[]

amerikan askerlerinin üniformalarındaki rozet benzeri şeyler

şu resimde abd'li askerin üniformasında işaretli rozetler (bayraklar?) ne anlama geliyor? sanırsam daha ziyade yüksek rütbeli askerlerde bulunuyor.




 
  • hiko seijuro  (20.10.14 01:45:05) 
sadece amerikan askerlerinde yok ki o, türkiye ordusundakilerde de var.

benim bildiğim kadarıyla aldığı ödüller, nişanlar ıvırlar zıvırlar.

generallerde daha çok olması da kendileri 40 senedir çeşitli vesilerler oradan buradan şu nişanı, şu ödülü, buraya katılmanız bizi çok mutlu etti şeysi falan filan derken doldurmaları göğsünü diye düşünmekteyim.

kaldı ki bunlar böyle normalde sürekli takılan şeyler değil generaller haricinde. onlarda herhalde sahada olduklarında/ya da olsalar böyle sürekli bunu bilmem neredeki dağları tepeleri muhteşem bir şekilde vurduğumuz tatbikatı çok iyi yönettiğim için verdiler, bunu bilmem ne için verdiler diye takıp takıştırıp iki dirhem bir çekirdek gezmiyorlardır.
  • siradan bir adam  (20.10.14 01:47:47 ~ 01:48:50) 
amerikan ordusu bunları ota boka veriyor. türk ordusunda da var ama o kadar kolay verilmiyor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.10.14 01:50:04) 
Abi şu aşağıya kopyalıyorum Necdet Özel'in ödül listesini. Fotoğrafına bakarsanız Genelkurmay sitesinden zaten aynı şu Amerikalı kardeşimizdeki gibi bol miktarda kurdelası var.

www.tsk.tr

Türk ordusu veriyor mu ota boka bilmiyorum da, Kırgızistan Kahraman madalyası bile var o kurdelaların içerisinde yani benim anladığım. Kısaca mevzuya kendi ordusu olarak da bakmamak lazım. Uluslararası bir göreve çıkar, ziyarette bulunur verirler işte falan filan.


TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası, TSK Şeref Madalyası, Romanya Askerî Yüksek Liyakat Madalyası, Kırgızistan Kahraman Madalyası, Moğolistan Üstün Hizmet Madalyası, Kore Cumhuriyeti Millî Güvenlik Liyakat Madalyası, Suudi Arabistan Kral Abdülaziz Üstün Liyakat Madalyası, Ürdün Üstün Jandarma Subayı Madalyası, Pakistan Nişane İmtiyaz Madalyası ile Azerbaycan Savunma Bakanlığı Askeri İşbirliği Madalyası ve Azerbaycan Devlet Serhat Hizmetleri Askeri İşbirliği Madalyası sahibi olan Orgeneral Necdet ÖZEL,
  • siradan bir adam  (20.10.14 01:55:25) 
Yalnız necdet özel'in fotoğrafı da fena. Omuzlar, yakalar göğüs heryer dolu. Bi yıldız daha koyacak yer kalmamış. O nası bi rütbedir ya.


  • maxhoper  (20.10.14 02:30:54) 
  • ground  (20.10.14 10:44:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.