sevgili onunla birlikte.

Nedenleri için balik kraker + 1
  • aychovsky  (20.10.14 11:35:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.