[]

Dünya Turu

saint petersburgtan başlayıp trans sibirya rotasını takip ederek rusyanın doğusuna , oradan sonra güneydoğu asya ; avustralya ve sonrasında güney amerika'yı kapsayan bi dünya turu planım var. 3 yıl sonra çıkmayı planlıyorum , rota detaylarını araştırmaya başladım 2 ay önce. Gezginler size soruyorum. 1 sene ideal midir bu tur için? Ne çok aceleci olucam ne de kaldığım yerde lüzumsuz pineklemeyeceğim.Tüm masraflar konaklama ulaşım dahil ne kadar bir bütçe ayırmak gerekir? 40.000 $ yeterli midir? Ne lüx yaşayacağım ne de sefalet çekeceğim.Ona göre bir bütçe oluşturacağım ve para biriktirme aşamasını ona göre planlayacağım. Teşekkürler.




 
Bütçeyi Excel kullanarak yapacaksınız.

İstanbul - St. Petersburg ulaşım (kapıdan kapıya)
St.Petersburg konaklama 2 gün
Transsibirya ulaşım ve yiyecek içecek

filan diye kalem kalem yazıp, karşılarına da internetten bulduğunuz fiyatları yazacaksınız.

Ben 50 bin dolar diye atmak istiyorum. Bakalım ne çıkacak? Maliyette aslan payını, kalacağınız yerlerin kalitesi belirleyecek.
DSLR eğitiminiz yoksa, ciddi mânâda bir eğitim alın da süreniz ve paranız daha çok işe yaramış olsun.
Sağlam bir DSLR'ınız yoksa, onu ve eğitim masraflarınızı da bütçeye dahil edin.
Bir de noolursunuz günlük tutun. Aradan 10 sene geçince herşey unutuluyo çünkü. Oha lan! İy ki yazmışım! Bunu yaptığımı bile hatırlamıyorum! diyosunuz.
  • compadrito  (19.10.14 17:29:46 ~ 17:30:28) 
sponsor bulmaya bak
1000 gün yazı takip eden bi arkadaşı evimde ağırlamıştım, her gün 1 euro harcama gibi bi hedefi vardı, bu 1000 euroyu da mastercard vermişti. onun dışındaki tüm parayı gitar çalarak vs vs çıkartıyordu.
(www.facebook.com)

tabii sen farklı bi proje ile daha fazla mebla için sponsor bulabilirsin
yapacağın her şeyi yaklaşık oalrak hesaplaman lazım. 1 sene hızlı bir dünya turu için iyi süre olmakla beraber ne kadar gezebilirsin, ne kadar hızlı olmak zorunda kalırsın bilemiyorum.

yukarıdaki arkadaşın bir tam turu sanırım 400 küsür gün sürmüştü

couchsurfing'i geleceğe yönelik kullanmaya başla bu arada. kalacak yer olmasa bile o şehirden birilerinin sana eşlik etmesi daha güzel bir deneyim sunar.
  • la noix  (19.10.14 17:39:49) 
8 ay avrupa ve asyada backpacking yapmış biri olarak istediğin rotada 1 yılın az olacağını düşünüyorum. süre tamamen sana kalmış bir durum ama öyle zamanlar olacak ki sırf dinlenmek için bulduğun ucuz bir şehirde 1 hafta boyunca yatacaksın. avustralya muhtemelen en kısa süre kalacağın yer olsa bile en fazla para harcayacağın yer olacak. 40.000 dolara çok rahat bir şekilde 1 yıl geçirirsin istediğin rotada. avustralyayı çıkarıp tüm asya ve güney amerikada geçirirsen zamanını 25.000 dolar civarında bile çok iyi bir tur yaparsın. şimdiden plan yapma zaman geçmez sonra. tura başlamaya 1 sene kala couchsurfing üyesi ol biraz milleti ağırla. sonra çok faydasını görürsün. gerçi yola çıktıktan sonra da üye olsan yine çok faydasını görürsün. kısacası yapacağın ilk iş cs üyeliği almak olsun.


  • re 1809  (19.10.14 18:45:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.