[]

Ankara hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mesela ben 20 yıl Ankara' da yaşadım. Lan bi şehrin dejenere olmuş kültürü bu kadar mı kötü olur(sözüm meclisten dışarı tabi..) Aslında Ankara'nın öz kültürü iyi olmasına rağmen pavyon kültürünün o kadar etkisi altındadır ki; "ankara'nın bağları" denen naneden; en entel düğünlerden derneklerden tutun, en entel semtlerin en ücra köşelerine kadar da gitseniz kaçamazsınız...

O değil çok düğüne gidiyorum.Çankırı caddesi müdavimleri hemen o düğünlerde fantastik danslarıyla kendini hemencecik belli eder.

Abi Ülkenin en iyi orkestrası o şehirde olmasına rağmen bilen eden çok nadir bir kısımdır(bilkent senfoni ork. bahsediyorum)..

İnsanların arasında uçurum vardır Ankara' da. Kimse kimseye bulaşmak istemez. İstanbul'u o açıdan daha çok severim. Bi adres sorunca yirmi kişi yardımcı olmaya çalışıyor. Halk çok halk istanbul'da.

Anadolu'nun bir çok yerine gittim Ankara Yozgat ve Kırıkkale hariç daha stabil anlayışları olduğunu düşünüyorum.

Ankara'nın uyuz olduğum diğer yanı ise semtlerin sınırları çekilmese de insanlar birbirinden çok ayrı. Mesela Keçiören tipi bellidir. Mesela Ulus' a takılan bellidir. Bahçeli' ye takılan bellidir.

Kızılay bölge bölgedir. Eğer Kürdistan kurulursa; (şahsi fikrimdir) karanfil sakarya civarı direk oraya bağlı özerk bir bölge ilan edilir; Nahcivan gibi..

Mesela Çiğdem mahallesi vardır çok sakin ve chp kökenli bir bölgedir. Oy oranı akp açısından az olduğu için o bölgeye otobüs dolmuş bulmak ölümdür.

Ankara'nın vatandaşı çok çabuk kabullenir her şeyi. Arada bir ayaklanır haklı olarak insanlar çok sert müdahale yer.

Ankara'nın gece hayatı güzeldir. Ama 5. gitmenizden sonra farklı insanlar görmezsiniz.. Hep aynı insanlar hep aynı hep aynı...

Ankara'nın yağmurlu havalarda ara sokakları güzeldir ama. Bi de geceye doğru karanfildeki işportacıları çok severim. Ankara Ankaralıktan çıkar onu severim..

Siz ne düşünüyosunuz Ankara hakkında...

 
7 sene yaşayıp 4 sene önce ayrıldım. O günden sonra da hiç gitmedim. Özellikle gitmeme durumu yok, sadece denk gelmedi. Ama sonbaharı şarabını kapıp Seğmenler'e çıkmalık. Ankara'ya dair en çok özlediğim şey de budur herhalde.


  • vesna  (19.10.14 21:57:31) 
seviyoz.


  • elorelia  (19.10.14 21:59:35) 
Valla istanbul'la karşılaştırdığın kısmın zıttını düşünüyorum. Hatta ankara'da aştide beklerken bir kere istanbul'dan gelen bir kadın birşeyler sordu. Anlattım falan. Kadın istanbul'da böyle yardım edeni bulamayız falan dedi övdü gitti. Bunun haricinde kıyaslamalarda ankara'nın daha samimi oldugunu söylüyorlardı ama... İstanbul'da tedirginlik oluyor mesela birine bir işim düşmesi konusunda.

semt semt insan tipleri değişiyor evet. Ama bu heryerde böyledir sanıyordum.

Güvenlik sıkıntı geliyordu bana hele bazı ilçelerde 9'dan sonra çıkma yani. Ama dışarıdan bakanlara bahsedince ankara kadar güvenli yer var mı ya? diyorlar. halbuki bunu söyleyenlerin şehrinde yaşıyorum çok daha güvenli yerler.

Karanfilin falan özerkliğini alacak bir grup yok. Zaten gençlerin akın ettiği birkaç ana yer varken bir grubun oradaki kalabalığın çoğunluğunu oluşturması pek mümkün değil ankara'da. Ama ilçe ya da mahalle bazında kümelenmeler yüksek (orada oturan aileler bazında)

Ankara'da cidden harika orkestra, opera ve fuarlar oluyor. Her sene mutlaka efsane olmuş bir caz ya da blues sanatçısı getirirler mesela. Ama ilgilenenin haberi oldugundan dışarıdan bakan adam burada hiç kültürel bir şey yok diyor.

Gece hayatı hakkında konuşmak istemem ama karanfil, güven park, ulus gibi yerlerdeki işportacıları hiç sevmem. Ayrıca şu telefon borsası gibi yerlerdeki tezgah sahiplerini. Pahalıymış desen bıçaklıcak adamlar.

20 yıldır oradaydım. 3 yıldır başka şehirdeyim
  • taqster  (19.10.14 22:09:04) 
askerliğimi yapmıştım bi aralar bence çük gibi memleket.
hiç unutmam yeni gelmişim metroyla kızılaya geçtim merdivenlerden yukarı çıkıyorum bir sürü insanla birlikte herkesin yüzü mahkeme duvarı gibiydi ve topuk sesinden başka bir ses yoktu. tek kelime bile çıkmıyordu.

ek: ayrıca istanbulla karşılaştırdıgın kısma pek katılmıyorum. istanbulda akşam saat 10dan sonra birine saati sorsan ya seni sikecekmiş gibi ya da sen onu sikecekmişsin gibi tepki veriyor.
  • nun  (19.10.14 22:12:06 ~ 22:15:15) 
pek iyi seyler dusundugum soylenemez. Ankaraya ailem ve arkadaslarim icin katlaniyorum. Uzun zaman gitmeyince bi ozlem oluyor ama 2 gun sonra geciyor. Ama maalesef ki kütügümü de inkar edemem.


  • kedidir o kedi  (19.10.14 22:26:05) 
Cevabi otobüsten yazıyorum simdi tam ankaradan ayrilirken :), 24 senedir ankaradaydim, 1 sene istanbul, 2 senedir de izmirdeyim. Ankaranin insanları bana hep daha samimi geliyor sebebi belki de dışarıdan daha çok kişilerin birbirinin evlerinde toplanması dolayısıyla organizasyonların daha çok muhabbet odaklı dönmesi olabilir. Çoğu müzik grubu da ankaradan çıkmadır arastirirsaniz rahatlıkla görürsünüz. Sozlukte de en fazla entari ankara hakkindaydi en son baktığımda. Son olarak tüm ankara severlere gelsin; vega - ankara


  • mirty  (19.10.14 22:34:16) 
istanbul'da yaşadığını düşünmüyorum. halk çok halk istanbul'da he mi ? öyle değil işte hocam öyle değil.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (19.10.14 22:36:03) 
böyle bir yer:

wikimapia.org&lat=39.936773&lon=32.849180&z=18&m=b
  • ron dennis  (19.10.14 22:36:06) 
7 yıl yaşadım. ilk 2 yılı nefret ettim. egeliyim. o soğuk ve o kıraç topraklar. aman allahım.. sonra 7 yıl sonunda ayrılırken ağladım. ayrılalı 14 yıl oldu. arada sırada özlüyorum. ankara'ya alışınca seviyorsunuz ama ayrılınca da onsuz olabiliyor. tuhaf bir şehir.


  • papitheclown  (19.10.14 22:39:49) 
semtlerin kültürel özelliklerinin farklılık arz etmesi kötü bir şey değil ki. bu semt kültürü özelliği, kentleri kent yapan özelliklerden biridir. aynı semtte at hırsızı tipli adamlarla, apaçilerin, entellektüellerin, eli yüzü düzgün sakin vatandaşın garip ve kaotik bir iç içeliği olsa daha mı iyi olacak?

otobüs seferlerinin belli yerlerde sıkıntılı olması tamamen melih gökçek etkisi.

adres sorma meselesine gelince, çok abartı bir genelleme olmuş. ben doğma büyüme ankaralıyım, adres sorunca insanlar herhangi bir şehirdeki insanlar kadar yardımcı oluyor, cins tipler her şehirde çıkar.

kim ne derse desin, türkiye genelini dolaştığınızda ankara'nın bu ülkedeki sınırlı sayıdaki yaşanabilir şehirlerden olduğu açık.

biz de düz mantıkla diyelim ki, ulen istanbul'da belediye otobüsünde her an molotof yiyebilirsin. eee şimdi genelleme yapıp, istanbul kötüdür mü diyelim. yorumların biraz abartı geldi bana.
  • wilhelmwasmuss  (19.10.14 22:41:57 ~ 22:42:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.