[]

vejeteryan olmak istiyorum

ama bodybuilding yapıyorum. bir öğrenci olarak beni zorlar mı? yurttan yemek yiyorum ve yemekleri ayarlaması biraz sıkıntı. tabi ki bu bir bahane değil ama vejeteryan bodycilerden ve kyk yurdunda kalan vejeteryanlardan yorumlar alabilirim.

gönül isterdi ki vegan olalaım ama onun daha fazla zorlayacğaını düşünüyorum. en azından ilk aşamam olacak bu.


 
vücut geliştiriyorsan hayvansal protein alman lazım. başka bir alternatifin yok. vejetryn olacaksan body'i bırak.


  • mahone  (20.10.14 01:19:09) 
şöyle anlatayım. bir arkadaşım neredeyse doğuştan vejeteryandı. 3-4 yaşından beri hiçbir et ve et ürünü tüketmiyordu. üniversiteye başlayınca et yemeye başladı olum adana ne güzel şeymiş lan diyordu en son. gerisini sen düşün.

edit: mecburiyetten başladı bu arada çünkü hayat zehir oldu çocuğa.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.10.14 01:23:23 ~ 01:24:48) 
Yurt ortamında vejetaryen olmadan bile çok zorken vejetaryen olduktan sonra imkansız. Yani şöyle diyeyim size: Günlük minimum 150 gram hayvansal protein alamıyorsanız kasmayın boşuna.


  • angelus  (20.10.14 01:24:19) 
ben vejeteryanim,body ile ilgileniyorum 6 aydır.gayet de durumdan memnunum.et tüketmeyebilirsin ama süt,yoğurt ve peynir ile açığı fazlasıyla kapatabilirsin.vegan'lığı tercih edeceksen bilemiyorum.


  • darksdantes  (20.10.14 01:38:05) 
Vejetaryenlik çok daha ucuz, veganlar veganlığın da çok ucuz olduğunu söylüyor ama bence Türkiye içinde yeterince alternatif yok şimdilik. Gerçi yabancı veganlar da ne kadar çok sebze meyve var ne güzel diyor. Bilmiyorum ben de henüz veganlığa hazır olmadığımdan zor gibi görünüyor. Ayrıca vegan sporcular da az değil. Google'layabilirsin gayet var. İstanbul'da da vegan gruplarda sporcular var, şahsen bir grup koşucuyla takılıyordum bir ara vegan ve vejetaryen olan. www.facebook.com


  • loralynn  (20.10.14 01:50:59) 
yumurta ve süt ile biraz halledersin gibi. bir de besin takviyesi olabilir, protein tozu gibi (vejeteryanlığa ters bir durumu var mı bilmiyorum ama)


  • anil  (20.10.14 02:57:27) 
konuşmak bedava:


www.google.com.tr
  • hewit  (20.10.14 03:42:16) 
hocam yurt ortamında sana önerebileceğim tavsiye "bulduğunu ye". Zaten yemekler dandik. Bi de etini çöpünü ayıklarsan bitersin erir gidersin. O vegan bodybuilderlar sizin yurdun yarısının yediği gıdayı tek başlarına yiyordur. Sen yurtta nası yapıcan o işi. Yurt yemeği pişerken bile içinde ne vitamin kalıyor ne protein kalıyor. Eve çık sonra diyetini yap.


  • maxhoper  (20.10.14 04:45:45) 
Vegan/vejeteryan sporcular var ama istisna ve pek de parlak durumda değiller. Zaten uygulamada kaçak yapıp yapmadıkları meçhul. İşin anabolik steroid kısmı da ayrı hikaye. Etsiz VG olmaz.


  • arnold schwarzeneger  (20.10.14 08:44:55) 
etsiz VG olmaz diyenler var hala.hay allah'ım ya cehalet ne garip bir şey.bilgi sahibi değilsin hadi kardeş de fikir sahibi nasıl oluyorsun.hayat ne garip...kuşlar falan.


  • darksdantes  (25.10.14 21:39:42) 
darks, 6 aylık gelişim nedir hacı. caps var mı?


  • namus ninjası  (25.10.14 21:54:11) 
hocam valla 15 kilom gitti,göğüs memelikten çıktı göğüse benzedi.elbet hızlı bir yol değil.ama etsiz VG olmaz falan demek ne cesaret.garip yani.


  • darksdantes  (25.10.14 21:58:37) 
ben taraf değilim.
karma besleniyorum. vejeteryanlık gündemimde yok. vg değil ama dayanıklılık ve kuvvet üzerine gidiyorum çünkü birden fazla spora ilgim var ve 30 sene sonra merdiven çıkamayan bi moruk olmak istemiyorum.
vg için, yani estetik amaçlara ulaşmak çalışacak birinin ise etsiz yapamayacağını düşünüyorum.
ve vg kelime anlamı gereği kütle kazanmak üzerine bir disiplin. kilo vermek değil. buna itiraz etmek istedim.

eğer hafiflemek ve iyi hissetmek isterse insan elbette vegan diyetle bir gelişim gösterebilir. ama kou hacim kazanmaksa bunun için ne kadar zaman harcamalı? sorun bu.
  • namus ninjası  (25.10.14 22:14:43 ~ 22:15:45) 
hocam konuyu bence sen çok yanlış anlamışssın kusura bakma.etsiz olduğu zaman protein almadığımı falan mı zannediyorsun ? vg'de kütle kazanmak için gerekli olan şey et falan mı dediler sana ? önemli proteindir hocam.o da hayvansal proteindir.hayvansal proteinde sadece et'de bulunmuyor neyseki.ama bizim türk halkı gotunun keyfini çok sevdiğinden birşeylerle uğraşmayı fazla vakit harcamayı da sevmediğinden yaptığım durum enayilik gibi görünmesi gayet de normal


  • darksdantes  (25.10.14 22:18:59) 
Vegan/vejeteryan sporcuların tümü anabolik steroid sayesine o vücuda ulaşıyorlar, bu noktada protein alıp almamaları önemli değil. Ayrıca hayvansal protein almayıp anabolik steroid kullanmak da nasıl bir gerizekalılıktır bilemiyorum. Et yemeden protein alamazsınız, bakliyat kaynaklı proteinler eksik aminoasitli ve kalitesiz çöp proteinleridir. Makroda yeri yoktur. Nohut mercimek yiyerek kas kütlesi kazanılacağını düşünmek için insanın aptal olması gerekir.


  • angelus  (25.10.14 22:28:06) 
proteinler aminoasitlerden oluşur ve her aminoasidin farklı radikal grubu olur. bunlar belli şekillerde bükülerek proteinlere 3b yapı kazandırır. gerekli aminoasitler olmadan gerekli 3b şekil, yani daha özünde gereken aa sırası sağlanamaz.
buraya kadarı lise biyoloji.


şimdi ben çok esansiyel ve hayvansal kaynak hariç zengin bulunmayan bir aminoasidi bulabilmek için kaç farklı bitkisel proteini karıştırmalıyım?

sorun bu.
  • namus ninjası  (25.10.14 22:33:54) 
et yiyenler şunu niye kabul edemiyor anlamıyorum.hayvansal protein sadece etde bulunmaz değil mi ? mesela yumurta falan ? yada süt ? yada peynir ? ortalama bir insan olarak senin amacın günlük yaklaşık 120-130-140 gram hayvansal protein almak değil mi ? eğer sen et yemeden bunu karşılayabiliyorsan konuşmanın ve insanları aptallık ile suçlamanın,cahil cahil konuşmanın amacı nedir ? (cahil cahil derken yazar burda apttalık ile suçlamaktadır) et yemeden vg'nin mümkün olduğunu kabul edemeyip saçma sapan triplere girip üstüne steroid kullanmakla suçlamak nasıl bir varoşluktur kardeş.

not:şimdi gördüm kusura bakmayın da,et yemeden protein alamazsanız falan da demiş.dinlemeyin şöyle adamları allah aşkına.açın bir iki ciddi makale okuyun yok hala inanmıyorsanız,özelden 6 aylık vejetaryen çalışmamı atıyım,taşşaklarımın da fotosunu atıyım olmadı steroid falan sanılmasın durduk yere.daha ne diyim kardeş vallahi bilemedim.narsist piçe döndüm.bi de bütün vejetaryenler steroid ürünü demiş,kardeş kusura bakma yaptığın büyük saygısızlık ve cehalet örneği.
  • darksdantes  (25.10.14 23:09:37 ~ 23:17:13) 
hayvansal proteinler daha rafine oluyor. aynı proteini almak için bitkisel gıdalardaki gereksiz protein karışımlarını ve kar.hid. karışımlarını almıyorlar.
zaten amaç protein değil. içerideki nadir bulunan a.asitler.
her gıdanın bir protein profili var. %6 protein içeren pirinç, %10luk buğday, %22lik badem aynı değil. ha %20 protein içeren bir biftek bunların çok ötesinde. esansiyel aa. bakımından hepsinden zengin.

hesap basit. yani ben 20 küsur aa içinden birine eser miktarda bile ihtiyaç duysam o benim en kısa yoldan almam gerekendir.

liebig'in minimumlar kuramı işte.
  • namus ninjası  (25.10.14 23:40:08) 
anlamamak da hala ısrarcı olmak gerçekten manyakçaymış.dostum burda kimse mercimek ile bifteği kıyaslayadığı falan yok.eğer sen vejetaryensen ve et yemiyorsan,nasıl vg yapabilirsin onu tartışıyoruz.buraya çıkıp da et yemeden vg yapamassın demek cehaletten başka bir şey değildir.sen zaten hali hazırda et yiyen biriysen git bifteğini ye abicim burda neyi tartışıyorsun onu anlamıyorum.


  • darksdantes  (26.10.14 00:09:28) 
Spor yaparken gerekli olan protein/aminoasitler sadece hayvansal gıdalarda bulunur, bunlar da gerek kalite bakımından gerekse de sentez özelliğinden olsun yoğunlukla ette bulunur. Bunları bakliyattan veya bir başka yerden almanıza imkan yoktur. Bu spor için de elzem olan beslenme şekli protein ağırlıklı olduğuna göre, bunları tüketmeden bu sporu yapamazsınız. Bakliyatlarda, hayvansal ürünlerde bulunan aminoasitler bulunmaz; bir kısmını birbiriyle kombo yaparak alabilirsiniz lakin burada da bakliyattan alınan proteinin çok küçük bir kısmının sentezlenebildiği problemi ortaya çıkar. Yani bu şekilde de, etteki proteinin ancak üçte birine ulaşabilirsiniz. Ki bu da oldukça yetersiz bir orandır. Ayrıca bu şekilde vücuda yüklenen gereksiz karbonhidrattan bahsetmiyorum bile. Bir insan bunu anlamayacak kadar nasıl sığırlaşabiliyor, nasıl hala tek protein kaynağı hayvansal gıdalar değildir diyebiliyor anlamıyorum. Et tüketmeyen, b12 almayan insanlar aptallaşıyor deyince kızıyorlar bir de. Adam en canlı kanıtı.


  • angelus  (26.10.14 00:21:49 ~ 00:32:06) 
burada sadece vejeteryan asabiyetinin ve cehaletinin sınırlarını görmeye çalışıyorum. bi defa ben vejeteryan olsam bile insanlara söylemeye çekinirim. sırf şu tavrın yüzünden. ,
aynı tavır çevreci tiplerde de var. bak abicim bi laf var, önce bir doğru bul sonra istediğin gibi çarpıt. sen bana doğrularını söyle.
ya da bildiklerim yanlış mı? onu söyle.
adam vg ile ilgili konuşmuş. evet bilinen bir şey bu, hayvansal protein gereksiz kalori almadan vücudun ihtiyacı olan yapıtaşlarını almanın en etkili yolu. şunu kabul et sonra etik ahlak ve asabiyetle ilgili konuşalım.
et yeme faatiği olduğumdan da değil, benim ahlak anlayışım tamamen farklı bir temelden çıkıyor ve asabiyetten arınmış olması gibi güzel tarafları var. yani ortalama vegan ahlakı sahibi gibi pis katiller kan ve cinayet kokuyorsunuz tipi yaklaşamıyciim.
net mesele:
vg gibi bak vg diyorum, kas gelişimi ve vücudu yağdan arındırıp definisyon ile estetik kaygılar sonucu şekillenmiş hedef vücuda ulaşma disiplininde, vücuda enerji sağlamak dışında fonksiyonu olmayan çöp kh ve önüde sonuda kh'a dönüşecek, kullanılmayan pek çok aa almak ile vg denen şeyi nasıl verimli yapacaksın?

cevap vereyim, yapamayacaksın. natural bodybuilding denen konseptte bile insanlar steroidli hayvanların çeyreği olamıyorlar. gel bi de buna esansiyel aa ve tabii pek çok hayvansal yağdan arınmış bir diyetle ulaşmaya çalış.

farkınndaysan senin şikayet ettiğin ve beni git biftek ye diye uzaklaştırmaya çalıştığın duyuruun konusundayım ben de. senin vejeteryan hislerine temas etmeden doğrudan caps istemem de bu yüzdendi zaten.

et yemeyen arkadaşım var, ortaokuldan beri tanırım. son 3-4 senedir vejeteryan. şurada yazdığım hemen her şey de ondan öğrendiğim ya da onun sayesinde birleştirdiğim şeylerdir. şu halinle çok bilgili olmadığın gibi bir de üstüne aşırı asabi bir profil çizdin gözümde. nerde bizim sunay nerde senin anlatım tarzın hatta..
  • namus ninjası  (26.10.14 00:29:56) 
bir insan yazılanları nasıl anlayamaz hala anlamış değilim,hani bu vg ile uğraşanların zekalarıyla ilgili genellemeler yaparlardı kızardım haklılarmış kardeş.ben şunu anlamıyorum ve anlayamacağım,adam denyoluğu yaşam biçimi haline getirmiş.tek tek soru soruyorum cevabını da çok iyi bilip cevabını verememek nasıl bir cehalettir lan ? ulan "sen vejetaryensen" et yemiyorsan " "hayvansal protein " olarak ne alırsın ? bu mal sürüsü süt'ü ,peynir'i,yumurtay'ı proteinden saymaz,mal çünkü.bilgisizlikden başka bir şey değil.anca buraya gelip milleti yanlış yönlendirmekten,salonda aynalara bakıp masturbasyon yapmaktan sıkılıp,millete egosunun masturbasyonununu yapar.cahil cahil adamları dinlemeyin,et yemeyerek de hacim kazanırsın,et yiyen kadar hızlı kazanamassın.daha fazla disiplin ister,ceset sever olmak daha kolay tabii.dünyayı sikine takmamak.bunlar genel vg yapanların ortak hayat görüşü olduğu için vegan yada vejetaryen görünce b12 falan cahil cahil konuşurlar.o yüzden bu tür insanları siklememeyi zamanla öğreniyorsun.ama bazen sikliyorsun işte yapacak bir şey de yok.ulan burda et'in vg için gereksiz olduğunu iddia eden biri mi var ? benim ağzından böyle bir şey mi çıktı ? normal bir insansan gidip etini ye işte zaten.bunu niye hakaret olarak algılıyorsun kardeşim ? karnisist mi dedik sana ? bastırdığın suçluluk duygusunu tatmak için benim birşeyler dememi bekliyorsun ? şurda salağa anlatırmış gibi 10 kez aynı mesajı atmanın manası nedir ? vg yapıyorsan,et yiyorsan,tabii git et ye.mericemek niye yiyorsun ? lüzumu ne ? burda et yemeyen insanların bunu nasıl karşılayacağını tartışıyorsunuz.ulan yok "et şöyle yararlı" "yok et olmadan vg yapamassın kasma" gibi cahil cahil konuşuyorsunuz kardeş.git ye lan.burda adam et yemeden nasıl yapacağını merak ediyor.ulan ben yapmasam,dediklerinize inanıcam anasını satıyım.


  • darksdantes  (26.10.14 00:29:57 ~ 00:34:25) 
herkes ad hominemin bokunu çıkardı resmen off.. saldırganlığı sen başlattın hacı.


  • namus ninjası  (26.10.14 00:33:08) 
Bu sporu yapacak kişi günlük ortalama 200/250 gram protein almak zorundadır. Bunu yumurtayla peynirle sütle alınabileceğini düşünmek de mallık. 6 gramlık yumurtadan her gün kaç tane yiyeceksin de 200 gram protein alacaksın? Süt içip peynir yiyerek protein almaya çalışırken vücuduna yükleyeceğin şeker ne olacak. Süt ve süt ürünlerinin karbonhidrat değeri, protein değerinden daha yüksektir. O işler öyle süt içerek peynir yiyerek olmuyor yani. Peyniri kahvaltıda yiyin yeter.

Edit: Tabii bir de süt ve süt ürünleri kazein tipi proteindir, kaslara geç intikal eder. Vücudun hayvan gibi proteine ihtiyacı olduğu anlarda o hala sindirilmekle meşguldür diyecem ama o da anlaşılmayacak.
  • angelus  (26.10.14 00:33:53 ~ 00:37:37) 
angelus kardeşim birşeyden haberin yok kusura bakma.ben günlük 220 gram protein alıyorum.et'de tüketmiyorum.
2 litre light süt-60 gram. /kalorisine bak merak ediyorsan/
500 gram lor peyniri-20 gram protein 100 gram'ında ,100 gram whey.1 gram yağ.yörsan.
daha yumurta yemeden etti mi sana 160 gram ?
20 tane yumurta ,10 tane sarılı 10 tane sade beyaz.
destek olarak da optimum izole platinum whey proteini 2 ölçek .antreman öncesi ve sonrası .(definizione için en uygun olanı buymuş)

kardiyo,günlük yüksek tempolu hayat tarzıyla birlikte bu düzeni 2 hafta kaçırarak 6 aydır yapıyorum.kilo almak bir yana 15 kilo da verdim.1 kg 'da kas kütlesi elde ettim.yani buraya gelip insanlara "şunu yaparsan kas olur" şunu "yapmassan olmaz" demeden önce insanları bir dinleyin anasını satıyım.hoş bu kadar çile çekmeden et tüketerek belki daha da az kalori,yağ ve karbo'dan sıyrılarak daha kısa sürede daha iyi bir vücudun olabilir.ama burda estetik bile olamayacağını iddia edenler var.ben daha ne diyim.kardeş kusura bakma cahilsin.ve hatanı kabul etmiyorsun.

not:kazein :D lafta koyarmış, bodrum katçısı cahili bodyci ekrem abi,

edit2: hani vejetaryen olup da bu işe meraklı olanlar varsa,şu angelus gibi insanlar hep karşısınıza çıkacak,harbi dinlemeyin,hepsi aynı zırva,aynı üstten bakış,aynı herşeyi ben biliyorum havaları,mişli geçmiş zamanla bir konuşmalarına izin vermez egoları.hani insanları burda yanlış yönlendirmese sikimde olmaz.zaten şu ülkenin %90'ını bunun gibi tiplerle dolu.diyeceğim şudur ki aman şu tiplere bakıp yapacağınız varsa da yapmamazlık yapmayın.
  • darksdantes  (26.10.14 00:40:17 ~ 00:46:51) 
Valla 2 litre süt içip 60 gram protein aldığını düşünen biri vücuduna yüklediği 80 gram şekerden habersiz. Onu niye yazmıyorsun ki? Bu işin cahili böyle oluyor demek ki. O kadar şekeri yedikten sonra git çikolata ye ne fark eder. Ondan sonra vay efendim günde 3 saat çalışıyorum neden benim kaslarım gözükmüyor :) Tamam sen süt içerek kas kütlesi artır bir şey diyemiyorum ben.


  • angelus  (26.10.14 00:50:41) 
angelus kardeşim gerçektten trollüğünü başka bir yerde yapsan ? burda kimse profesyonel sporcu olmaya çalışmıyor.bunu sen de burdaki herkes de iyi biliyor.niyetin yarışmalara girmekse zaten vejetaryenken bunu denemek saçmalıkdan başka bir şey değil.niyetin trollükse bu zevki sana tattıramayacağım,ama bir iki bir şey oku,insanları bir dinle falan iyi olur kişisel gelişimin için.

(süt içerek kas kütlesi arttırmaya devam ediyorum eyvallah)
  • darksdantes  (26.10.14 00:54:53 ~ 00:55:51) 
Süt içmeye devam. Ama gece yatarken iç ki boyun da uzasın.


  • angelus  (26.10.14 00:55:41) 
allah'a şükür bu işe boy takıntımızla girmedik,zaten steroid iyi gelmiyormuş.keşke hiç bulaşmasaymışsın.17 yaşında bebeler gibi laf dalaşına giriyorum anasını satıyım.hadi kardeş köşede bir yerde bench'in altına yat...


  • darksdantes  (26.10.14 00:57:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.